En kamp for Kåffa-historien

For et comeback - og for en kamp det ble for KFUM i Kristiansand.

START-KFUM 2-3 (2-1). En elendig start så ut til å ødelegge for KFUM-gutta før vi var skikkelig i gang på Sør Arena. Hjemmelaget kom lett til det og scoret to ganger før det var spilt kvarteret.

Men det som så ut til å bli en nitrist dag for tilreisende profeter, skulle vise seg å bli en halleluja-kveld i Kristiansand.

For KFUM skulle slå så til de grader tilbake - selv om det tok sin tid...

Taaje på overtid
Etter de to tidlige smellene, fikk KFUM gradvis løftet spillet. Innleggene kom tett, ikke minst fra høyresiden ved Keivan. Halvveis i omgangen var vi nære redusering, men ballen gikk i stolpen denne gangen.

Minutter senere kom vi oss til en ny stor sjanse etter praktfullt spill. Philip satte opp Stian, men kapteinen traff ikke skikkelig da han skulle sette ballen på mål.

På overtid av omgangen skulle vi endelig få uttelling. Stopper Taaje hadde tatt turen opp i Start-boksen og stanget ballen elegant og kraftfullt i nettet.

Presset Start
I opptakten til de siste 45 stemte Sjefsprofeten i med «å du som metter…».

Og det KFUM-gutta aktet virkelig å forsyne seg grovt fra poengfatet.

KFUM tok tak i kampen og presset Start godt tilbake. Det virket å være snakk om tid før det skulle bli et nytt KFUM-mål. Men, vi måtte vente lenge.

Og vi måtte vente til Isnes fant ut å sette ut på goalgetter Tavakoli som den siste tiden har vist gryende målform. To minutter etter at målsniken entret banen banket han seg inn på scoringslista. Satt opp av Sanyang.

Vi var ikke ferdig med det. KFUM sto høyt og Sanyang grafset til seg ballen helt oppe ved dødlinja. Inn til Sortevik som satte fart inn i feltet, vippet unna et par gulkledde og rullet læret inn til Bilal. Han sklei inn 3-2-målet.

De siste minuttene sto vi imot det som kom fra Start. Og så hadde vi marginene på vår side da ballen smalt i stolpen like før slutt.

Dermed ble det en fantastisk KFUM-kveld. Etter en sesong der vi har plukket lite poeng borte var dette en gedigen opptur. Det var vår første seier mot Start etter å ha prøvd oss noen ganger, og det var en av de seirene som vil stå med gullskrift i minneboka til klubben.

- Det er god grunn til å hylle den andre omgangen. Det var en fantastisk god omgang. Det var vår tur til å slå Start nå. Den andre omgangen der er topp klasse, sier Isnes til Discovery.

Nå er det bare å glede seg til det som kommer de neste ukene. Allerede onsdag inviterer vi til fest hjemme mot Fredrikstad. Ikke nøl med å kjøpe billett. Disse gutta fortjener fulle tribuner.