«En spiss vi har ønsket oss over tid»

Med Mame Mor Ndiaye på plass, mener Johs han har en komplett og konkurransedyktig tropp.

- Vi har behov for spisskompetanse i begge bokser, og med Mame får vi virkelig det i den offensive boksen. Han er utrolig sterk der. Binder opp spillere og er en god avslutter, sier trener Johannes Moesgaard.

Spissen, som nå hentes fra Åsane, markerte seg for alvor i norsk fotball da Fram Larvik hadde sitt cupeventyr i 2019. Allerede den gang ble Mame Mor Ndiaye skrevet ned på blokka over interessante spillere i KFUM.

- Det er ingen hemmelighet at han har stått på blokka i Kåffa lenge, men han valgte den gangen Raufoss. Siden har han også vist sine kvaliteter i et Åsane-lag som spiller en fotball som ligner mye på vår, sier Johs.

Tilfeldig til Norge
At det nå til slutt ble KFUM for Mame er både klubb og spiller veldig fornøyd med.

- Det er en perfekt overgang for meg, på det rette tidspunktet, og til en klubb som spiller en fotball jeg er vant med, sier 26-åringen.

Mame er opprinnelig fra Senegal, men da han var 9 år flyttet han med familien til Brescia i Italia. Han har både senegalesisk og italiensk pass og snakker fransk og engelsk. Etter mer enn fem år i Norge forstår han mye norsk, men snakker helst engelsk.

At det ble Norge og Fram Larvik etter hvert var ganske så tilfeldig. I slutten av tenåra dro han til England for å søke fotball-lykken. Der ble det aldri den kontrakten han drømte om, men i stedet var det en agents bekjentskaper i Vestfold som førte han til Fram i 2018.

Der puttet han 25 mål på 53 kamper før han ble hentet til Raufoss. Der ble det en solid scoringsleveranse i 2021 (11 på 26), mens det gikk tråere i 2022. I 2023-sesongen leverte han igjen tosifret i OBOS-ligaen for Åsane (10 på 31 kamper).

Debut tirsdag?
Nå er Mame klar for å vise seg fram på det øverste nivået i Norge for KFUM. Det er signert en avtale som strekker seg ut 2025.

- For meg handler det om å spille på mitt beste og bidra for laget, sier kraftspissen.

Med Mame og Adam Saldaña inn, mener Johs han har fått på plass de siste brikkene før det skal kjempes om poeng i Eliteserien. Begge de to kan bli å se i aksjon på Intility allerede på tirsdag.

- Mame har spilt med Teo og Shola på Raufoss og kjenner også Mo fra før, så jeg er sikker på at han finner seg raskt til rette. Når det gjelder Adam har han sett frisk ut på treningene. En god ballspiller som leser spillet godt, melder Johs.

Han har gitt sine gutter fri i dag, mens de er på jobb på feltet både lørdag, søndag og mandag før det smeller på Intility klokka 19 på tirsdag.

Vær på plass når KFUM spiller sin første kamp i Eliteserien. Kjøp billetter og sesongkort her!

Har du fått med deg dagens sak om KFUM i The Guardian? Les her!

_P8A1482.jpeg
STERK BOKSSPILLER: Her er Mame på ryddejobb i Åsane-drakt da vi spilte mot bergensklubben i fjor. Foto: Guttorm Lende


Mame Mor Ndiaye

  • Født: 23. mai 1997

  • Nasjonalitet: Født i Senegal. Senegalesisk og italiensk pass.

  • Posisjon: Spiss

  • Nummer: 28

  • Høyde: 187 cm

  • Tidligere klubber: Åsane (2023), Raufoss (2020-2022), Fram Larvik (2018-2020), Bilston Town (2018), Rezzato, Rigamonti Castegnato (2015-2016).

  • Kamper/mål: Åsane 31/10, Raufoss 61/18, Fram 53/25.

  • Aktuell: Signert avtale med KFUM ut 2025.

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter