Eliteserie-drømmen lever videre

Sogndal ble slått 1-0 på Intility, og KFUM rykker med det enda et steg nærmere Eliteserien i 2022!

KFUM Oslo-Sogndal 1-0 (0-0): Premisset før kampen mot Sogndal var enkelt: vinneren får fortsette juleturneen borte mot Fredrikstad mandag 6. desember.

Etter et øyeblikks magi fra Bilal Njie er det klart at det er KFUM som, med glede, må utsette juleferien. Vi fortsetter eventyrreisen mot Eliteserien 2022!

- Det er enda et stort øyeblikk i Kåffa-historien, og i dag viser vi fram klubben fra vår beste side. Det er masse barn fra klubben til stede og opp mot tusen tilskuere fra Kåffa-familien - på en iskald dag, sier en storfornøyd Jørgen Isnes.

Like etter pause kunne han se Moa Mahnin bryte et Sogndal-oppspill, og på ett touch sende Bilal gjennom alene med bortelagets keeper. Inne foran mål hadde Alagie enda bedre vinkel til å score, men Bilal hadde nok fått med seg straffemissen til førstnevnte før pause. Han valgte nemlig å ta saken i egne hender.

Det gjorde Kåffa-vingen lurt i, da han på iskaldt vis satte ballen i nettet med venstrefoten. I feiringen ventet en varm klem fra, nettopp, angrepskollega Sanyang.

- Vi hadde et lite øyeblikk for oss selv der. Etter at jeg bommet på straffen, sto han opp for meg ved å score, og det var nesten så jeg følte vi scoret det målet sammen. Vi er alltid utrolig glad på hverandres vegne, forteller Alagie.

Stillingskrig og straffebom
Selv om de nesten 900 frammøtte tilskuerne hadde håpet på fotball som varmet i den bitende kulda, var det ikke helt det som ble servert den første halvdelen av førsteomgang. To godt strukturerte lag var flinke til å stenge rommene for hverandre, og det hele lignet aller mest på en kald stillingskrig.

Kåffa-keeper Brauti fikk ikke mye å jobbe med for å holde følelsen i fingrene, men heldigvis var han påskrudd da Sogndal produserte kampens første mulighet etter en knapp halvtime. Akore Adams kom til skudd fra 16 meter, men vår skuddstopper var fint nede og slo ballen til corner.

Inn til pause var det Kåffa som skulle stå for det meste av underholdningen. Først ved at Dodou Gaye kom til en stor sjanse i kjølvannet av en corner. Fra 12 meter gikk avslutningen hans en liten meter over Sogndal-målet.

Fem minutter før pause skulle Alagie Sanyang få muligheten én meter nærmere mål - fra ellevemeteren - etter at Håkon Hoseth gikk ned i boksen. Kåffa-spissen siktet på krysset, og traff for så vidt det, men ballen ville dessverre over tverliggeren og ikke ned i mål. Dermed stod det 0-0 til pause.

Fartsfylt andreomgang
Om de første 45 var så som så, åpnet altså Kåffa andreomgang betydelig mer fremoverrettet. Njies scoring var det første eksempelet på det, og etter å ha havnet 1-0 foran åpnet det seg rom for flere kontringer. Både Njie, Sanyan og Hoseth var farlig frampå ved flere anledninger.

Sogndal ville også være med på leken, men en opplagt Jonas Brauti og oppofrende forsvarsspill hindret det som kom av Sogndal-farligheter.

Omgangen ebbet ut med noen lange Sogndal-angrep, uten at de klarte å skape de helt store sjansene. Dermed, da dommer Christian Moen blåste av etter fem nervepirrende tilleggsminutter, kunne alle med Kåffa-hjerte strekke armene i været. Neste post på programmet for de med samme hjerte: planlegge raskeste vei til Fredrikstad stadion mandag 6. desember.

- Da er det ikke lov å sitte hjemme. Jeg vet av erfaring at de kampene der kan skape ordentlig gode minner, og jeg oppfrodrer alle i Kåffa-familien til å reise ned og få med seg kampen, avslutter Isnes.