- En drøm for meg

David Hickson har vært Oslo rundt som fotballspiller. Nå har han signert for KFUM ut 2026.

- Det er en drøm for meg, og har vært det siden jeg var liten gutt på Stovner.

David Hickson har gjennomført sin andre økt som eliteserie- og KFUM-spiller.

26-åringen har signert en treårskontrakt med en klubb han har beundret fra utsiden - og blitt del av en gjeng der han kjenner mange fra før.

- Ja, her er det mange spillere som jeg både har spilt med og mot i ulike klubber, sier Hickson.

Gamle kjente
Han er blant annet barndomskompis med Yassir og har i tillegg delt garderobe med for eksempel Nuñez, Simen, Obi og Ayoub. 

Selv om det har vært en kronglete vei til toppen av norsk fotball, har vår nye David aldri gitt opp fotballdrømmen som startet som ung i Vestli-drakt. Det ble mange klubbskifter før han fikk sitt endelig gjennombrudd på Skeids a-lag. 

Hickson drar oss gjennom en reise fra Vestli via Stovner, Årvoll og Skeid før han måtte ta en sving innom Gjelleråsen, Lyn og Vålerenga før han var tilbake i Skeid for noen år siden.

Jeg tror ærlig talt at vi kommer til å overraske.

— David Hickson
De siste sesongene har stovnergutten imponert i Skeid-drakta og han var en viktig mann da de rykket opp sist. I vår historiske opprykkskamp på Intility var Hickson på den andre siden.

- Det er selvsagt litt rart å se tilbake på nå, men nå gleder jeg meg veldig til å være en del av dette. KFUM er den beste klubben i Oslo akkurat nå, og jeg vil inn å bidra med mye kreativitet og energi. KFUM har vært en kul klubb å se på, ikke minst på grunn av sitt angrepsspill, sier 26-åringen.

Davids år?
Flere klubber har den siste tiden fattet interesse for den anvendelige spilleren som kan brukes på begge sider av banen.
I Skeid har han spilt mye back de siste to sesongene, mens KFUM-trener Johannes Moesgaard ser for seg Hickson lengre fram på banen. 

- David har vist sine kvaliteter gjennom å ha spilt fast i Skeid over tid, men vi ser et utviklingspotensial, og tror han kan ta enda et nivå hos oss. Stor fart, x-faktor og 1vs1-ferdigheter. Han kan bekle flere av siderollene i laget. Dessuten passer han Oslo-profilen til klubben og gruppa, sier Johs.

Det er ikke til å legge skjul på at vi blir en David mot Goliat i møte med de store i Eliteserien. Vårt nye tilskudd har stor tro på det blir et godt år for David, på alle måter.

- Det er klart jeg er spent, men jeg tror ærlig talt at vi kommer til å overraske, sier han før han forbereder seg til dagens andre økt.

Vi ønsker David velkommen til Ekeberg!

<strong>SAMMEN IGJEN:</strong> <em>Simen og Hickson spilte sammen i Skeid. Her er de to i duell i opprykkskampen på Intility. Nå er de lagkamerater igjen i KFUM. Foto: Guttorm Lende</em>
SAMMEN IGJEN: Simen og Hickson spilte sammen i Skeid. Her er de to i duell i opprykkskampen på Intility. Nå er de lagkamerater igjen i KFUM. Foto: Guttorm Lende

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter