Fra MLS til Ekeberg

Adama Diomande har scoret mål i seks ulike land. Nå skal han sette en spiss på Kåffa-angrepet, - kanskje allerede mot LSK i kveld.

Det har vært lite trekk fra overgangsvinduet på Ekeberg denne gangen.

Men like før vinduet smekker igjen, er det klart at det flyr inn en skikkelig storfugl bare timer før det kommer kanarifugler på besøk:

Valentin Adama Diomande er KFUM-spiller ut sesongen og er spilleklar allerede til kveldens kamp mot Lillestrøm.

Nå sist flyr Holmlia-gutten inn fra amerikanske Major League Soccer (MLS) og den kanadiske klubben Toronto.

- Trivsel, det å komme hjem til Oslo, det er her jeg er født og oppvokst. Og så kjenner jeg veldig godt mange av gutta her, og ikke minst de fra Holmlia som jeg er vokst opp sammen med, sier Diomande.

Fra Stabæk-suksess til Hull
34-åringen ble et brennhett navn i norsk fotball da han scoret 25 på 26 kamper i Stabæk-trøya. Det gjorde at han ble tatt inn på landslaget og ble hentet til engelske Hull.

Etter hvert har klubbrekka blitt lang på Diomandes ball-CV som spilte sin ungdomsfotball i Holmlia, VIF og Lyn:

Lyn, Skeid, Hødd, Strømsgodset, Dinamo Minsk, Stabæk, Hull, Los Angeles FC, Cangzhou Mighty Lions(Kina), Al-Sailiya (Qatar), Al-Arabi (Qatar), Odd og nå altså Toronto sist.

- Jeg har hatt en litt vanskelig tid i Toronto, men nå gleder jeg meg til å komme i gang igjen. Jeg har høy motivasjon for å spille og prestere godt for KFUM i Eliteserien, sier spilleren som står med 11 kamper for Norges a-landslag.

I trenerteam med Haitam
Han har trent med KFUM en stund, og føler seg veldig hjemme i en garderobe der kompisene var mange fra før.

Han er for eksempel nær venn og trenerkollega av Haitam Aleesami. De to er a-lagstrenere sammen i Holmlia, med Haitam som hovedtrener og Adama som assistent.

- Jeg har kjent til Kåffa siden barndommen, og har lenge latt meg imponere over det arbeidet som er gjort her. Det de har oppnådd nå i det siste er utrolig og lover veldig godt for framtiden til denne klubben, sier Dioamande som håper han kan bidra med målpoeng på banen og som en veileder og inspirasjon for unge og ambisiøse KFUM-gutter.

- Jeg har hatt det veldig kult den tida jeg har vært her i en garderobe jeg elsker. Jeg kommer også med erfaring som jeg gjerne deler med de unge gutta.

Og om formen før møtet med de gule og svarte, melder han:

- Jeg føler meg pigg, er skadefri og er klar for å bidra!

Velkommen til Adama! Vi gleder oss til å se deg i den vakre KFUM-drakta, og kanskje allerede i spill mot LSK i kveld.

Og bare så det er nevnt; Diomande har avgjort kamper mot Lillestrøm før.. Da han scoret to for Stabæk, i 3-2-seieren mot LSK for ni år siden!

Fortsatt ikke skaffet deg billetter til kampen mot LSK? Det er fortsatt ikke for sent. Billetter kjøper du her!

 

<em>Adame Diomande kan få sin KFUM-debut mot Lillestrøm.</em>
Adame Diomande kan få sin KFUM-debut mot Lillestrøm.


 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter