- Gjentar gjerne 16. mai fra i fjor

Ayoub har gode minner fra Fredrikstad stadion og 16. mai. Nå håper han å bidra til Kåffa-fest i Plankebyen på fotballens festdag.

Tidligere Fredrikstad-spiller Ayoub Aleesami kan ha nyttig erfaring å ta med seg inn i kampen dagen før nasjonaldagen:

  • Han kjenner Fredrikstad godt.
  • Han har vunnet på Fredrikstad stadion 16. mai!
  • Han har scoret på Fredrikstad stadion 16. mai!!

Og:

  • Han har scoret 16. mai-mål mot det som var en tidligere klubb på Fredrikstad stadion!!!

- Hehe, ja det hadde vært noe å gjenta det, sier Ayoub foran møtet med klubben han forlot i fjor sommer.

- Spinnvilt
Han tenker nøyaktig et år tilbake i tid. Da kom han inn fra benken, foran nesten 9000 tilskuere på Fredrikstad stadion. I møte med hans tidligere klubb, Skeid, scoret han like godt 2-0-målet som fikk Plankehaugen til å riste av glede.

Dermed sikret han tre poeng - og litt ekstra høye hurrarop i byens 17. mai-tog dagen derpå.

- Det var helt spinnvilt. En enorm opplevelse å spille foran og score foran så mange på Fredrikstad stadion. Atmosfæren var helt spesiell, og jeg husker godt alle smilene i toget, sier Ayoub.

Men – selv om han gjerne tar en ønskereprise, med KFUM-scoring denne gangen, handler det først og fremst om laget – og å innkassere tre nye poeng.

- I mitt hode er det bare tre poeng som gjelder, og så tar jeg et eventuelt mål på egen hånd som bonus, sier 27-åringen.

Mål i seg selv virker å være bonus for de fleste som ser FFK denne sesongen. Scoringene kommer ikke akkurat på samlebånd i lagets kamper så langt denne sesongen. Verken bakover eller framover.

Vi er forberedt på en tålmodighetsprøve.

— Ayoub
For i år er det bygget et forsvarsverk som byens tidligere festningsbyggere ville vært meget stolt av.

- Det er ingen tvil om at de har fått på plass det defensive, noe de sleit med i fjor. Vi er forberedt på en tålmodighetsprøve. I Fredrikstad i år kan det virke som om planen handler om å få den første scoringen, for så å stenge igjen bak, sier Ayoub.

Fasit så langt er at de definitivt har lyktes med det siste. 

4-2 i målforskjell på sju kamper er et målsnitt som er sjelden vare. Så langt har det likevel gitt god avkastning. Ubeseiret og kvalikplass etter totalt 11 poeng (to seire og fem uavgjort).

I fotballengasjerte Fredrikstad går diskusjonen i disse dager omkring lagets spillestil. I dagens Fredriksstad Blad letes det for eksempel etter trøst i andre lag som har måltørket seg til suksess, der AIK anno 1998 trekkes fram. De ble seriemestere med 25-15 på 26 kamper.

RBK anno 1970 er også verdt å hente fram fra arkivet. Trønderne ble nummer to i Eliteserien med utrolige 15-5 i målforskjell på 18 kamper!

Smakte med seier
Da KFUM prøvde å borre seg gjennom FFK-veggen i den siste treningskampen før ligastart i år, lyktes de ikke. Kåffa hadde mye ball innledningsvis, men da Fredrikstad fikk det første målet, fikk de det akkurat som de ville og sikret etter hvert seieren med enda en scoring.

Nå tar Johs og co. turen til Fredrikstad igjen. Forhåpentligvis med verktøy som skal trenge gjennom det bunnsolide forsvarsverket som er snekret i Plankebyen denne sesongen. 

Ayoub har stor tro på at Kåffa skal få noe å glede seg over ved inngangen til nasjonaldagen. Sist match ga godt med påfyll av selvtillit - i tillegg til et solid økning på poengkontoen.

- Det var utrolig deilig med seieren mot Kongsvinger, det er ingen tvil om det. Seks kamper uten seier – vi kjente på det. Likevel har jeg ikke merket noe panikk i troppen, og trenerteamet har stått godt i det. Nå er vi der vi skal være. Ja, det blir vanskelig å bryte ned Fredrikstad, men det skal bli vanskelig for dem å bryte ned oss også. Vi drar til Fredrikstad med sikte på å ta med oss tre poeng, sier Ayoub.

Seks kamper uten seier – vi kjente på det.

— Ayoub
Han innrømmer at oppgjørene mellom FFK og KFUM etter hvert har fått en historie. Han satt selv i den andre garderoben da Kåffa vant den spinnville kvalikkampen rundt juletider i 2021.

- Vi møter et heltent FFK-lag. Det blir en kul og spennende kamp å spille. Når vi først ikke fikk hjemmekamp 16. mai, er det ingenting bedre enn å møte FFK borte på 16. mai, sier Ayoub.

Det meldes om snart 6000 solgte billetter på Fredrikstad stadion. KFUMs hovedsponsorer OBOS har satt opp gratis buss fra KFUM-hallen for alle som vil ut på fotballtur i ettermiddag. Avreise fra hallen kl. 1545! Ta plass!

_P8A1723.jpeg
FORSVARSMINISTER: Etter store utskiftninger før sesongen er Ayoub en av de rutinerte i KFUM-forsvaret.

 

Annonse fra Obos-ligaen: