- God test mot topp eliteseriestandard

Johs ser fram til en real utfordring mot Viking i Spania fredag.

Årets tredje treningskamp står for tur, og den første mot det nivået vi skal opp mot når det legges poeng i potten om noen uker.

- Vi gleder oss veldig til å prøve oss mot Viking. Dette er topp eliteseriestandard som vi er nødt til å venne oss til. Her vil vi få gode referanser i faser av spillet der vi er nødt til å tilpasse oss mot et lag som er skarpe i presspill og overgangsspill, sier KFUM-trener Johannes Moesgaard.

Viking-testen blir et punktum på en lang og god treningsleir i Spania for Johs og co. Etter kampen skal det pakkes før det reises hjemover lørdag formiddag. 

Mye bra sist
Søndag tapte gutta hans 3-1 i treningskampen mot Aalborg. Både der og da, og i analysen etterpå, så Johs elementer i eget lag som han vil bygge videre på.

- Vi gjør veldig mye bra i de første 60 minuttene, og så blir det litt for enkelt med en den enkle feil mot slutten som vi blir straffet for. Det viktigste var imidlertid at grunnspillet så bra ut. Vi var trygge med ballen, og var godt organisert, noe som lå til grunn for at vi rykket opp, sier Johs.

Han gjør to endringer på laget som startet mot Aalborg. Emil tar plass mellom stengene og Amin Nouri går inn fra start som vingback. Planen var å flytte Haitam Aleesami fram på den kanten, men Mathias Tønnessen må dessverre stå over mot Viking.

Det vil helt sikkert bli bytter utover i omgangen, men neppe så mange og så tidlig som mot danskene sist.

- Vi prøver å gå med en god gruppe så lenge som mulig, og kommer sikkert til å gjøre noen bytter rundt 60-70 minutter. Vi vil fortsette å jobbe med frispillingen, og så håper jeg vi klarer å komme oss inn i en etablert fase inne på deres banehalvdel. Det blir spennende å se om vi klarer det, sier Johs.

Resultat betyr lite
Han regner med at det står et solid Viking-lag på motsatt banehalvdel. Siddisene slo Djurgården i sin forrige treningskamp.

- De kommer helt sikkert med fullt kjør, høy standard og god intensitet i spillet sitt. Vi må være påskrudd hele tiden, sier Johs.

Uansett så er resultater helt underordnet denne helga. Nå handler det om å skaffe seg gode opplevelser og nyttig læring.

- Prestasjonene er overordnet alt annet. Jeg husker jo i fjor da vi hadde gode resultater i treningskampene. Vi så jo hvordan det gikk da vi kom i gang med seriespillet. Det som er viktig er at vi er stabile i det vi foretar oss. At vi leverer solide matcher når vi stiller med de sterkeste relasjonene vi har, sier Johs.

Her er de elleve som starter mot Viking: Emil Ødegaard, Håkon Hoseth, Ayoub Aleesami, Akinsola Akinyemi, Haitam Aleesami, Amin Nouri, Remi Svindland, Simen Hestnes, Robin Rasch, Petter "Nosa" Dahl, Teodor Berg Haltvik.

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter