- Føler jeg har grepet muligheten bra

Mathias Tønnessen har hatt en eventyrsesong i KFUM-forsvaret. I dag ble han tatt ut for Norge U20.

- Jeg synes selvsagt det er veldig kult, spesielt da det er første gang jeg tas ut. Men akkurat nå og fram mot Bryne-kampen vil det bare bli brukt som motivasjon. Fokuset mitt ligger på klubblaget, også kommer landslaget som en bonus.

Mathias Tønnessen – eller «Tønna» som han lyder i Kåffa-miljøet – kom fra Skeid til KFUM som 15-åring. Etter å ha jobbet tålmodig gjennom juniorårene har han virkelig fått sitt gjennombrudd i sin første seniorsesong.

Johs tok sjansen på å sette inn unggutten, som bare har spilt to sesonger som stopper og hadde 4. divisjon som sin kamparena i fjor, da vi møtte Åsane i 3. serierunde. Før Åsane-kampen hadde han 15 OBOS-minutter på to innhopp (Blink i fjor og Raufoss i år).

Inne på talentliste
Siden har ikke Tønna, som fyller 20 år i neste måned, sett seg tilbake. 

- Det har vært en veldig kul og veldig lærerik sesong. Jeg er heldig som har fått mye tillit, selv om jeg også føler jeg har grepet muligheten på en bra måte.

Det er et aldri så lite understatement.

Han har blitt en publikumsfavoritt blant unge og gamle KFUM-kamerater, har fått mye rosende omtale i media og var nylig inne på Nettavisens liste over de ti største talentene i OBOS-ligaen.

Og i dag altså; tatt ut i U20-troppen til Norge som skal spille kamper mot Tsjekkia og Romania.

Trener Moesgaard nøler ikke med å ta plass som forsanger i skrytekoret:

- Han har hatt en utvikling som har pågått siden han fikk muligheten i Åsane. Uredd med ballen, tøff i boksspillet og har hele veien jobbet med å bedre rolleforståelse sin. Dette uttaket er fortjent. Han har spisskompetanse med sin venstrefot, gode ferdigheter med ball og er offensiv i sine valg. Han har en helt rå spenst og vil bli en toppspiller i begge bokser en dag! Vi har mer i vente derfra.

Bryne neste
Nå handler det imidlertid for Tønna å fortsette storspillet sammen med sine lagkamerater på Ekeberg. Blikket er festet på Bryne-kampen kommende søndag. Der han håper mange av de unge han treffer i sin jobb på akademiet stiller på tribunen.

- Det hadde vært sykt kult å rykke opp til Eliteserien. Det vil bety noe ekstra å gjøre det med denne klubben. Klubben er såpass liten, så alle kjenner alle, føler jeg. Det er gøy å komme bort til barna etter kamper eller når jeg jobber med de på akademiet, sier Tønna med sin sedvanlige ydmykhet og imøtekommenhet.

Han kan helt sikkert vente seg noen ekstra kommentarer neste gang de møtes, etter at han nå også skal få kle seg med flagget på brystet.

Gratulerer, Mathias!

_P8A3850.jpeg
Tønna ledet an i seiersropet etter årets første seier mot Kongsvinger i 7. serierunde.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter