Enda en ny Njie

Med nesten 100 eliteseriekamper på CV'n blir Moussa Njie en solid forsterkning i KFUM-angrepet.

Lillebror har herjet til venstre, fetteren er stopperbauta. Nå kommer sannelig også storebror Moussa Njie til Kåffa.

26-åringen debuterer allerede i treningskampen mot Frigg i dag, og gleder seg til å bidra fra første sekund når OBOS-ligaen sparkes i gang om en uke.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg har hatt det så utrolig kult på trening denne første uka i KFUM, sier Moussa til Kåffa.no.

Vi henter han av banen der han leker seg med ball etter endt trening på KFUM Arena fredag formiddag, sammen med nettopp Bilal og Mo. For Moussa handler det nå om å finne tilbake til fotballgleden etter noen år der det har gått trått.

Da mener han fotball på Ekeberg, med gode kompiser og i KFUM-kameratene er oppskriften.

- Jeg har lenge vært fan av Kåffa, og ikke mindre nå i det siste. Her kjenner jeg mange og vet at jeg kommer til et godt trenerapparat som lar meg få være meg selv, sier Moussa.

Kompiser i KFUM-kameratene
Moussa spilte sammen med Dodou på en god Holmlia-årgang. Han gikk til Vålerenga i tenåra, men fikk først sitt virkelig gjennombrudd på øverste nivå i Stabæk-drakt. Der ble det ni mål på 75 kamper før han ble fristet av et eventyr i Partisan Beograd.

Oppholdet i Serbia ble ikke helt som han hadde håpet på. Han ble lånt ut til Odd, men der ble det en ny nedtur. Røket akilles etter noen kamper og en lang og tung opptreningsperiode. I fjor var han tilbake på banen igjen, hvor han fikk ni kamper for Sandefjord.

Nå ville han legge trøblete sesonger bak seg.

- For meg har fotball i det siste blitt jobb. Kjedelig jobb til og med. Denne uka har jeg hatt det dritkult på trening her, og med den fine garderoben her og den stemningen som er rundt og i laget, så tror jeg vi skal få gode resultater, sier storebror Njie.

Jeg har lenge vært fan av Kåffa, og ikke mindre nå i det siste.

— Moussa
Selv beskriver han seg som en spiller med mange av de samme kvalitetene som Bilal. Teknisk og med stor fart, og kanskje enda sterkere i kombinasjonsspillet enn sin bror.

Og aller best, mener han at han er på plassen der Bilal har herjet i det siste, men akkurat der lar han lillebror få viljen sin.

- Jeg kan gjerne spille på høyrevingen også, sier Moussa som har signert på en kontrakt som strekker seg ut 2023.

Ser fram til slektstreff
Han gleder seg til debuten lørdag, men ikke minst til å møte Grorud neste lørdag. Han håper det blir starten på en fantastisk tid i KFUM, og så vil det familietreffet på banen bety noe helt spesielt.

- Jeg har faktisk aldri spilt en tellende kamp sammen med Bilal. Det blir utrolig kult. Det er mange lag i OBOS-ligaen som vil rykke opp, men jeg skal i alle fall gjøre mitt til at det blir et bra KFUM-år, sier Moussa.

Med en ny Njie inn vil KFUM kunne mønstre en fronttrio der alle har erfaring fra høyeste nivå når også Fredrik Brustad er tilbake etter sykdom og skade.

Om du ikke kan vente til neste helg med å se 3 x Njie på banen, anbefaler vi å ta turen ned til KFUM Arena i dag. Kampstart kl. 1200. Motstander er Frigg.

Moussa Njie

  • Født: 2. oktober 1995

  • Posisjon: Angrepsspiller

  • Nummer: 15

  • Høyde: 185 cm

  • Tidligere klubber: Holmlia, VIF. Stabæk, Partisan Beograd, Odd, Sandefjord

  • Aktuell: Signert for to sesonger i KFUM

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter