- En svart dag for alle

Men klar beskjed fra Isnes til spillerne: - Smilet skal være tilbake på mandag.

RAUFOSS-KFUM 5-1 (2-0). Det snur fort i fotball. I alle fall når vi snakker om den fotballen som spilles i OBOS-ligaen.

Statistikken viste at KFUM med seier i dag for første gang i sin OBOS-historie kunne ta fire strake seire. Etter en ganske middels ettermiddag på Toten, var det grunn til å finne fram en statistikk i den andre enden av skalaen: Største tap i OBOS-ligaen, tangering av firemålstapet mot Sandnes Ulf (6-2) i mai 2016. Hvordan det er mulig?

- Svaret på det er ganske enkelt. Det svinger i OBOS, også for oss. I dag var det en svart dag for alle, og da går man på miner som dette, sier trener Jørgen Isnes.

For det var lite som stemte for de røde og hvite på Nammo stadion.

- I dag eksisterer vi ikke i vårt forsvarsarbeid. Det høye presset fungerer ikke. Her flytter vi beina dårlig og for sent. Det lave presset er også dårlig. Det blir mellomhøyt i for store perioder og Raufoss boltrer seg i rom. I tillegg er vi veldig svake 1 mot 1. Når det blir slike rom, og når vi er så blodfattige i forflytningen, så får Raufoss det som de vil, sier Isnes.

Rullegardina går totalt ned. Det er skuffende.

— Jørgen Isnes
Raufoss puttet to raske rett før pause og dyttet inn nok en scoring like etter hvilen. Da ble det vanskelig for KFUM.

- Vi har et lite momentum i 2.omgang hvor vi scorer og vi øyner håp. Men dessverre slipper vi inn et nytt drittmål, og da går rullegardina totalt ned. Det er skuffende, sier Isnes.

På bussen hjem fra Toten kan det kanskje passe å sette på en kjent Prøysen-vise. Trener Isnes er i alle fall opptatt av å legge denne kampen bak seg, og se fram til en morgendag med blanke ark.

- Vi skal se kampen om igjen og ta lærdom både i spillergruppe og trenerteam. Tap skal man alltid lære av, men gutta har fått beskjed om at smilet må være på plass igjen mandag. Det er bare et kvarter siden vi var begeistret, sier Isnes.

Og cupkampen onsdag gleder han seg til. Med mye folk på tribunen.

- Nå rettes fokus mot Kristiansund, sier en skuffet, men offensiv KFUM-trener.

Mer om kampen:
Bråstopp på Raufoss

Alle foto: Guttorm Lende

GP8A3162.jpeg
TILBAKE: Godt å se Jørgen Hammer tilbake på banen igjen.
GP8A3148.jpeg
SERVITØR: Keivan fikk brukt innleggsfoten i dag også.
GP8A3151.jpeg
TRØSTEMÅL: Taaje scoret igjen, men det hjalp lite i dag.

 

Annonse fra Obos-ligaen: