Flekka til Godset

Igjen kan vi melde om et opprykk fra KFUM til Eliteserien. Flekka gjenforenes med Isnes i Godset.

Det trekker godt i overgangsvinduet hos KFUM-kameratene om dagen.

Fredrik Kristensen Dahl blir nestemann som tar steget fra KFUM og opp til Eliteserien. Sørlendingen, som ble kåret til årets spiller på a-lagets sesongavslutning i slutten av november, har stått høyt på blokka til flere klubber de siste ukene.

Det jeg har fått oppleve her i KFUM har overgått alle mine forventninger, på alle måter.

— Flekka
Til slutt endte han opp hos Jørgen Isnes, i Drammen og Strømsgodset.

- At Jørgen er trener der, gjorde selvsagt valget enklere. Jeg kjenner han godt, og han kjenner meg godt, sier spilleren som fylte 24 år mandag denne uka.

- Evig takknemlig
«Flekka» kom fra Fram Larvik før 2020-sesongen og har vært en viktig brikke i Kåffa-laget de siste tre sesongene. Hans ene scoring på de 76 KFUM-matchene kom borte mot Fredrikstad i 2021.

- Jeg er evig takknemlig for tiden i KFUM. Det jeg har fått oppleve her har overgått alle mine forventninger, på alle måter. Med fantastiske resultater sportslig, jeg har vært med på utvikling av en flott klubb, et fantastisk miljø – og så har jeg fått venner for livet, understreker Flekka og legger til:

- Det er på mange måter et tungt farvel – selv om jeg ikke ser bort fra at det kan bli et gjensyn. Jeg har mye å takke hele KFUM-familien for. Nå ønsket jeg imidlertid å ta et steg videre fordi jeg mener jeg er klar for det sportslig, og da føles Godset veldig riktig.

Ut med 500 a-kamper
Det er mye OBOS-rutine som har forsvunnet ut dørene etter at 2022-sesongen ble historie.

Én trener og tre sentrale spillere har rykket opp til Eliteserien (Sørås, Kiil Olsen, Dahl). Pluss på med Jørgen Hammer (lagt opp), Moa Mahnin (Ull/Kisa), Delaveris (tilbake i Brann), keeperne Brauti (Arendal) og Viken. Samlet har denne gjengen over 500 a-lagskamper i KFUM. 

Med Flekka, Hammer og Kiil Olsen ut, er tre markante forsvarsspillere fra i fjor ute. Selv har sørlendingen forståelse for at KFUMere er spent på hva den nye sesongen vil bringe med så store utskiftninger, men har stor tro på at det igjen skal vise seg at det vil bli bygget et slagkraftig lag på Ekebergsletta.

- Det kommer til å gå veldig bra. Det vet jeg at det kommer til å gjøre, sier Flekka.

Daniel Fredheim Holm, som trekker i overgangstrådene i klubben om dagen, er imponert over den utviklingen Flekka har hatt gjennom tre sesonger i Kåffa.

- Ferdighetene har vært der hele tiden, men for Fredrik har det handlet om å få på plass profesjonalitet og det å leve som en toppidrettsutøver. Der har han tatt store steg og det viste han gjennom 2022, som ble hans beste sesong, sier Fredheim Holm.

Vi takker for innsatsen i rødt og hvitt, og ønsker lykke til i Drammen!

_P8A1241.jpeg
FLEKKA-MÅL: Her scorer Flekka borte mot Fredrikstad i 2021.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter