- En seier som bygger selvtillit

Isnes gleder seg over å se igjen noe av det som har vært etterlyst.

KFUM-NEST-SOTRA 2-1 (1-0). De visste utmerket godt at poengfangsten kunne komme til å være skral etter å ha møtt opprykksfavorittene Sandefjord og Start, i tillegg til Kongsvinger borte, i de første tre.

Likevel: Tre kamper uten seier var ikke helt den ligastarten Jørgen Isnes og hans disipler hadde håpet på.

Men prestasjonene har gjort at trener Isnes har vært trygg på at målene - og resultatene - ville komme. 

- Det er klart at denne seieren smakte vanvittig godt. Jeg har overhode ikke vært stressa - og det har ikke gutta heller. Men en slik seier bygger selvsagt mye selvtillit, det ser jeg inne i garderoben etter kampen i dag, sier Isnes.

Jeg har overhode ikke vært stressa - og det har ikke gutta heller.

— Jørgen Isnes


Fikk gode svar
Han har de siste par ukene snakket om mer råskap i begge bokser og om større besluttsomet og offervilje i avslutningene. I dag fikk han alt dette - i begge bokser.

Og ramser opp noen eksempler:

  • En keeper-Knut som står fram i viktige faser i kampen og som er offensiv i feltet. Han gjør blant annet en viktig redning på Nest-Sotras eneste sjanse før pause - på 0-0.
  • En Basit som stuper fram og setter panna på innlegget som gir returen som Lars kaster seg inn på og får satt i mål.
  • Det friske og helhjertede løpet fra Lars i forkant av 2-0-scoringen.
  • En Robin som viser sin fotballsmartness og faller tilbake og redder på streken når Nest-Sotra får avsluttet fra distanse. 
  • Og ellers hvordan gutta legger ned meter og kjemper i duellene når gjestene presser på i siste del av kampen.

- Scoringene vi får i dag er akkurat noe av det vi har etterlyst i kampene tidligere i sesongen. Det gleder meg veldig, sier Isnes.

- En lang prosess
Han irriterer seg litt over at vi ikke fikk satt inn den tredje på noen av de gode overgangsmuligetene vi fikk mot slutten. Det var nok av muligheter til å drepe spenningen i kampen. 

Da dommeren blåste av kampen etter omtrent fem overtidsminutter, var det uansett glemt. Påsken kunne ikke sluttet bedre for Isnes, resten av stallen og alle de med KFUM-hjerte blant de 505 på tribunen denne ettermiddagen.

Dette er en lang prosess som handler om å nå målet om å stå i ligaen.

— Jørgen Isnes

- Vi skal glede oss over dette. Nå handler det om å jobbe steinhardt videre. Dette er en lang prosess som handler om å nå målet om å stå i ligaen. Fire poeng borte mot Kongsvinger og tre poeng hjemme mot et lag som spilte eliteserie-kvalik i fjor høst, er sterkt, det. Poeng i kampene mot Sandefjord og Start ville uansett vært å anse som bonus for oss, sier Isnes.

Nest helg går turen vestover for å møte Sandnes Ulf.

LES OGSÅ:

To ganger Lars - og tre deilige poeng
Sortevik: - Sinnssykt deilig

Se bildeserie under. Alle foto: Guttorm Lende


 

Annonse fra Obos-ligaen: