Ekstraomgang om lånegarantien til KFUM Familiearena

Statsforvalteren sender saken om lånegaranti til KFUM Familiearena tilbake til kommunen. Til skuffelse både for kommunen og KFUM-kameratene.

KFUM-kameratene har den siste tiden ventet på at Statsforvalterens skulle gjennomgå den vedtatte kommunale garantien knyttet til KFUM Familiearena.

Med en slik godkjenning på plass var det planlagt for endelig oppstart av prosjektet høsten 2024.

Nå ser dette vanskelig ut.

Nylig mottok vi nemlig en kopi av brevet som er sendt fra
Statsforvalteren til Oslo kommune ved byrådsavdeling for kultur og næring. I dette brevet fremkommer det at Statsforvalteren etterspør mer informasjon og dokumentasjon.

I tilbakemeldingen anbefaler forvalteren at kommunen gir en grundigere dokumentasjon av vurderinger kommunen har gjort rundt risiko for kommunen og avklaring av om det er elementer av næringsvirksomhet i prosjektet, og at dette belyses i en ny behandling av saken i bystyret.

For KFUM-kameratene kommer dette svaret som en stor overraskelse.

KFUM Familiearena er et solid og gjennomarbeidet prosjekt som vil være viktig for hele klubben, men også for idretten som sådan i Oslo. 

Det er lagt ned et grundig og nitidig arbeid rundt garantisaken. Dette er gjort sammen med Oslo kommune over flere år, og med et solid flertall i bystyret var det å forvente at garantien også skulle bli godkjent hos Statsforvalteren.

Nå er dette i utgangspunktet en sak mellom Statsforvalteren og kommunen, men det påvirker selvsagt oss i KFUM siden det er vårt prosjekt. Politikerne og aktuell byrådsavdeling har nå ferie så det blir nok ikke avklart hvordan kommunen tenker å angripe saken videre før etter ferien.

Skuffet byråd
Til Avisa Oslo uttrykker kultur- og næringsbyråd Anita Leirvik (H) skuffelse. Hun understreker at det planlegges et møte med KFUM rett etter sommerferien.

- Dette er ikke et avslag. Vi må være positive og jobbe med saken, slik at vi kan belyse den enda bedre, sier Leirvik North til Avisa Oslo.

Det framstår uansett klart at dette vil forsinke prosjektet  ytterligere. Noe som er sterkt beklagelig.

Vi har nå bikket 13 års arbeid med dette prosjektet, og det er klart at det er krevende for oss med nok en forsinkelse. Det er lagt mye ressurser og behovet for å få anlegget på plass blir bare større og større, først og fremst for alle barn og unge i området vårt.

Beklagelig for barn og unge
Vi er overbevist om at dette vil bli et fantastisk anlegg som vil bety mye for mange. Barn og unge i området hadde virkelig fortjent en arena av typen det legges opp til.

Prosjektet inneholder viktige elementer både for klubben, bydelen og byen vår, men vil dessuten gi sterkt etterlengtede barnehageplasser i Nordstrand bydel og ikke minst arealer for servicestasjonen på Ekebergsletta som Bymiljøetaten skal bruke, også den viktig å få på plass så snart som mulig.

- Akkurat nå er saken så fersk at vi ikke har fått sett grundig på hvordan vi angriper saken fra klubbens side, eller hva dette har å si for vår egen framdrift og gjennomføring av prosjektet. Vi må nok over i august/september før vi har en bedre oversikt. Det framstår imidlertid som vanskelig å se for seg en byggestart i løpet av høsten 2024, sier styreleder i KFUM Eiendom AS, Espen Musæus, og fortsetter:

- Dette er selvsagt en veldig kjedelig beskjed å få. Det bekrefter bare hvor krevende det er å få bygget noe for barn og unge i byen vår, både økonomisk og ikke minst i forhold til de mange byråkratiske prosessene man skal igjennom. Men når det er sagt; vi gir ikke opp og skal jobbe for best og raskest mulig løsning på denne utfordringen utover høsten, sier han.

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter