- En deilig vekker

Tre strake tap og stortap mot Grorud til tross: - Vi har trua på oss selv, og gleder oss til å møte Jerv.

Gårsdagens generalprøve før serieåpningen mot Jerv fredag ble alt annet enn god. KFUM tapte 0-4 mot Grorud på KFUM Arena.

- Energien og entusiasmen i Grorud var noen hakk høyere enn oss, og da kommer man ofte på etterskudd og taper alt av 50/50-dueller. Det er mye vi kan peke på etter denne kampen, men først og fremst synes vi at det er det som er merkbart, sier trener Jørgen Isnes.

Selv fulgte han kampen fra tribunen. Dette for å øve på serieåpningen, i og med at KFUM-treneren har karantene etter det røde kortet han fikk på overtid mot Start i kvalikmatchen. Som i går vil det være assistent Anders Lübeck som vil lede troppene fra benken når Jerv kommer på besøk.

Isnes på tribunen
Fra sin plass på pressetribunen, synes Isnes at laget ikke grep mulighetene som bød seg i åpningen av kampen mot de gulkledde fra Groruddalen.

- Vi styrer denne kampen fra start av, noe Grorud la opp til. Her synes jeg vi er altfor lite truende og har for mange som skal ha ball på fot, og ikke minst for lite direkte på mål når vi har muligheten til det. Grorud ligger kompakt og tar oss lett ut. Utover i omgangen kommer Grorud mer med i banespillet og vi er ikke like gode i det høye presset som i starten av kampen. Omgangen blir jevn med ekstremt lite sjanser, sier Isnes.

Grorud går til pause med 1-0 etter en straffescoring der en Grorud-spiller går i bakken etter en duell med Sortevik.

- Vi starter litt friskere i 2. omgang, men faller fort sammen og spesielt etter 0-2. Det er skuffende. Vi løper alene og spiller alene, og havner ofte ute av posisjonsspillet vårt, oppsummerer Isnes.

Det er nå det gjelder
Etter korona-pausen har KFUM spilt tre treningskamper, mot Tromsø, LSK og Grorud. Det har gitt tre tap mot motstandere som venter i OBOS-ligaen. Akkurat det bryr Isnes seg lite om når blikket nå rettes mot årets første tellende fotballkamp.

- En deilig vekker har vi snakket om i dag og ikke brukt mye energi på selve analysen med gutta. Vi er ferdig med treningskampene, som vi ikke mener skal være utslagsgivende for hva vi kommer med når poengene skal spilles om. Vi har trua på oss selv og vet hva vi innehar av kvalitet, samtidig må vi ta det på alvor at såpass mange sviktet i denne kampen når det kommer til tilstedeværelse og posisjonering, både offensivt og defensivt.

Og dersom det er noe i at en dårlig generalprøve gir en god premiere, så er det bare å glede seg for KFUM-supportere. Nå er det bare dager igjen til OBOS-ligaballen endelig ruller igjen. KFUM mot Jerv fredag 3. juli kl. 18.00.

Annonse fra Obos-ligaen: