Effektivt HamKam vinner dagens treningskamp

Etter en svak start på kampen lå vi under 3-0 til pause. Etter en bra 2. omgang ender kampen 3-2 til hjemmelaget.

--

Kampen startet verst tenkelig da HamKam utnyttet stort bakrom hos oss, og tok ledelsen etter 10 minutter ved Henrik Udahl.

Når vi bikket 20 minutter var hjemmelaget frempå med samme oppskrift. En ball ble spilt i bakrom til lynhurtige Moses Mawa (tidligere KFUM) som lobbet ballen kaldt forbi Emil i buret vårt.

Etter dette tok vi mer kontroll over ballen og skapte egne sjanser ved Moussa Njie, og Simen Hestnes. Keeper Sandberg i HamKam-målet hadde dog god kontroll på våre forsøk i den første omgangen.

Klønete baklengsmål

Så rotet vi det virkelig til for oss selv like før pause. Et forsøk på klarering traff en medspiller og dalte rett ned i føttene til Niklas Ødegård. Hjemmelagets midtbanespiller fikk ballen servert på åpen kasse og hadde få problemer med å styre den inn.

Dermed sto det 3-0 til kameratene fra Hamar når dommer blåste av den første omgangen.

- Vi var i feriemodus de første 25-30 minuttene. Vi ble også straffet knallhardt, tre fine mål av HamKam. Samtidig skaper vi en del bra muligheter i omgangen, så vi bør ha med oss en scoring. Den største utfordringen var det vi har vært gode på tidligere, å håndtere overgangsspill, sa hovedtrener Johs etter kamp.

Forbedring etter hvilen

Etter pause kom vi ut i et helt annet tempo. Som planlagt på forhånd gjorde vi hele 7 bytter inn til den andre omgangen, noe som ga økt energi tidlig!

En av de som bemerket seg etter innhoppet var Teodor Haltvik. Han spilte etterhvert sentralt på midtbanen i dag sammen med Remi Svindland og styrte deler av omgangen.

Etter 55 minutter slo Teo en nydelig crosser mot Jonas Hjorth, som så la ballen mot bakerste stolpe. Der hadde Teo løpt seg fri og fikk avslutte like over HamKams mål.

En forsmak

Dette var bare en liten smakebit på det som skulle komme. Drøye 7 minutter senere fant Amin Nouri nevnte Teo Haltvik foran mål, og denne gang hadde trønderen få problemer med å sette ballen i mål.

Like før målet kom blant andre Obilor Okeke inn på banen for sine første minutter på A-laget i år. Dette ble et gledelig gjensyn med spilleren som ble kåret til Årets unge spiller i OBOS-ligaen i fjor. Obi var et konstant uromoment for motstandernes forsvar som så seg nødt til å felle han ulovlig ved flere anledninger.

Like før slutt dro Obi seg forbi Bjarnason før Islendingen felte vår spiller i feltet. Dommer pekte korrekt på straffemerket og Remi Svindland stilte seg opp, klar til å banke inn en redusering. Remi sendte så keeper feil vei, og sørget for at sluttresultatet ble 3-2.

- Etter byttene (2. omgang) var vi bra. Ingen skudd på eget mål. Vi skaper masse fine muligheter. Okeke tilbake, Jonas (Hjorth) inne på banen, det er mye fint. Amin med lederskap, Mame kommer inn der og det skjer ting. Så det er gøy! Fornøyd med hvordan vi klarer å snu prestasjonen (i 2.omg), sa Johs.

Dette var siste gjennomkjøring før vi reiser til Åråsen på torsdag, i jakt på nye Eliteseriepoeng. Profetene inviterer da til Pre-match på O'Learys fra kl 17. Mer om dette kan du lese her!