- Hadde aldri drømt om dette

Keeper-Knut reiser til Kristiansand stinn av selvtillit og tro på at det kan bli Eliteserien neste år.

Knut-André Søyland Skjærstein har vært en nøkkelspiller for KFUM de to siste sesongene. Keeperen sto mellom stengene da vi rykket opp i fjor, og har stort sett vært fast målmann gjennom denne fantastiske 2019-sesongen.

Ikke minst på slutten av årets sesong har Keeper-Knut vist keeperspill fra øverste hylle. Fire smultringer på de siste fem kampene!

- Sesongen har vært en stor positiv opplevelse, og jeg er utrolig imponert over hele klubben. Jeg er ikke så veldig overrasket over at vi som lag har markert oss, men jeg er overrasket over hvordan hele gruppa har vokst gjennom sesongen. Hele troppen har prestert i hele år, sier 24-åringen.

Glitrende keeperspill
Det er nok liten tvil om at de to siste kampene rager høyt av fotballopplevelser i karrieren til vår ambisiøse keeper. Han visste at om han holdt nullen mot Sogndal så ville det bli kvalik, og at en ny kamp med stengt bur ville ta oss et steg nærmere Eliteserien.

Prestasjonen mot Sogndal sendte han nok en gang inn på Rundens lag i OBOS-ligaen og sist mot KIL ble han kåret til Kåffas bestemann.

- Jeg trives veldig godt på Intility og det har blitt to gode kamper for min del. Vi i keeperteamet har også jobbet godt i forkant for å stille maks forberedt.

Mot Kongsvinger viste Skjærstein solid sweeperspill og også hva han kan varte opp med på streken. Han måtte for eksempel ut i full strekk da KIL-toppscorer Güven prøvde seg med en heading i en periode der det var hektisk i og rundt boksen til Skjærstein.

- Jeg ser det kommer et innlegg jeg ikke klarer å plukke, så da handler det bare om å komme seg ned på strek, og å være i balanse for å kunne angripe en eventuell avslutning mot mål. Jeg prøver å tenke minst mulig under situasjonen, og heldigvis fikk jeg kastet meg langt nok til å hindre scoring. Selv om den ikke var alt for hard, så var det en god heading, og da var det deilig å varte opp med en god redning, sier målmannen som nå har rundet 50 kamper i KFUM-drakt.

Nytt opprykk?
Han tar definitivt med seg den gode følelsen til neste utfordring.

-  Det kommer til å bli en utrolig spennende og jevn kamp på søndag. Start har mer press på seg, noe som passer oss veldig fint. Hvis vi klarer å fremstå som oss selv og ikke spiller på Start sine premisser, samtidig som vi klarer å gjennomføre gode forberedelser inn mot kampen, tror jeg det kan bli fryktelig gøy, sier Knut og vet hva som står høyest på ønskelista til jul:

- Jeg har stor tro på at vi kan ta oss til Eliteserien. Da jeg kom hit for litt under to år siden, hadde jeg aldri drømt om at vi kom til å spille om kvalifisering til Eliteserien. Det var magisk å rykke opp i fjor gjennom kvalifisering, og skulle vi klare ett nytt opprykk på direkten, også denne gangen gjennom kvalifisering, ville det vært enormt å få oppleve. Og særlig sammen med denne fantastiske gjengen.

Her kan du finstudere Keeper-Knut i aksjon da han tok seg av headingen fra Güven sist. Foto: Thomas Bjørnflaten/Nyebilder

Annonse fra Obos-ligaen: