- Gir oss enda mer x-faktor

Alagie Sanyang ble toppscorer i Moss i 2019. Nå styrker han KFUMs offensiv.

Ny mann er KFUM-klar!

23 år gamle Alagie Sanyang har en god stund stått på blokka til trener Jørgen Isnes.

Og ikke bare har han stått på den mye omtalte "blokka", han har også stått høyt på lista over spillere Isnes har ønsket til Ekeberg.

11 mål på 23 kamper
Alagie kom fra Asker til Moss før 2019-sesongen. Hos østfoldingene ble han klubbens toppscorer i PostNord-ligaen med 11 mål på 23 seriekamper. Pluss på ett cupmål og nesten tosifret antall målgivende, så er det liten tvil om at det er en mann med nese for mål som skrev under for KFUM i ettermiddag.

- Hva får KFUM i deg, Alagie?

- En teknisk god spiller som er hardtarbeidende og sulten på å vise seg fram i KFUM og på dette nivået, sier 23-åringen til Kåffa.no.

Han er født i Gambia. I ungdomsårene spilte han i Vestfold-klubbene Teie og FK Tønsberg. Så gikk turen til Asker der han fikk nesten 50 kamper på to sesonger.

- Vi hadde Alagie på radaren også da han var i Asker. Det var noe friskt og lekent ved han. Vi har fulgt han tettere det siste halve året, og har hatt han på klubbesøk den siste tiden, sier Isnes.

Imponert på feltet
Og lysten på å få han til KFUM har ikke akkurat blitt mindre etter at han har vist seg på treningsfeltet:

- Han har vist seg å være målfarlig og har scoret på hver eneste trening, sier Isnes og fortsetter med å hente fram skryteordene:

- Vi har blitt overbevist av presspillet hans. Han er en positiv fyr og engasjerer seg godt i hva vi holder på med. Han bekler flere roller offensivt, er god på venstrekant, er bra i tierrollen og som spiss. Han gir oss flere alternativer, samtidig som han gir oss enda mer x-faktor fremover i banen.

Selv er Alagie glad for at det har gått i orden med KFUM. Han satte signaturen på papiret i ettermiddag før han gikk ut for en ny økt med sine nye lagkamerater. Avtalen strekker seg ut 2021, med opsjon på ytterligere ett år.

I tillegg til å lære sine nye medspillere å kjenne, ser han fram til å lære bort sine fotballferdigheter til nye generasjoner. Som mange av de andre på a-laget skal 23-åringen jobbe på akademiet.

- Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Jeg tror dette blir en bra klubb for meg. Målet er å bidra til at et blir en god sesong for KFUM, sier Alagie.

alagie

 

Annonse fra Obos-ligaen: