Ekeberg er Adams nye paradis

Kåffa henter amerikaneren Adam Saldaña fra LA Galaxy.

For en tropp bygget opp stort sett av Oslo-gutter er det en ganske så uvanlig overgang som ble landet på kontorene i KFUM-hallen ved inngangen til påskeuka.

Hans fulle navn kvalifiserer imidlertid godt for en KFUM-tropp som fra før har rikelig med bibelnavn på benk og bane:

Adam Jesus Jr. Esparza-Saldana.

Det er en ambisiøs amerikaner som nå har byttet ut LA med Oslo.

Store drømmer
22-åringen har utviklet seg gjennom akademiet til toppklubben LA Galaxy og kommer til norsk toppfotball med 19 kamper for a-laget til Galaxy, i tillegg til kamper for USAs U15 og U17-landslag. Han representerte USA i U17-VM i 2019.

- Jeg er utrolig glad for å være på plass her. Å komme hit til KFUM og europeisk fotball tar meg til et nytt nivå. Jeg har store forventninger og drømmer til denne reisen. Jeg drømmer om Champions League og om å spille på a-landslaget til USA. Jeg har individuelle mål, men nå er det laget som er det viktigste i første rekke, understreker Adam.

Midtbanemann
Sjef for KFUMs spillerlogistikk, Daniel Fredheim Holm, synes det er spennende å få en amerikaner inn i gruppa.- USA er et marked vi tenker kan være bra å følge med på med tanke på kvalitet og økonomi. Ligaen der borte har utviklet seg de siste årene, og jeg synes det vi ser der kan minne mye om Eliteserien, sier Daniel.

Han liker det han har sett av Adam de første dagene på feltet. 22-åringen vil kjempe om en plass sentralt på midtbanen.

- God med ball, bruker begge bein, aggressiv og med god intensitet, melder Daniel om spilleren som har signert ut 2025.

Adam skryter av sin nye "familie".

- Jeg har blitt veldig god tatt imot. Jeg må innrømme at det har vært en opplevelse. Det er noe ganske annerledes enn LA, med tanke på været og omgivelsene, men folka jeg har møtt har vært fantastiske, sier amerikaneren.

Vi ønsker Adam velkommen til Norge og KFUM!

KFUM – HamKam spilles 2. april på Intility Arena, kl. 19.00. Billettene og årets sesongkort kjøper du her!

 

Firkant1.jpg


 

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter