Et steg nærmere Eliteserien

Brix og Lars puttet hvert sitt da KFUM tok seg videre i kvaliken til Eliteserien.

KVALIK FOR ELITESERIEN: KFUM-KONGSVINGER 2-0 (1-0). Vi har truffet på flere pasninger og vi har spilt bedre fotballkamper, men vi har aldri spilt større fotballkamper.

Og kvelden skulle til slutt føye seg inn i rekken av magiske fotballkvelder for idrettslaget som ble stiftet for 80 år siden.

Da betyr også prestasjonen mindre, når vi altså holder liv i eventyret om spill i Eliteserien 2020.

Brix og Olden scoret hvert sitt mål - i hver sin omgang - og i dag var det mer enn nok til å slå Kongsvinger. Nå står bare Start i veien for at vi skal få utfordre laget som blir nummer 14 i Eliteserien 2019 i et dobbeltoppgjør.

Nervøs start
Rammene var perfekte. Et flombelyst Intility Arena og to lag ute på det grønne plastdekket som drømte om Eliteserien.

Men, det kunne se ut som om det var mer enn vinteren som hang i lufta da dommeren blåste kvalikkampen i gang. Spenningen lå som frostrøyken over teppet. Begge lag – og ikke minst KFUM-spillerne misset på enkle pasninger.

Gjestene i rødt var nærmest farligheter det første kvarteret, uten at Keeper-Knut ble satt på prøver som fortjener plass i denne kampsaken.

Første gang Profetene luktet en scoring var da Brix ble spilt fram og avsluttet uten all verdens klem i nettveggen. Flere øynet ledermålet noen minutter senere, men Lars sto i offside da han avsluttet med hælen og Juba plukket opp returen.

Noe var imidlertid i gjære. Og det skulle ikke gjære så mye lengre...

Sklipasning ga mål
For i det 25. spilleminutt vendte Stian seg elegant fri like utenfor 16. Da han skulle avslutte, var ikke festet på danseskoene helt tilpasset føret.

Kapteinen sklei, men til alt hell gikk sklipasningen rett i beina til Brix, som vendte opp og satte læret til side for KIL-keeperen. 1-0!

I en periode ti minutter senere la KIL press på KFUM. Kvikke og tekniske Marlinho var vanskelig å få tak på, Kåffa sleit med å klarere og rundt stopperne våre lurte Güven. Plutselig sto spissen i en posisjon som minnet om scoringen vi fikk mot oss på Ekeberg mot samme lag. Han slo ut 45 grader og Pålerud avsluttet mot lengste. Denne gangen var heldigvis både KFUM-spillere og keeper på plass foran mål.

Kåffa-sjanser på tampen
KFUM kom seg ikke ut og KIL produserte i denne perioden en rekke med corner. Flere av dem endte opp i halvfarligheter, men KFUM-bein sto i veien.

Så plutselig var det keeperen i den andre enden som måtte i aksjon. Lars vendte opp og fikk avsluttet brukbart fra distanse, men KILs sisteskanse fikk slått til hjørnespark. Corneren havnet i beina til Hammer foran mål, men hans forsøk gikk til side for metallet.

Lagene gikk dermed til pause med en KFUM-ledelse.

Nesten ved Güven
Pausekaffen var ikke drukket opp før KIL skapte det som var deres største sjanse. Güven kom i sin drømmeposisjon, skar inn i banen og forsøkte å bøye kula bort i det lengste hjørnet. Heldigvis hadde ikke toppscorer fininnstilt siktet denne gangen.

Det var bare å stålsette seg for en nervepirrende avslutning på oppgjøret.

Målscorer Brix måtte forlate banen da det var spilt 55. Inn kom Yannis.

Vi rundet timen. KIL jaktet målet som skulle ta de tilbake i kampen. KFUM på sin side klarte ikke å utnytte overganger og mistet eller spilte ballen ofte for fort når de hadde kontrollen.

Blant Profetene hørtes det tidvis ut som om det var mer bibel og bønn enn kirkekaffe.

Lars doblet
Etter halvspilt omgang fikk KIL en stor sjanse. Igjen var Güven avslutter, men heldigvis hang Knut med på headingen og fikk slått til corner. Heldigvis er det ikke sant det der med at corner er mål. Da ville gjestene vunnet denne kampen med kalassifre.

Kvarteret før slutt våknet Profetene fra nervedvalen.

Yannis ble slått fri på høyresiden, satte fart mot mål, så opp og fant kantkamerat Olden motsatt. LOL gjorde ingen feil og banket inn 2-0-målet som gjorde at alle med KFUM-hjerte kunne puste litt lettere.

KIL klarte ikke å legge et tungt press på Kåffa i sluttminuttene og dermed kunne til slutt Kåffa juble for seier og fortsatt mulighet til å ta steget opp i eliten.

Søndag går turen til Kristiansand der Start venter. Vinneren der møter laget som blir nummer 14 i Eliteserien 2019.