- En fantastisk dag for meg

Thomas Holm blir ny assistenttrener på KFUMs a-lag.

- For meg er det rett og slett en drøm å komme tilbake til Eliteserien, nå som trener. At det skjer i en osloklubb gjør det ekstra spesielt.

Thomas Holm (42) er mannen som blir Johannes Moesgaards nye assistent, etter at Luke ble klar for Kolbotns kvinnelag.

Det er vanskelig å gjøre unna Holms fotball-CV med noen få setninger, men vi gir det et forsøk:

Som 17-åring dro han til Heerenveen og nederlandsk fotball der han opplevde både seriesølv og Champions League-spill før han returnerte til hovedstaden og Vålerenga. Der ble det både gull, sølv og bronse i serien og ett cupgull. Molde neste fra 2008, og i 2012 delte han sesongen mellom Molde og Tromsø med det utfall at han både tok gull og sølv i samme sesong! Legg over 60 aldersbestemte landskamper og 4 for Norge A-landslag på toppen av denne merittlista, så skjønner du at det er en fyr som har opplevd litt med knotter under skoa som nå tar plass på Kåffa-benken.

Skader satte en stopper for egen spillerkarriere, men siden 2013 har han vært i Nordstrand. I ulike roller, og siden 2016-sesongen også som hovedtrener for Nordstrands herrelag.

- Jeg har bodd i en fotballgarderobe siden jeg var et lite barn. Fotball er for meg i stor grad 24/7, men at jeg nå for denne muligheten i KFUM, med den gjengen som er her er en drøm for meg, sier Holm.

Det blir spesielt å jobbe tett sammen med bror Daniel, men både sportssjefen og den nye assistenten understreker at det ikke har hatt noe å si for at Thomas nå flytter seg noen kilometer bortover på Nordstrand-platået.

Her er det rett og slett Johannes Moesgaard og Thomas som ganske nylig satte seg ned for å ta en god ballprat, og der Johs ganske raskt fant ut at dette var mannen å satse på som Luke-erstatter.

- Vi hadde en fin prat og Thomas krysser av på mange av de boksene som har vært viktig for meg. Han er en type med mye energi, han har vist at han kan bygge klubb i Nordstrand, han har en vinnermentalitet som han har bevist som spiller og trener og så kjenner han oslofotballen godt, sier Moesgaard.

Takknemlig Thomas
I Nordstrand har Thomas vært med på å utvikle klubb, lag og enkeltspillere som har blitt sendt til et høyere divisjonsnivå.

Thomas på sin side er veldig takknemlig for at han nå får den muligheten.

- Jeg har lært mye i Nordstrand, og er utrolig takknemlig for den tiden jeg har hatt der og alle folka jeg har jobbet sammen med. Jeg har gjort feil, og jeg har gjort feil som jeg har lært. Nå ser jeg fram til å bidra med det jeg har av erfaring i KFUM, både som spiller, trener og klubbygger, sier Holm.

Du trenger ikke lang tid for å skjønne at dette er en type som brenner for fotballen.

- For meg er hverdagen viktig. Jeg jobber hardt og ordentlig på feltet. Jeg er på den ene siden opptatt av helhet, men samtidig veldig opptatt av detaljer i spillet. Jeg tror det siste blir ekstremt viktig med tanke på at vi nå må et knepp opp, sier Thomas.

På sin reise gjennom fotball-livet har han hatt trenere som Rekdal, Drillo, Høgmo og Solskjær.

- Jeg har prøvd å ta med meg det jeg mener har vært det beste fra blant andre disse trenerne. Gjennom årene har jeg bygget meg opp en stor øvelsesbank, ellers tror jeg at jeg gjennom min spillererfaring har god evne til å komme tett på spillere og de utfordringer de opplever, både på og utenfor banen, sier Thomas.

Snakker som "vi"
De siste årene har han fulgt KFUMs utvikling gjennom sin rolle i Nordstrand. Han er imponert over hvordan det de siste årene er tatt stadige skritt opp mot toppen av norsk fotball.

- Det er gjort en glimrende jobb, med kontinuitet over tid, i riktig tempo. Mange klubber gape over for mye, for fort. Den fella har ikke KFUM gått i. Johs og teamet har selvsagt gjort en fantastisk jobb i 2023, men det er konsekvensen av den jobben som er gjort over mange år her, sier Thomas.

Når troppen samles over nyttår, vil de garantert møte en energisk Thomas Holm i gangene.

- Det går ikke an å bli mer gira enn jeg er nå. Jeg håper virkelig at vi får spilt kampene her, sier Thomas idet han går av gresset på KFUM Arena for første gang iført KFUM-antrekket. Det er lovende at han allerede snakker i «VI»-form.

- Jeg kommer til å være opptatt av hele klubben, og folkene i klubben, ikke bare rundt a-laget. Når det kommer til det som skal skje på banen, håper jeg at vi skal være så gode at vi kan ha initiativ i kampene. At vi kan styre og være modige med ball. Alt er mulig i fotballen. Det handler om å gjøre de rette tingene i hverdagen, samtidig som vi skal ha det gøy, sier Thomas.

Vi ønsker Thomas velkommen til KFUM!

IMG_3537.jpg
NY HJEMMEBANE: Thomas Holm gleder seg til å gå inn i trenerteamet rundt KFUMs a-lag.


 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter