_P8A3281

- En betaling tilbake til Johs

Etter en tung vinter har Nuñez bokstavelig vært i spissen for to borteseire på rad. Etter kampen var det to små nevøer som stolt feiret med onkel Johannes.

HAUGESUND-KFUM 0-1 (0-1). Vi har en Johannes på sidelinja og en Johannes på banen. I dag leverte begge to på en måte som igjen ga oss tre deilige bortepoeng.

- Denne seieren forsterker oss selvsagt i trua på det vi holder på med. Vi vet at vi kan, og i dag viste vi det igjen, sier spilleren Johannes.

Johannes Hummelvoll-Nuñez var KFUMs toppscorer 2023 og helt avgjørende i opprykket. Så fulgte noen måneder som var alt annet enn det han håpet når han nå skulle få prøve seg i Eliteserien.

For det ble en vinter med kladdeføre og skader. Da fikk han en mulighet fra han andre Johannes, som han i dag er ekstremt takknemlig for. I en tung tid fikk han dra på besøk til Holmlia-kompisen Sheriff Sinyan som spiller i Sparta Praha.

Der hentet han motivasjon, optimisme og fikk lagt noen gode treningstimer i banken.

- Johs var snill, og ga meg rom og tid til å trene meg opp på egen hånd. Jeg fikk besøke kompisen min i Tsjekkia, som betød mye for meg. Jeg brukte uka jeg hadde der nede godt. Løp i noen parker der og sendte videobevis tilbake til fysio Tals (Fredrik Talsnes). Disse scoringene nå er min betaling tilbake til Johs, sier Nuñez.

Gavepakke
For etter noen korte innhopp i de første kampene, har Nuñez nå spilt seg i form og inn på laget.

Puttet vårt første da vi tok vår første seier i Eliteserien mot Sarpsborg og i dag ble han matchvinner med kampens eneste mål.

Det var ikke dagen for propaganda-fotball av ypperste Kåffa-merke. Det var heller ikke ventet mot et poengjagende hjemmelag.

- Vi er ganske gode de første 25, synes jeg. Så blir de siste 20 der i første omgang tunge, sier vår nummer 9.

Og da KFUM-spillerne virket å lengte til en pauseprat, viste Nuñez igjen sin smartness. Joda, det var en gavepakke han fikk servert fra Haugesunds keeper, men ikke var det ferdig scoret og ikke kom den helt ut av det blå for vår mann.

- Tidligere i kampen var det en tilsvarende situasjon. Da kom han akkurat foran meg. Jeg tenkte at hvis det samme skjedde igjen, så skulle jeg hugge til.

Som tenkt, så gjort.

- Jeg la meg litt bak han med vilje, men idet jeg så keeperen hadde bestemt seg for igangsetting inn der, så sprintet jeg og presset meg foran.

Alene med keeper var han iskald. Selvsagt.

- Er det en som ikke sløser med sjanser, så er det meg, sier en offensiv Nuñez.

Nevøer på tribunen
Den andre omgangen handlet om å stå imot. Og igjen viste KFUM-gutta nå virkelig at de tar de nødvendige kampene i kampene når de må. I tillegg har vi nødvendige marginer foran eget mål.

- Vi klarer ikke å utnytte de overgangsmulighetene vi får der, selv om vi flere ganger vinner ballen på riktig tidspunkt. Så henger vi tidvis i tauene – og har marginer med oss. Men, det er slik at en gjør seg fortjent til marginer, og gutta bak gjør en enorm jobb i dag igjen, sier matchvinneren.

Og nok en gang elsker han å gi svar på tiltale til kritikere som snakker om «mangellapper» på KFUM-laget:

- Det snakkes om at vi har ikke spisser, vi har ikke spisser. Neivel, sier nå jeg.

Etter kampen kunne han i tillegg til å feire med lagkompiser og tilreisende profeter, ta en æresrunde med to nevøer som hadde tatt turen fra Klepp for å følge med onkel Johannes.

Om det var verdt turen? Det var i alle fall ikke noe å lure på.
 

_P8A3258.jpeg
JUBEL-JOHANNES: Slik jublet dagens matchvinner idet sluttsignalet gikk. Foto: Guttorm Lende


 

_P8A3286.jpeg
Johannes og Johannes var i godt humør etter tre nye bortepoeng. Foto: Guttorm Lende

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter