En av de mest profesjonelle spillerne på laget

KFUMs nyeste signering er tidlig ute når det gjelder det meste. Til tross for at han fortsatt holder junioralder har Sebastian Jarl flere sesonger i PostNord-ligaen, kamper for u-landslag, debutert i Eliteserien og spilt seg varm i OBOS-ligaen. Og han er alltid tidligst ute i garderoben.

Kjelsås-guttens låneavtale med KFUM ble signert helt på tampen av sommerens overgangsvindu når laget var i forsvarskrise før kampen mot Skeid. Etter en bunnsolid debut som i midtstopper i lokaloppgjøret mot Skeid har hovedtrener Jørgen Isnes fått godt bruk for den anvendelige unggutten. 

«Vi er litt usikre på hvor Sebastian funker best. Han har imponert meg veldig som midtstopper i flere kamper, og var meget god i 50 minutter som sentral midtbanespiller mot Raufoss» forteller Isnes til klubbens hjemmesider.

Selv er den beskjedne unggutten mest komfortabel med å spille på midtbanen, men vet at han kan bruke styrkene sine i flere lagdeler.

«Det er sentralt på midten jeg har spilt mest, så jeg trives nok best der. Men jeg har etter hvert fått verdifull erfaring på flere posisjoner og vet at jeg kan bidra på flere posisjoner» sier Jarl selv.

Til helgen er 2000-modellen på nytt aktuell, men også denne gang er det litt usikkert hvor på banen vi får se han. Isnes er uansett svært fornøyd med sin nyeste signering.

«Vi har fått den spilleren vi trodde vi fikk. En plasseringssterk og fysisk tøff pasningsspiller med veldig stort potensiale. Han er 19 år, gikk rett inn på laget og har levert meget bra i de fire kampene han har vært involvert på et nivå han aldri har spilt før. Det sier litt om utviklingspotensiale»

Selv er den tidligere Kjelsås-spilleren svært fornøyd med valget av sin nye klubb. 

«De første ukene i Kåffa har vært veldig bra. Jeg har blitt veldig godt tatt i mot av både medspillere, trenerteam og de som er rundt laget, og derfor har det vært veldig enkelt å komme kjapt inn i ting» forteller Jarl videre.

19-åringen ble nylig også tatt ut i U20-landslagstroppen som skal spille turnering om to uker. Selv ser han på landslagsoppdragene som viktig erfaring for å kunne utvikle seg videre.

«Det beste med landslaget er at man får spille med lagkompiser som er på din egen alder og som i tillegg holder meget høyt nivå. Samtidig er det veldig kult å kunne reise ut å spille mot internasjonal motstand. Så er det selvfølgelig veldig stort å få lov til å representere Norge».

Isnes gleder seg til å følge Jarls utvikling videre, både på landslag og i KFUM-drakta. Men først og fremst skryter han av holdningene. 

«Sebastian er blant de første som kommer, ofte før alle andre. Han gjør ikke alltid så mye ut av seg, men han virker alltid godt forberedt og er en holdningsspiller som tar treningsarbeidet veldig seriøst. Det er akkurat sånne spillere vi vil ha i KFUM.» forteller hovedtreneren.

Med både klubb og landslagsoppdrag blir det ikke mye tid til andre ting. Men Jarl bekrefter at han prøver å bruke dagene han han fri til å samle krefter og pleie kroppen.

«Jeg prøver å få ro og hvile når jeg kan. Man kan pleie kroppen selv når man kobler av fotballen tilbringer tid med kompiser. Det er godt å fokusere på litt andre ting i blant også»

Det som er helt sikkert er at vi kommer til å få se en fokusert Sebastian Jarl i helgens kamp, og at KFUM må være godt forberedt når Tromsdalen kommer til KFUM-Arena på Søndag.

Annonse fra Obos-ligaen: