- En god ellever ute med skader

Men skader er er en del av «gamet», understreker Isnes.

KFUM har gått inn i 2020-sesongen med en stor og god tropp. Allerede etter fire runder er det liten tvil om at det skal komme godt med.

KFUM-skadelista er nemlig lang lesing om dagen, og det er lite som tyder på at det blir mange feriedager for fysiotrener Talsnes denne sommeren.

To mann havnet på legevakta etter Kisa-kampen sist. Øby måtte sy noen sting og rapporteres klar igjen, mens Alagie også slapp unna smellen uten hjernerystelse. Sistnevnte fikk imidlertid et brudd i nesa og har måttet skaffe seg en maske.

Her er ellers en rapport fra «sykestua»:

  • Keeper-Knut har vært ute i hele forsesongen, men er på gang igjen etter operasjon. Tilbake på ball om 2-3 uker.
  • Tore Sørås har rekonstruert korsbåndet og er tilbake neste sesong.
  • Håkon Aalmen er ute for sesongen med korsbåndskade.
  • Robin trener alternativt i 2-3 uker til, før han forhåpentligvis er på ball igjen.
  • Rahul Sharma har slitt lenge med tåa, men har nå fått trøbbel med kneet. Må trene seg opp med junior.
  • Fredrik Dahl trener som normalt neste uke. Har vært ute med en strekk.
  • Dodou er forventet tilbake på feltet 4-6 uker.
  • Alex Pedersen fikk seg en strekk i sluttminuttene av forrige hjemmekamp. Tilbake på felt neste uke.
  • Tobias er tilbake om 2-3 uker etter en strekkskade i tåa.

Trener Isnes innrømmer at han gjerne skulle sett denne lista kortere, men er også klar på at det er en del av «gamet».

- Skader vil det alltid være, og det er først og fremst surt for de spillerne som er ute. Treningshverdagen vår er allikevel god. Vi har en stor tropp, så vi får trent slik vi ønsker. De som er skadet, har stor tilstedeværelse, trener meget godt og er gira på å komme seg tilbake i god form, sier Isnes.

- Men – likevel; det er vel mye, og det er et solid lag du har ute med skader?

- Vi har en god ellever ute, en god ellever i banen og en god ellever på benk, sier KFUM-treneren med et smil, men legger til:

- Det er klart dette er i overkant, og det er mye forskjellig. Det er vanskelig å spore det til noe. Lite som går igjen. Noe er belastning, noe er slagskader osv.

Med spillere som har sluttet gjennom vinteren og de mange skader, har Isnes vært nødt til å spille sammen et nytt lag. I så måte var Kisa-kampen oppmuntrende til tross for det bitre overtidsmålet imot.

- Relasjonelt var vi bedre mot Kisa enn de andre kampene. Det kommer seg. Mange av spillerne har vært med i hele 2020, så det er ingen unnskyldning at vi ikke har truffet bedre på relasjonene innledningsvis. Såpass krav må vi ha, at gode relasjoner ikke trenger 6-7 mnd. Er mer på at enkelte spillere må ta nivået i støtte grad enn det vi har gjort og at enkelte spillere har hatt for lite kamptrening gjennom 2020. Da snakker jeg om de helt nye spillerne. Men jeg ser at dette også kommer gradvis. Rytme og relasjoner er også avhengig at man gjør de riktige valgene og i riktig tempo. Jeg synes også det er litt å gå på her.

På plussiden:

- Vi er solide bakover i banen om dagen. Vi slipper til lite sjanser.

Og så er det klart at laget gjerne skulle skapt mer framover.

- Vi ønsker å skape mer, angripe med flere og ikke minst ønsker vi å kunne presse bedre i det høye presset enn det vi har klart til nå. Det kan medføre ballbrudd høyere opp i banen og flere sjanser/mål. Vi må heller ikke glemme hva som skjedde utover høsten og inn mot slutten av sesongen. Da var vi tette bakover og lå innimellom godt i det lave presset. Variasjonen her blir viktig i tiden fremover. Synes fortsatt at det er en styrke at vi er såpass stabile, sier Isnes.

Mandag blir det gjensyn med Sogndal. Da venter hjemmekamp på KFUM Arena. Kjøp billetter her!

Annonse fra Obos-ligaen: