Haltvik-hattrick ikke nok

Start vant nimålskampen der Haltvik scoret hattrick. To skader kastet skygge over matchen i Marbella.

KFUM-START 4-5 (3-1). Start og KFUM har hatt flere tett oppgjør seg imellom de siste årene, og ble 3 og 4 i OBOS-ligaen 2022.

Da lagene møttes på Marbella tidlig i ettermiddag, var det ingen poeng som lå i potten. Knapt to måneder før OBOS-ligaen sparkes i gang, handler det likevel om å få gode svar.

Det var Kåffa som kom best i gang på naturgresset i Spania.

Det vil si; bare sekunder etter at tidligere KFUM-spiller Alagie Sanyang rullet i gang matchen var en Start-spiller nær ved å komme alene gjennom med keeper.

Etter det fulgte en periode med en god KFUM-offensiv, og like før kampen rundet seks minutter lå dagens første ball i nettet.

Nunez fant Nosa ut til venstre og via et Start-bein gikk ballen i mål. 1-0 Kåffa!

KFUM best i første omgang
Cirka kvarteret senere kunne det stått 2-0. Tønnesen, som spilte fra start på venstrebacken, lirket inn en følsom pasning bak Start-forsvaret som fant Kåffa-spiss Andreas Gundersen. Avslutningen fra Levanger-gutten gikk dessverre rett på keeper.

Halvveis i omgangen kom Start mer med, og da kom også uttellingen for de gule. På en dødball. Løftet inn mot bakerste stolpe der Sanyang nikket ballen inn til rekkekamerat Sawo, som enkelt kunne stange lærkula i mål.

I en uryddig og variabel første omgang skulle det komme mer. Gundersen kom ikke riktig over ballen da han strakk seg for å nikke et innlegg i mål. Like etterpå ble det mer luft under læret.

Nunez kjempet seg framover i banen og dunket ballen høyt opp i banen. Vinden tok tak i ballen og fintet Start-keeperen som var på luftetur utenfor 16-meteren. På baksiden tok vår andre trønder ned ballen, og i åpent mål kunne Teodor Berg Haltvik score i sin andre KFUM-kamp på rad.

I siste ordinære spilleminutt skulle samme mann gi KFUM-supportere nok en beskjed om at haltviker kan mer enn å kaste ball. «Teo» fikk ballen og dro seg fint fri før han sendte avgårde en god kule langs bakken som Start-keeperen ikke klarte å stoppe. 3-1!

- KFUM viser at de absolutt er i rute før 2023-sesongen, slo TV2-kommentator Amund Lutnæs fast på direkten.

Kåffa kunne gå til pause med det som var en fortjent ledelse. På minussiden i denne omgangen; at Mo måtte forlate banen med det som kunne se ut som en strekk.

Mange bytter
KFUM gjorde en rekke spillerbytter i pausen.

En av innbytterne, Remi-André Svindland, fikk en gigantsjanse til å legge på til 4-1 etter å ha vært i aksjon i bare noen minutter, men alene med keeper fikk han ikke styrt ballen i nettet.

I stedet var det en tidligere lagkamerat av Remi, både i Moss og KFUM, som fikk omgangens første nettkjenning. Alagie Sanyang fikk godt med tid da han kom alene med KFUM-keeper Andreas Vedeler og satte inn Starts andre for dagen.

Det gikk imidlertid ikke mange sekunder før ballen ble hentet ut av nettet i andre enden av banen. Haltvik snappet opp en feilpasning midt på banen før han satte fart mot mål. Inne foran mål kranglet Håkon Stavrum til seg ballen og serverte Haltvik for hat trick. Trønderen satte enkelt inn sitt tredje for dagen.

Der og da var det mye å glede seg over, sett med KFUM-øyne, men en ny skadesmell satte en skikkelig demper. At det var skadeforfulgte Stavrum som måtte forlate banen med skade kort tid etter at han hadde entret banen etter pause, gjorde det ikke mindre trasig.

Start snudde kampen
4-3 kom på et selvmål etter at et tilbakespill fra Keivan utmanøvrerte egen keeper. Start styrte kampen i siste fase og 4-4 kom da Emil Grønn Pedersen skar inn fra høyre og satte ballen i mål fra skrått hold.

Det var ikke ferdig med det. Seks minutter før slutt banket Henrik Robstad inn 4-5 etter et hjørnespark.

KFUM gjorde mange bytter i løpet av de siste 45. Blant annet fikk Shola Akinyemi sin debut i Kåffa-drakt.

KFUM skal være på treningsleir i Spania i en uke til og møter Tromsø i neste uke.