En festkamp på alle måter

Det blir 3-1, tippet Sortevik da han ble hyllet og spurt om sluttresultat i pausen. Skal si gutta hører på kapteinen. Kåffa leverte en praktomgang der Nunez, Alagie og Bilal snudde 0-1 til 3-1.

KFUM-SOGNDAL 3-1 (0-1). Det ble invitert til fotballfest på en strålende høstdag på Ekeberg i dag. Med markering av 75 år siden første KFUM-kamp, hyllest av Stian Sortevik og OBOS Fanzone før kamp.

Med over 800 rundt banen leverte også gutta definitivt banen.

Etter at gjestene var best og tok ledelsen før pause, slo KFUM tilbake med en sterk andre omgang og tre scoringer som ga oss tre nye poeng som gjør at vi for alvor er med i kvalikkampen når to runder gjenstår.

Sogndal best fra start
Det var imidlertid gjestene fra Sogndal som kom best i gang på KFUM Arena.

Med mye fysikk og innlegg i boksen var de trusler mot et KFUM-lag som igjen hadde Jonas Brauti som sin sisteskanse. Og det var etter et innlegg fra høyre at ledermålet skulle komme.

Brauti fikk ikke grep om læret og nedfallsfrukten landet rett i beina på en spiller i «feil» drakt. Adams vendte bort sin oppasser og satte kula kontant i mål.

Sogndal hadde de fleste og største mulighetene utover i omgangen. Remi hadde en brukbar skuddsjanse som ble satt over, men ellers var det lite lukt av KFUM-mål i løpet av første 45.

Det var derfor til å leve med at vi gikk til pause med 0-1, tross alt.

Alagie matchvinner
I pausen ble både superveteran Øyvind Furuly (98) og Stian Sortevik hyllet. "Sortevik er magisk", sang Profetene. Ja, kanskje det...han tippet i alle fall 3-1 da han ble spurt om sluttresultatet i pausen.

Også inne i garderoben så KFUM til å ha brukt kvarteret godt.

For etter noen Sogndal-tilløp helt tidlig, kom det en KFUM-periode helt i stil med november-sola.

Først et Alagie-frispark som Hammer var nær ved å forlenge mot mål. Så kom utlikningen. To tidligere Skeid-kompiser fant hverandre. Moa til Nunez inne ved straffemerket. På direkten banket han ballen hardt i nettet.

Scoringen kom etter en god Kåffa-periode. Og det skulle komme mer.

Etter flere skuddforsøk havnet ballen til slutt i føttene til en målsugen Alagie. På noen minutter var oppgjøret snudd – både i spill og i målprotokollen – da det gjensto cirka en halvtimes spill.

Nå var det virkelig gøy å være KFUM-kamerat – både på banen og blant de mange hundre som hadde møtt opp til kamp. 812 tilskuere var vår suverent best besøkte kamp siden før pandemien.

«Lekestue» ropte Profetene da matchuret viste 74 minutter. Like etterpå var det helt andre rop som lød utover arenaen.

«Det ropes på straffe og den ser jo rimelig klar ut!» melder objektive TV2.no. Helt subjektive KFUM-øyne var i alle fall ikke i tvil om at det burde vært pekt mot elleveremeteren idet Svindland legges i bakken.

Like etterpå er Nunez nær ved å bli tomålsscorer, men avslutningen ble blokkert.

Bilal i åpent mål
Inn i siste ti fikk Sogndal trykket oss mer tilbake, blant annet med noen dødballer. KFUM var imidlertid nære på å bryte gjennom med gode kontringer.

I et siste forsøk dyttet gjestene opp sin keeper på to cornere på overtid.

KFUM blokkerte i boksen og ut av 16-meteren stakk mannen som du ikke har lyst til å havne i løpekonkurranse med. Med ballen i beina sprintet Bilal fra motspillere som halset etter. Halvveis inn på banehalvdelen bremset han opp før trillet inn 3-1 - i kampens siste sekund. 

Dermed er det duket for en fantastisk innspurt i OBOS-ligaen, og vi er med om kvalikplass helt inn for tredje år på rad. Nå har vi igjen Sandnes borte og Jerv hjemme før vi får svaret på om vi havner over streken (som i 2019) eller under streken (som i 2020).

Gratulerer med dagen, alle KFUM-kamerater!

_P8A5339.jpeg
_P8A5322.jpeg
_P8A5296.jpeg

 

Annonse fra Obos-ligaen: