FFK snudde etter Flekka-kanon

Flekka fikk drømmetreff, men vertene tok over etter pause og puttet to raske mål.

FREDRIKSTAD-KFUM 2-1 (0-1). Det var et KFUM-lag med selvtillit som dro til Fredrikstad Stadion, en arena der vi har hentet gode opplevelser tidligere.

På motsatt banehalvdel sto et hjemmelag som etter opprykket gikk ut i hundre denne våren og inntok en tidlig tabelltopp, men som i de siste kampene har forsynt seg lite fra poengfatet.

Og det skulle bli en frisk åpning på det som var kamp nummer 10 for lagene i årets serie.

Frisk åpning
Før 5 minutters spill kunne begge lag ha tatt ledelsen.

Først dunket formspiller Tore til fra distanse, men keeper fikk slått ballen unna. Bare et par minutter senere var det i andre enden det skjedde. FFK kontret og kom seg til en god mulighet, men stoppet av en Aron som fikk et bein på ballen og Knut som deretter fikk nok hånd på læret.

De neste minuttene fortsatt med mye åpent spill. KFUM fikk brukbare overgangsmuligheter og spilte seg til flere scoringstilbud.

Etter ni minutters spill fikk spiss Sortevik sendt av gårde et godt skudd, men til side for mål. Drøye ti minutter senere var kapteinen vår tilrettelegger for Rasch. Godt KFUM-spill endte med at Robin satte ballen over tverrligger med venstra.

Men – etter 26 minutter var det tid for å presentere nok en KFUM-skuddfot. Og denne gangen en fot som ikke alt for ofte er i sving.

Flekka-kanon
Fredrik Dahl fikk en sjanse mot Raufoss sist, men denne gangen var det tid for å fyre av en kanonkule med perfekt retning. Sørlendingen mottok ballen fra Robin ute mot venstre, la til rette, dundret til og traff nettmaskene helt oppe mot det venstre krysset.

Drømmetreffet var Flekkas første scoring siden han scoret 8-1-målet for Start mot Mandalskameratene i en NM19-kamp i 2017!

Utover i omgangen hadde begge lag tilløp til sjanser, men et godt KFUM-lag ryddet unna det som kom i egen boks, og klarte ikke selv å spille seg fram til de største sjansene i den andre enden. Dermed gikk lagene til pause med KFUM-ledelse.

I pausen gjorde hjemmelaget et par bytter og startet omgangen best. Kåffa ble trykket tilbake, og hadde en periode mer enn nok med å stå imot FFK-presset. Oppofrende opptreden i egen boks var nødvendig for å hindre scoring.

To raske
Idet det kunne virke som det verste FFK-trykket var tatt av, fikk vertene et nytt hjørnespark. Hardt inn mot første stolpe og der var det spissen Nicolay Solberg som fikk nok lugg på læret til å stusse ballen i det lengste hjørnet. 1-1!

Nå fikk både østfoldinger på bane og tribune virkelig blod på tann, mens regnet pøste ned over Fredrikstad. Hjemmelaget flyttet beina både mest og raskest. KFUM-spillerne gjorde enkle feil og fikk sjelden etablert spill på motstanders halvdel. I stedet kom FFK i den ene bølgen etter den andre, oppildnet av de 2000 på tribunen.

KFUM fikk løftet spillet noe de siste minuttene.

Og på overtid kom muligheten. Både ene og to ganger.

Først ble Hoseth stående alene med keeper og fikk lurt ballen forbi keeper, men der dukket en FFK-spiller opp på streken. Like etterpå steg Taaje til værs - en god heading, men rett på keeper.

Dermed stoppet kamprekka uten tap her i Fredrikstad. Det som startet så lovende og en fortjent ledelse til pause, snudde dessverre etter to raske FFK-mål i den andre omgangen. Og så var vi så nær, så nær helt på tampen av overtiden.

Nå venter et par fridager før vi sikter oss inn mot en ny morsom kamp, hjemme mot Start. Mandag - hjemme på vårt nye fort.

Alle foto: Guttorm Lende