Et bilde tå’n Johs

- Det er ikke A4 det vi holder på med, men det kan vi ikke være heller, sier Johs dagen derpå.

Det ble en kort natt for KFUM-trener Johannes Moesgaard i Trøndelag. Tankene på det han hadde opplevd på Lerkendal og de nye utfordringene som lå foran gjorde at det ikke var behov for noe vekkerklokka for å rekke flyet kl. 0715 fra Værnes.

- Jeg våknet vel klokka fire, tenker jeg. Med mange tanker som farer rundt i hodet. Det handler om å absorbere hva en har gjort, hva en har vært med på. Det er mye du tenker at skulle vært mulig, men det er noe helt annet å faktisk gjøre det. Å ha kvalitet nok til å gjennomføre det. Jeg tenker på hva disse gutta faktisk er i stand til å få til, sier Johs idet landet gjorde seg klar til flaggheis på 17. mai.

Dagen før var det KFUM-flaggene som vaiet på Lerkendal.

I vår debutsesong i Eliteserien fikk vi like godt invitasjon til stiftsstaden for fotballens nasjonaldag, og så skulle det bli en ny merkedag i klubbhistorien.

Fra Hell til himmel
Tidlig i går ettermiddag innkalte Moesgaard gutta til kampprat på møterom Hell på Scandic-hotellet ved Værnes. En del timer senere hadde han og gutta sendt Profetene til himmels igjen.

Selv om det ikke startet så bra. Mo ga RBK ledelsen på et selvmål.

- Det er selvsagt tungt, og kanskje litt symptomatisk etter den shaky starten vi hadde mot Fredrikstad. Likevel, så synes jeg vi var ganske bra helt i starten av kampen, og jeg synes ikke vi virker preget av at vi kommer under. Og at vi har den innstillinga jeg ser der ute, det synes jeg er tøft når vi tross alt spiller på et fullsatt Lerkendal.

Johs opplever og sier også til seg selv at det bare er å se opp og fram. Mo løftes opp fra gresset og KFUM-gutta spiller seg inn i kampen igjen.

- Det jeg sier til meg selv, er at dette er en fantastisk utfordring, med en utrolig ramme. Vi skal ikke gi oss, vi, - og gir oss ikke.

Robin får lekkert satt inn utlikningen som gir fyr inn i pausepraten.

- Når jeg kommer inn i pausen, etter spillerne, er det et veldig energinivå der inne. Jeg hørte hvor offensive de var, at de så muligheter. Vi ble enige om at vi skulle fram, at vi skulle tørre.

Galskap og mangfold
Svaret på den offensive innstillinga kom ganske raskt. Med duoen Nuñez og Nosa i hovedroller. Først serverte Nuñez til Nosa, som rundet keeper og ga oss ledelsen, før rollene var byttet om noen minutter senere.

Deretter fikk galskap, mangfold, energi og lekenheten fullt utløp. Både på tribunen og blant spillere.

Der sto plutselig Nuñez og danset med Profetene etter å ha blitt byttet ut, det ble slått luker, det ble løpt returløp som det aldri før var gjort, utvist smartness og kynisme og for ikke å snakke om Hicksons dansetrinn ute på venstrekanten som den totale ydmykelsen for RBK-spillere og -supportere.

Profetene svarer opp RBK-fansens egen sang med: "Reise rundt, og bare reise rundt" og terger trøndere med "Lekestue!", "Feige lag!" og "På Lerkendal herjer vi!"

- Jeg synes for å være helt ærlig at vi etter hvert har god kontroll. Vi gjør et par fantastiske scoringer. Når de kommer på framfot, da har de gutta her en så vanvittig selvtillit. Det de gjør i spillet sitt, det skjer litt av seg selv. Da har de gutta så selvtillit. Og da fikk jeg ordentlig trua på det, sier Moesgaard.

Før han veksler over på galskapen og mangfoldet han elsker med gjengen han leder.

- Vi er jo annerledes – på alle mulig måter. Vi har noen som er uredde i alt de står i. Derfor gjør Nuñez som han gjør når han byttes ut. Det er ikke A4, men det kan ikke vi være heller. Da har vi ikke noe som gjør oss unike, opp mot de andre lagene, sier Johs og fortsetter:

- Vi har et mangfold i personligheter – som gjør at vi kan vinne på ulike arenaer. Vi trenger hverandre. Vi trenger systematikken til Robin og Simen, men vi trenger de som er helt uredde – Nosa, Haitam, Hickson osv – den miksen av disse personlighetene er det som gjør at vi kan få til slike ting som på Lerkendal.

Da dommeren blåste av kampen, var Johs den første som tok turen bort til Profetene. En ekstatisk KFUM-trener tok løpet og tømte seg for følelsene som hadde bygget seg opp gjennom den siste fasen av kampen.

- Kroppen min hadde vært i høyspenn etter at vi gikk opp i 3-1. Det er så mye energi som skulle ut. Jeg lever i hvert spark på ballen, men så handler det om å ha kontroll på følelsene. Klokka får ikke gått saktere enn det jeg følte for, og da måtte jeg bare slippe løs alle de beste følelsene i hele verden ut da det endelig var over.

Historisk kveld
Midt oppe i den historiske kvelden for KFUM-kameratene var det alle de små historiene som gjorde kvelden så spesiell:

  • Det var en Robin som i sin barndom var ivrig RBK-fan. Som tett opp mot kampstart var usikker, men som fikk både scoringen og seieren som kaptein på Lerkendal.
  • Brødrene Aleesami som knapt nok har spilt en fotballkamp sammen som plutselig sto skulder ved skulder og skulle ri av stormen på slutten.
  • Trønderen Teo som var del av RBK-systemet i flere år, men som aldri fikk a-lagssjansen og som måtte til KFUM for å få sin debut på Lerkendal.
  • Det var alle KFUM-gutta som har gått lange og tidvis kronglete karriereveier fram til de plutselig sto med en hovedrolle på den nasjonale fotballscene.
  • Og på tidenes bortetribune for Kåffa sto barn, unge voksne og veteraner i skjønn kristelig forening og lurte på om det var sant det de var vitne til.

- Støtten vi kjenner på betyr ekstremt mye. Vi føler oss som litt mer, som noe del av noe større. Det betyr helt latterlig mye for oss, for spillerne. Jeg vil si det har alt å si.

For Kåffa-sjefen blir det begrenset med tid til 17. mai-feiring.

- Vi må på jobb i dag også. Jeg er i gang med å trykke på PC’n og planlegge inn mot Odd. Sånn sett blir det en tøff dag i dag også, men kjøret går og vi elsker tross alt å være del av dette, sier Johs.

Husk at langhelgen skal avsluttes med kamp på KFUM Arena. Kjøp dine billetter til Odd-kampen her!

BILLETTER I SALG NÅ!.jpg

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter