Gjev hederspris til Dag

For en Dag! I kveld fikk Magelssen en fortjent hederspris fra Oslo Fotballkrets.

Dag Magelssen er en mann som liker å ha kontroll på sakene. I dag ble han imidlertid offer for en finte da daglig leder Thor-Erik Stenberg ba a-lagets oppmann og materialforvalter om å ta turen til kretstinget i Oslo Fotballkrets.

Men - det handlet ikke om at Dag denne gangen måtte representere klubben, men at han skulle motta Honorært lederstipend, den øverste prisen som deles ut av Oslo Fotballkrets til frivillige for ekstraordinær innsats over tid.

- Jeg ble mildt sagt overrasket! Thor-Erik lurte meg med på kretsting hvor jeg plutselig forsto at jeg fikk pris! Selvsagt er det godt å bli satt pris på, og jeg bli kanskje også litt stolt. Men først og fremst er jeg takknemlig for alle årene jeg har hatt i klubben!

Takknemligheten er det nok mange som kan og bør sentre i retur til «Magel». 

Vi er mange som har hatt Dag som ballhenter når skuddet har gått over eller utenfor. I time etter time, kveld etter kveld, år etter år, ja, faktisk tiår etter tiår, har han stått og gått der i all slags vær. For å sette opp noen kjegler, hente noen vester, plukke med seg noen baller. Han har pumpet fotballene, vasket de svette draktene, skrevet ut dommerkortene.

Gjort den type oppgaver som gode, gamle oppmenn bare gjør. I tillegg til å være oppmann har han også fått lov til å være opprykksmann. Han har fulgt reisen fra 3. divisjon og til KFUM har blitt en toppfotballklubb. 

A-lagssesong nr. 30
Når 2020-sesongen står for dør, så går Magelsen i gang med sin 30. sesong på a-laget. Debuten som lagleder der kom nemlig høsten 1991.
 

Før det hadde han levd et langt liv som KFUMer og KFUM-kamerat. Med en oppvekst i Norges KFUK-KFUM og en debut i KFUM-kameratene tilbake i 1961. Den gang var det treninger på Voldsløkka og kamper på Ekeberg. Etter noen år borte fra byen, trente han med a-laget i 1970-71 - i 7. divisjon! Da det kun ble én omgang på banen, skjønte han tegninga, det ble i stedet bedriftsfotball. Rundt 1990 ble det så comeback i KFUM-drakt for d-laget og da altså på a-laget - som lagleder.

Av sportslige høydepunkt, trekker Dag fram følgende:

- Fra min egen karriere må det være to av mine siste kamper på d-laget hvor jeg scoret tre mål. En med høyre, en med venstre og en med hånda! Men for a-laget må det være hele fjoråret med fjerde runde og kvalik. Opprykkskampen mot Åsane var også stor, men den største stemningen tror jeg det var i bussen etter opprykket etter Finsnes-kampen.

Kontinuitet og frivillighet
Visjonen er «en klubb for livet», en av verdiene er «livsvarig engasjement». Fine ord det, men klubben hadde ikke klart seg en dag uten slike som Dag. Festord må fylles med innhold, og fylles av arbeidshender som gjør de jobbene som ikke direkte synes på tabellen eller på pokalhylla. 

- Den jobben Dag har gjort er bare så imponerende. Han har gjort utrolig mye arbeid som mange andre har styrt unna, og mange ikke har kunnet tenke seg å gjøre. Slike personer har vært og er helt uvurdelige for oss som klubb. Vi er så veldig takknemlig for den jobben Dag har gjort, og som han fortsatt gjør rundt a-laget. Vi snakker mye om kontinuitetsbærere og frivillighet, Dag er en som viser det i praksis, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg.

Dag har i tillegg vært sentral rundt vårt eget futsal-lag og rundt futsalen i Norge. Han har vært oppmann på klubbens Eliteserie-lag i futsal helt fra første kvalik til dette nivået, og er den eneste leder som har vært med i ligaen siden den gang. Hans har i perioder også fungert som frivillig materialforvalter for Norges landslag i futsal. 

Vi gratulerer Dag med en vel fortjent pris!

 


 

Annonse fra Obos-ligaen: