Fire av disse seks gutta kom på Rundens lag. Foto: Guttorm Lende

- En historisk kveld

5-0-seier mot Jerv.

KFUM-JERV 5-0 (3-0). Det ble en helt spesiell ettermiddag for alle som er glad i KFUM.

For første gang tok vi tre strake seire i OBOS-ligaen, vi tangerte vår største seier på dette nivået og vi skjønner om du er fristet til å ta en titt på tabellen utover kvelden. Da vil du se at KFUM ligger på 4. plass.

- Ja, det blir jo en historisk seier med at vi tar tre på rad. Jeg synes vi gjør en veldig god kamp på mange måter, og så er vi selvsagt veldig effektive, oppsummerer Isnes.

Det var mange KFUM-spillere å snakke varmt om etter den kjølige vårkvelden på KFUM Arena.

Det er likevel ikke mulig å komme utenom Lars Olden Larsen. I dag var han ikke bare XL, men ekstra, ekstra Lars – med to scoringer først og deretter tre strake assists.

Det var lekestue med leke-Stian. Profetene kunne synge sin "Juba, Juba" etter to raske mål av unggutten. Keeper-Knut holdt buret reint, mens mål-Moses puttet igjen. Og slik kunne vi fortsatt å trekke fram den ene KFUM-spilleren etter den andre...

Stor Jerv-sjanse
Etter et åpningskvarter med mye ballinnehav til KFUM, men uten målsjanser til noen av lagene, var det mye å følge med på i det neste kvarteret. 

Først fikk Jerv en dobbeltsjanse der KFUM både var gode og heldige. Keeper-Knut kom ut og hindret Jervs Peter Reinhardsen kampens første mål. Returen ble plukket opp at Chuma Anene, men hans avslutning ble reddet av stopper Hammer som hadde tatt plass bak Knut. Jerv-spissen markerte for hands og ropte på straffe etter at det ser ut som om Hammer slår ballen ut til corner med hånda. Og vi ser vel ikke bort fra at vi hadde fått en straffe mot oss i en VAR-verden.

I stedet kom kampens første mål i den andre enden. Øby brøt da Jerv slo tversover på egen banehalvdel, satte i gang Moses mot mål. Hans avslutning ble blokkert og Jervs avklaring havnet i beina til Stan midt foran mål.

Der mange andre ville dundret til, hadde vår gode kaptein som vanlig skaffet seg oversikt før ballmottaket og spilte fri Lars til høyre. Vår nr. 26 satte læret forbi alle Jerv-bein foran seg og sikkert i det lengste hjørnet.

Like etter kunne det blitt 2-0 da Lars igjen kom fram på høyresiden. Denne gangen forsøkte han uegoistisk å sette opp Øby foran mål, men et Jerv-bein kom i mellom.

Ved neste anledning fant godeste Olden ingen grunn til å se seg om etter noen andre. Ballen gikk raskt fra Robin, via Stian til Lars. I fart mot mål banket han til med hans heite høyrefot fra ca. 20 meter. Bang – 2-0! Hans femte for sesongen.

Etter 38 minutter var det Moses sin tur til å finne fram skuddfoten. Og igjen så gikk det direkte. Utkast fra Knut til Dodou, rett fram til Lars på kant som fant Moses på løp. Fra det som nærmest så ut til å være en umulig vinkel banket han til så keeper bare hørte suset når ballen stoppet i nettet bak han.

- Vi snakket tidligere i år om råskap og det å være kliniske i avslutningene. I dag gir gutta svar på tiltale der, sier Isnes.

2 x Juba
Et effektivt Kåffa-lag tok dermed med seg 3-0 til pause. En ledelse som gjerne kunne vært større. For eksempel hadde Moses en kjempesjanse på 2-0 etter at Stian har vartet opp med et lite dribleshow utenfor 16. Samtidig er vi heldige på 0-0 med Hammers håndsrekning på streken og gjestene har også en god sjanse til der Emmanuel kommer inn med en reddende fot.

I den andre omgangen handlet det om å få det første målet for å endelig å punktere kampen.

Den kom da det var spilt drøye ti minutter. Moses møtte dypt i banen, slo ut til Lars på kanten som satte fart mot et Jerv-lag som hadde tømt seg for forsvarsspillere. Lars slo inn bak Jervs siste i gult og fant Juba på løp. Med sine to første touch på ballen etter å ha blitt byttet inn la han på til 4-0.

Fire ble til fem kort tid senere. Og oppskriften var ikke helt ulik.

Lars brukte sin høyre til å vekte en perfekt pasning bak Jerv-forsvaret igjen. Juba, Juba! Med det som var hans andre involvering i kampen satte han like godt inn sitt andre og lagets femte for dagen.

Sogndal neste
Resten av kampen handlet det om å kontrollere inn, uten å bruke unødig med krefter. Vi hadde absolutt sjanser til å pynte ytterligere på resultatet, ikke minst etter at Jerv ble redusert til ti mann etter rødt kort til Ogungbaro.

- Jeg er opptatt av at vi fullfører, og jeg synes vi står ut kampen på en god måte, sier Isnes.

For tre år siden slo vi Levanger 5-0 en maikveld på KFUM Arena. Den gang kom vi raskt ned på jorda etter 6-2-tap i Sandnes. Det skal ikke Isnes ha noe av denne gangen, og minnet gutta raskt på at neste helgs kamp mot Sogndal blir en helt annen utfordring.

- Vi skal selvsagt nyte denne seieren, men vi retter raskt fokus fram mot Sogndal-kampen. Vi gleder oss til den, og skal jobbe hardt for at Kåffa-toget skal rulle videre, sier Isnes.

Annonse fra Obos-ligaen: