Haitam Aleesami til Kåffa

I dag serverte Daniel en julegave vi ikke turte å drømme om: Haitam Aleesami er klar for Kåffa.

Noen ganger er det umulig å vente helt til julaften med å røpe hva som ligger under treet og venter. Andre ganger opplever du å få en gave som du tenkte det ikke var noe vits i å sette opp på noen ønskeliste.

Her kommer en slik gave til alle KFUM-kamerater:

Haitam Aleesami har signert en treårskontrakt med Kåffa!

Jepp! Altså broren til han andre Aleesami vi har i troppen. Og, ja, han som har spilt over 30 landskamper for Norge og har vært proff i blant annet i Italia og Frankrike.

- Jeg har flyttet tilbake til Oslo med familien og jeg hadde ambisjoner om å spille for en Oslo-klubb i Eliteserien igjen, og da var det til slutt bare KFUM som var aktuell, sier Haitam med et smil.

Skal følge opp de unge
Pluss på at han ønsket seg til en klubb der han også fikk en rolle som ga han påfyll til et fotball-liv etter egen spillerkarriere, i et miljø og en garderobe der han allerede kjenner mange spillere og et prosjekt som han synes virker forlokkende.

- Det var mye som klaffet. Jeg har fått mulighet til å trene med KFUM gjennom høsten og har sett hvordan det jobbes her, med en ambisiøs spillergruppe og med en veldig spennende trenertype i Johs. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å lære mye i denne garderoben, av typer som Johs og Daniel. Jeg ser på dette som en kul utfordring, og det er ikke første gang jeg går til en klubb som egentlig er en underdogs. Det trigger meg, sier Haitam.

32-åringen, med marokkansk bakgrunn, har signert på for tre år som Kåffa-spiller. I tillegg får han en definert rolle med tanke på å følge opp særlig de yngre spillerne i troppen. Han legger ikke skjul på at han har trenerambisjoner på sikt.

En innholdsrik karriere
Fra før har han han Nordstrand, Skeid, Fredrikstad, IFK Gøteborg, Palermo, Amiens, Rostov og Apollon Limassol på sin fotball-CV.

Men – akkurat som for mange andre i KFUM-stallen, så var det på Holmlia at det hele startet. Med løkkespill og fotball-lek døgnet rundt.

Jeg ser på dette som en kul utfordring.

— Haitam
Haitam spilte på klubbens 91-årgang, noen år eldre enn sin lillebror Ayoub. Han kjenner ellers både Shola, Nunez og Moussa fra ungdomstiden i Holmlia.

Haitam viste tidlig at han både hadde talent, holdninger og ambisjoner om å ta det langt på fotballbanen.

Han tok de riktige trinnene med Skeid, Fredrikstad og IFK før han som en av relativt få nordmenn fikk muligheten til å vise seg fram i italiensk fotball. Der ble det 79 kamper i perioden 2016 til 2019, den første sesongen i Serie A. Det var samtidig en kaotisk tid i den italienske klubben før han gikk til franske Amiens i League 1.

Landslagsdebuten kom i 2015 og de neste fem årene var han relativt hyppig blant de utvalgte med flagget på brystet. Sist han var i aksjon for Norge var høsten 2020.

Knallhard jobbing
Aleesami er en type som har tatt en litt annerledes vei ut i Europa og inn på landslaget. Helt uten aldersbestemte landskamper og passet på å gjøre unna BI-studier før karrieren skjøt fart. Valget han tar nå kan også i høyeste grad kalles annerledes.

- Jeg kan forstå at noen blir overrasket over dette valget. Men det er hjem til Oslo og Eliteserien. Samtidig er jeg opptatt av å understreke at jeg er her for å oppnå noe sammen med den gjengen som er her. Jeg skal komme inn her med å spre energi og bidra til å heve profesjonaliteten enda et knepp. Magefølelsen tilsier at dette er det rette for meg nå, og magefølelsen har jeg alltid stolt på, sier Haitam

Vi må være på jobb fra første stund når vi samles i januar.

— Haitam
Han er ikke bare imponert over at KFUM rykket opp denne høsten. Han er minst like imponert over måten det ble gjort på.

- Det er et spill med en klar identitet, og et ønske om å spille fotball. Samtidig var det utrolig sterkt å holde nullen i så mange kamper gjennom en avgjørende periode i høst. Det var rett og slett sykt moro å se på.

Selv har han måtte bruke de siste månedene på å bygge seg opp igjen etter en kneskade. Nå er han fullt ut rehabilitert, noe han har vist i forbindelse med KFUM-treninger i høst. Når jobben skal starte for fullt etter nyttår, er det en supermotivert Haitam som skal i gang.

- Det må jobbes knallhardt. Uke ut og uke inn. Vi må være på jobb fra første stund når vi samles i januar. Gjør vi jobben har jeg stor tro på at vi skal overraske. Jeg gleder meg, sier Haitam.

Det er ikke bare du som gleder deg, Haitam.

Velkommen skal du være!

IMG_9898 Instagram.jpg
Daniel ønsker Haitam velkommen til KFUM-garderoben.

Haitam Aleesami

  • Født: 31. juli 1991

  • Moderklubb: Holmlia

  • Andre klubber: Nordstrand, Skeid, FFK, IFK, Palermo, Amiens, Apollon Limassol Rostov,

  • Landskamper: 31 a-landskamper

  • Aktuell: Signert for tre år med KFUM

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter