Gråmandag på Strømmen

Øynet poeng etter Tavakolis straffemål, men Strømmen slo tilbake.

STRØMMEN-KFUM 2-1 (1-0). KFUM kom til Romerike med tre poeng fra serieåpningen, mens hjemmelaget jaktet årets første poeng etter 4-0-tap mot Kisa i første runde.

Trener Isnes valgte å gjøre fire endringer på laget som spilte fra start sist. Fredheim Holm og Stavrum ble erstattet av Mahnin og Øby i de to dype rollene på midtbanen. Tilsvarende ble kantene fra sist Sanyang og Hoseth erstattet av Fisnik og Yannis.

Den ferske midtbaneduoen skulle raskt vise fram hovmesterblikk og gode pasningsføtter. Både Moa og Øby strødde om seg med gode pasninger, men litt for sjelden holdt servitørjobben på kantene samme standard.

Tam omgang
Høyreving Youssef Chaib kom fra Kvik til Strømmen før årets sesong. Han skulle relativt raskt vise hvorfor han er hentet til et høyere nivå - og ble en stadig trussel for KFUM-forsvaret. Tidlig kom han seg til en god sjanse etter å ha fintet frekt vekk Fredrik Dahl. Denne gangen kom avslutningen fra for skrått hold til å by på problemer for keeper-Simon.

Da det var spilt 25 minutter, skulle Strømmens Youssef ha mer å by på. En corner ble forlenget av en KFUM-spiller ved første stolpe. Strømmen-vingen plukket opp ballen langt bak i feltet, dro seg rolig innover i boksen uten at noen i blått kloret nok etter læret – og Chaib trillet enkelt og kontrollert inn 1-0.

Etter å ha vært brukbart med i første del av omgangen, var det en tam KFUM-utgave som viste seg fram på Strømmen stadion i siste del omgangen. Det var derfor en trenertrio med mye å snakke om som ruslet sist inn i garderobene for pausepraten.

Tavakoli på straffe
Etter en omgang helt uten sjanser satset vi på KFUM-bedring i andre del av oppgjøret.

Men – også etter hvilen startet gråtrøyene best. Før omgangen var fem minutter gammel hadde vertene kommet seg til to brukbare skuddmuligheter. Heldigvis utenfor ramma begge ganger.

Noen minutter senere kom endelig anledningen for å sette en strek bak Kåffa i sjansestatistikken. En lang pasning på tvers til Lindquist, som erstattet en skadd Dodou på høyrebacken midtveis i første omgang, ble banket inn i feltet. Den havnet i beina til Fisnik, men skuddet gikk rett på keeper fra kort hold. Like etterpå fikk Sortevik plass innafor 16, men skuddet til side for krysset.

Klokka tikket mot timen og plutselig svingte det litt mer denne kalde julikvelden. Rett etterpå var denne Chaib på farta igjen. Dro seg inn i banen, og curlet ballen like utenfor fra distanse.

Så fikk også Tavakoli en ball i beina innafor boksen, men med en mur av Strømmen-spillere foran seg satte han skuddet utenfor.

Tid for vingbytter. Ut med Fisnik og Yannis. Inn med Sanyang og Juba. Nettopp Juba skulle raskt markert seg. Lillebror Moula dro seg fri feltet og ble felt – straffe.

Fra 11 meter gjorde Tavakoli sikker straffejobb. 1-1!

Strømmen slo tilbake
Det skulle imidlertid ikke gå mange minuttene før vi var like langt igjen. Chaib ble felt ved 16-meterstreken, og stopper Kurucay utnyttet sjansen til fulle. Banket ballen i nettet med strak vrist.

Vi gikk inn i det siste kvarteret da Sanyang ble spilt opp rett utenfor 16. På halv volley satte han ballen utenfor. Strømmen var nære på en punktering da de kontret i flertall mot KFUM-forsvaret, men innlegget på tvers foran mål var heldigvis litt upresist.

KFUM sto høyt med laget i jakten etter å få med seg noe fra Strømmen. Og det ga nesten uttelling.

Stian fant nesten Sanyang foran mål et par minutter før slutt. Samme Sanyang skulle få en enda større sjanse på overtid, men fra kort hold gikk skuddet utenfor. Flere sjanser ble det ikke denne kvelden.

Nå venter en ukes trening før vi tar imot Raufoss til kamp igjen på KFUM Arena.