Godset-gutt til Kåffa

Rask og teknisk. Kant og back.

Christoffer Lindquist er ny mann på a-laget.

- En teknisk og rask spiller som kan spille både back og kant på begge sider, sier Christoffer når han blir bedt om å dra kortversjonen av seg selv som spillertype.

- En spiller med stor kapasitet og fin ro i spillet sitt. Kan minne litt om Kristian Brix som spillertype, er attesten han får fra sin nye sjef, Jørgen Isnes.

Vokst opp i Godset
Det er utvilsomt en spiller med stor kapasitet og mye fotball i seg som hadde sin første KFUM-trening i sommersol på KFUM Arena i ettermiddag.

24-åringen slett ut barnefotballskoene i Strømsgodset og gikk senere gradene i klubben sammen med spillere som Martin Ødegaard, Iver Fossum, Gustav Wikheim.

Etter at han fikk smake på a-lagslivet med Ronny Deila som trener for noen år siden i Godset, har ikke fotball-livet gått helt slik Lindquist hadde drømt om. Han har hatt proffkontrakt i Drammens-klubben hele veien, men i 2015 var han på utlån til Hønefoss, i 2017 fikk han over 30 kamper for Florø i OBOS-ligaen og i fjor ble han lånt ut til Kristiansund i Eliteserien.

2018 ble et høydepunkt i Godset-drakt, med 12 kamper og bidrag til at laget tok seg hele veien til cupfinalen, selv om han fulgte selve finalen fra benken.

- Jeg mistet store deler av fjoråret på grunn av sykdom, men nå har jeg jobbet meg tilbake. Det var utrolig deilig å være i gang igjen i dag, og få være en del av et lag igjen, sier Lindquist til Kåffa.no etter sin første trening på Ekeberg.

Trengs stor tropp
Og selv om han har tatt et steg ned divisjonsmessig, kommer han til Oslo med ambisjoner. Både på egne og lagets vegne.

- Jeg kommer hit for å vise meg fram og kunne bidra – og kanskje rykke opp med KFUM. Jeg mener det er muligheter for det. Det er derfor jeg kommer hit, sier Lindquist.

Det er noen grunner til forresten:

- KFUM spiller en utrolig fin fotball, som vil passe meg bra. Dessuten har jeg fått mange anbefalinger om at dette er en god klubb å være i, med en god trener. Blant annet hadde Moses (nå i Godset) mye godt å si om klubben, sier Lindquist som har signert kontrakt ut 2021.

Isnes er veldig glad for å få påfyll på stallen. Når kampene endelig starter opp i begynnelsen av juli, vil det bli et tett kampprogram der det trengs en bred og god stall.

- Vi trenger en bred og stor stall. Christoffer er treningsvillig og utviklingsorientert og har erfaring fra det øverste nivået. Vi ser fram til å få han inn i gruppa for fullt, sier KFUM-treneren.
 

Christoffer slår pasning til Stavrum på dagens trening.
Christoffer slår pasning til Stavrum på dagens trening.


 

Annonse fra Obos-ligaen: