Halvveis gjennom OBOS-liga sesongen 2022

Plassert på en 7. plass, to poeng bak direkte opprykk er vi halvveis gjennom årets OBOS-liga sesong.

Sesongen har allerede gitt oss noen minneverdige øyeblikk! Det er vanskelig å glemme Tore sine to scoringer som sikret seier på Fredrikstad Stadion. Neste serierunde slo vi by-rival Skeid 3-0 hjemme på Ekeberg! Vi tok en prat med Jørgen Isnes for å høre hva han tenker etter halvspilt sesong:

Solid første halvdel

- Det har vært en solid første halvdel av sesongen. Tapene som er kommet mot Brann, Start, Ranheim og Mjøndalen kommer mot lag som alle er forventet å ligge i toppen. I disse kampene har vi hatt muligheter til å plukke med oss poeng, men man blir ekstremt hardt straffet når det gjøres feil. Basert på prestasjon står vi nok med helt riktig poengsum. Vi har scoret en del mål selv om det mases om en ren spiss. Vi har mange målscorere og dette gjør oss uforutsigbare. Dessverre har vi sluppet inn for mange mål, spesielt på dødballer, i etterkant av dødballer og i etablert forsvar. Dette blir et fokusområde i del 2 av sesongen.

 Vi ligger kun 3 poeng unna direkte opprykk. Har direkte opprykk nå blitt et mål for sesongen?

- Målet er topp 6, vi er fornøyd med alle plasseringer innenfor topp 6. Vi ser at vi er med i kampen, men det er mange lag å kjempe mot. Flere av disse lagene har vi tapt mot. 

Borteformen i år har vært betydelig bedre enn ved samme periode i fjor. Har det blitt gjort noen grep som har ført til dette?

- Det med borteform er nok noe tilfeldig. Samtidig opplever vi at vi får mer rom å boltre oss i på bortebane enn på hjemmebane. På Ekeberg opplever vi at flere lag velger å legge seg lavt. Det å bryte ned lavtliggende lag er noe av det vanskeligste i fotball.

Nysigneringer fra lavere nivå

Vi hentet flere spillere før sesongen, kan du si litt om hvordan de har klart seg?

- Simen Hestnes var Skeids beste spiller i fjor. Vi så at han holdt OBOS-liga nivå. Han er en meget god boks-til-boks spiller, og han er litt "type" i væremåten. Simen er hele tiden på drift og det er lett å være dynamisk i angrepsspillet når han spiller. 

- Nosa har spisskompetanse som hører hjemme på et høyere nivå enn 3. divisjon. Dette har han fått lov til å fortsette å dyrke i OBOS-ligaen. Han er god 1v1, har stor fart, og er god fysisk. En spiller som fort setter motstanderne i ubalanse.

- Med Mo fikk vi en kruttønne av en spiller. Et kjempepotensial i form av fysikk. Dette måtte jobbes med tidlig, og Mo har gjort jobben. God 1v1, oppofrende i forsvarsspillet og ikke minst god med ballen. En ledertype som tar ansvar både på og utenfor banen. 

- Mo og Nosa har tatt tidlige steg i Kåffa-karrieren. Dette fordi de har jobbet hardt selv, og fordi de får god oppfølging av trenerteamet. Daniel og trenerteamet har vært flinke til å plukke ut de rette ferdighetene til laget. Her må vi fortsette med å være dyktige i årene som kommer. 

- Hans ferdigheter vil være gull verdt i andre del av sesongen

Kan du si litt om de resterende signeringene? Moussa Njie, Mats Viken, Filip Delaveris, Thomas Klemetsen og Fredrik Brustad.

- Moussa kom inn sent, men på et tidspunkt der vi visste at hans bror Bilal var på vei bort. Moussa startet godt men ble dessverre satt tilbake av skader og sykdom. Nå er Moussa tilbake for fullt og han kjemper hardt for å komme dit han selv forventer å være. Hans ferdigheter vil være gull verdt i andre del av sesongen.

- Mats Viken ble hentet inn når Emil ble langtidsskadet. Brauti hadde da fått stå og vi var fornøyde med hans prestasjoner. Viken har hatt stadig utvikling i treningsarbeidet med Mikis fokusområder. Det har vært gledelig å se at han har stått solid de siste kampene. Det betyr at vi får en litt hardere konkurransesituasjon på keeperplassen. Her gjelder det å være på tæra!

- Klem er tilbake i starten av august. En meniskskade viste seg å ikke være så ille som først antatt. Han kan være disponibel i løpet av august. 

- Brustad er ute på ubestemt tid. En kjedelig skade hvor spilleren selv har oppsøkt flere eksperter. 

- Dela har vært et friskt pust inn. Det var tøft for han i Bergen men her har han fått tid til å nærme seg det potensialet som bor i han. Dela har levert mer målpoeng her enn det han har hatt i andre klubber. Det er gledelig. Vi har ikke sett det beste av han ennå, men det vil komme. Han har spilt seg varm i Kåffa-trøya, så får vi se om vi klarer å få han med videre. (Han er foreløpig på lån fra Brann frem til 1. august).

Et av årets høydepunkter: Stavrum tilbake

Stavrum regnes nesten som en ny signering foran sesongen etter et langt skadeavbrekk. Hvor imponert er du over at han har spilt en såpass stor rolle allerede?

- Stavrum er for meg et bilde på hardt arbeid. Han har en vanvittig mentalitet og det er en herlig energi i den gutten. Eneste er at han må bli flinkere til å balansere treningsmengden slik at det ikke dukker opp nye belastningsskader. Vi er utrolig glad for at han er tilbake der han er, og han er en utrolig viktig brikke i troppen, både på og utenfor banen. 

Snart nytt overgangsvindu

Overgangsvinduet åpnes snart igjen. Er det noen posisjoner vi ønsker å forsterke? Eller er fokus rettet på å forlenge med spillerne vi har i klubben?

- Det jobbes parallelt med signeringer av egne og eventuelt noen utenfra. Mulighetene er der for at det kommer noe inn, men det er mange faktorer som vil avgjøre det. Troppen vår er solid den! Mange spillere har spilt mye og bidratt. Hver gang noen er ute eller må ut, er det alltid noen som står klare. Det er en klar styrke i dagens tropp. Samt må vi ta en vurdering på antallet og skadesituasjonen. Vi er uansett alltid på jobb når det gjelder spillerlogistikk, og det skulle bare mangle.

Vi har ofte vært best på høsten. Hvordan ser du på andre halvdel av sesongen?

- Ja vi har vært gode på høsten tidligere, men dette har null å si hvis vi tror at vi automatisk skal vinne fotballkamper bare fordi det er høst. Det er lagt ned en god porsjon arbeid fra spillere, ledere, trenere og støtteapparat frem til nå. Men vi må bli enda bedre. Vi kan jobbe enda litt hardere. Har vi den mentaliteten, så tror jeg høsten blir fin også i år.

Andre halvdel av sesongen begynner mot Ranheim 25. juli hjemme på Ekeberg! Mens du venter på den kampen kan du lese deg opp på statistikken for årets tropp!

Spillerstatistikk-1907221024_1.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: