Grønt øko-lys før seriestarten

Grønt lys for Kåffa. To OBOS-lag får poengtrekk.

fos_juni2020
HYGGELIG TABELL: Fredag spiller vi om årets første poeng, hjemme mot Jerv. Enn så lenge kan vi i alle fall glede oss over at vi kommer godt ut på øko-tabellen.

I dag la Norges Fotballforbund (NFF) fram sin rapport over fotballrikets økonomiske tilstand, mer kjent som FOS (finansielt oppfølgingssystem).

- Rapporteringen av årsregnskapene for 2019 har i år blitt forsinket som følge av utbruddet av Covid-19. Klubbene har i vanskelige tider jobbet godt for å bli ferdige med sine regnskaper. Norges Fotballforbund har i prosessen utsatt frister og lagt så godt som mulig til rette for å få gjennomført rapporteringen innen rimelig tid, skriver NFF i dagens pressemelding.

- En forutsetning
Tallene for Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen ble lagt fram i dag. Se hele presentasjonen her.

- Totalbildet viser balanserte overskudd for majoriteten av klubbene i ligaene, men både Eliteserien og OBOS-ligaen hadde enkeltklubber som dro totalen vesentlig ned. Vi er fornøyde med klubbene som balansere driften sin og sette tæring etter næring. Vi er urolige for noen klubber som bruker vesentlig mer enn det de greier å skaffe til veie. Bærekraft er, og vil være viktig for norske klubber, sier seksjonsleder klubbstøtte Rune Nordhaug.

KFUM-kameratene fortsetter på sin grønne linje, til tross for at klubben måtte tilpasse seg et liv i OBOS-ligaen i 2019.

- Vi er veldig fornøyde med at vi også i en krevende første sesong i OBOS-ligaen klarte å ha god kontroll på økonomien. Dette er en forutsetning for at vi som klubb skal operere på dette nivået, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg.

Poengtrekk
I OBOS-ligaen 2020 er KFUM en av sju klubber i grønn sone. I tillegg til KFUM er det Grorud, Kongsvinger, Ranheim, Sandnes Ulf, Sogndal og Åsane. Fem lag får gult lys noen dager før seriestart (HamKam, Lillestrøm, Stjørdals-Blink, Tromsø, Ull/Kisa ), mens for fire lag lyser det rødt.

Blant lagene i rød øko-sone er våre tre første motstandere i årets serie - Jerv, Raufoss og Strømmen – i tillegg til Øygarden. Strømmen og Raufoss starter sesongen på minus etter at NFF har besluttet å trekke Strømmen tre poeng og Raufoss ett poeng for ikke å ha nådd sine delmål i det finansielle oppfølgingssystemet. Begge klubbene kan påklage avgjørelsen.

Det er også verdt å merke seg at laget som slo oss ut av Eliteserie-kvaliken i desember, Start, er eneste klubb på det øverste nivået som plasseres i rødt.

Stenberg mener det er på sin plass at dårlig økonomistyring får konsekvenser. Han understreker at selv i et år med en krevende koronasituasjon er det en forutsetning av vi lever et klubbliv i grønn sone. 

- Vi kan glede oss over at spill i OBOS-ligaen gir oss vekst og ressurser som bidrar til å utvikle hele klubben vår videre, sier Stenberg.


 

Annonse fra Obos-ligaen: