- En herlig utfordring

For en trippel! Viking, Brann og Molde på rappen.

Etter å ha spilt kun én fotballkamp på én måned venter nå en deilig trippel i løpet av en drøy uke.

Viking, Brann og Molde er tre klubbnavn som klinger bra i norsk fotballhistorie.

Nå kommer disse tre vestlandslagene på rekke og rad for KFUM-kameratene. De to førstnevnte borte før moldenseren kommer på Ekeberg-besøk mandag 23. september.

- En herlig utfordring som vil kreve mye av oss som gruppe. Men sesongen har vist at vi trives med slike utfordringer. Det er derfor vi kommer hit til Stavanger og tror. At vi tror vi kan spille godt mot alle, og at vi tror vi kan få til noe ut av alle kamper vi stiller opp i, sier trener Johannes Moesgaard.

Opptur og nedtur
Vi har møtt Viking to ganger tidligere i år. Fasit; en opptur og nedtur.

Oppturen kom i treningskampen i Spania i vinte da vi vant 2-1. Et resultat uten betydning, men en bekreftelse på at vi var rustet for å leke på dette nivået.

Nedturen kom da vi møtte de til seriekamp hjemme i sommer. Da hadde vi de lenge på gaffelen etter å ha spilt en god kamp, men to sene Viking-mål gjorde at vi satt igjen med null.

Nå skal vi gyve løs på siste tredel av Eliteserien. Med 29 poeng har vi lagt grunnlag for en spennende høst, og selv om vi ligger trygt til på tabellen er det en meget skjerp KFUM-gjeng som forbereder seg til møte med ligatoer Viking.

- Det er fortsatt mye som kan snu på ti kamper. Vi er opptatt av å bli bedre og har lyst til å vise at vi er gode nok til å henge med der vi gjør, og så er det selvsagt slik at tabellposisjonen gjør at vi går inn i kampene med et annet type spenningsnivå enn om vi hadde vært helt nede i bunn av tabellen. Det kunne ha vært så mye verre, melder Johs.

Uten Robin
Han forventer et Viking-lag med enorm energi fra start.

- Vi forventer at de kommer til å stupe på oss, og det må vi være med på. Fra tribunen kommer det også til å være et trykk, men vi trives i slike omgivelser.

Denne helga må han klare seg uten kaptein Robin Rasch (karantene). Heller ikke Amin Nouri eller Adama Diomande er tilgjengelige.

- Det er klart vi gjerne skulle hatt disse med. Med Robin ute mangler vi en som normalt holder i taktstokken i vårt offensive spill, men vi har stor tro på de som kommer inn. Sesongen har vist at vi sender innpå nye spillere som er med på å prege kampene, sier Johs.

Kampstart kl. 16.00 lørdag.
 

Fra kampen mellom KFUM og Viking på Ekeberg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Fra kampen mellom KFUM og Viking på Ekeberg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter