Grønt lys for å bygge ny arena

Ikke bare opprykk det kan jubles for i gangene i KFUM-hallen om dagen. Nå er også rammetillatelsen gitt som betyr at KFUM Familiearena kan realiseres.

Det er utvilsomt mye hardt arbeid og mange kamper som ligger bak opprykket vi fikk oppleve på Intility sist søndag, men det ligger enda flere års målrettet arbeid for å dra i land prosjektet som har tittelen "KFUM Familiearena".

Sist fredag kom seieren som i det lange løp betyr enda mer enn triumfen mot Skeid. Da kom nemlig beskjeden daglig leder Thor-Erik Stenberg lenge har lengtet etter:

«Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om oppføring av KFUM Familiearena tilhørende anlegg, som vi mottok 12.10.2020.»

- Vi opplever helt fantastiske dager i KFUM om dagen. Fredagens beskjed betyr utrolig mye både for vår satsing på topp og bredde. Dette er strengt tatt den siste godkjenningen vi trenger for å bygge det vi har drømt om i mange år, sier Stenberg.

Det som er godkjent er det opprinnelige prosjektet som inneholder både badeanlegg og grønt parktak på arenaen. Dette er imidlertid tatt ut av det prosjektet i søknaden om kommunal garanti som Byrådet nylig innstilte på at vi skal få. Nå gjenstår det at Bystyret endelig skal vedta den kommunale garantien, forhåpentligvis i slutten av denne måneden.

- Den kommunale garantien handler om finansieringen, men det er denne rammetillatelsen vi trenger for å kunne bygge. Nå handler det om å gå i gang for fullt med detaljprosjekteringen, å gå gjennom alle underlag på nytt. Så skal det til slutt tas en endelig beslutning på at vi faktisk skal gå i gang med bygging, men slik det ser ut nå bør det være realistisk at vi kan sette spaden i jorda sommeren 2024, sier Stenberg.

Byggetiden anslås å være mellom 18-24 måneder.

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter