Drømmedebut for Delaveris

Nikket inn scoringen som ga oss årets første trepoenger på hjemmebane.

KFUM-KONGSVINGER 1-0 (0-0). Nyopprykkede Kongsvinger kom på Ekeberg-besøk i ettermiddag.

Etter to tap mot lag med ambisjoner om direkte retur til Eliteserien (Brann og Mjøndalen), var dette en kamp der Jørgen Isnes og co ville putte årets første hjemme-trepoenger i banken.

Det ble en sjansefattig første omgang de frammøtte fikk servert på KFUM Arena. Gjestene fra de dype skoger fikk kampen inn i det sporet de ville. Med mye dueller, muskler og lite finspill.

Halvveis i omgangen ropte gjestene på scoring da Brauti på streken klasket ut ballen som skiftet retning via en KFUM-spiller. Like etterpå testet Robin skuddfoten fra distanse, men like over.

Ti minutter senere fikk Robin igjen en mulighet. Denne gangen med et frispark, men denne gangen til side for metallet.

Friskere andre omgang
Åpningen av den andre omgangen startet med mer spill inne på Kongsvingers banehalvdel.

Og etter nesten en times spill kom kampens så langt største sjanse.

Nosa og Sørås stormet alene mot keeper og en KIL-spiller etter en lekker Svindland-flikk.

Nosa satte fart rett mot Kongsvingers sisteskanse og tok sjansen på en avslutning mellom beina. Dessverre fikk keeper akkurat nok fot på ballen til å få den ut til corner.

Tore Sørås, som akkurat har signert for to nye KFUM-år, kom inn i angrepet etter pause. Isnes fortsatte med å dytte innpå offensive ressurser etter hvert som omgangen skred fram.

Og det skulle vise seg å gi uttelling...

Friske innhopp
Nunez inn for Nosa og Stavrum for Svindland da omtrent halvtimen gjensto. Ti minutter senere var det også tid for KFUM-debut for lånespiller Filip Delaveris.

KFUM var i ferd med å feste et godt grep om matchen i denne perioden. Da det var spilt 72 minutter, fikk vi satt opp et godt angrep. Robin til Flekka som fant Tore inne i boksen, men sistnevnte fikk ikke dreis på avslutningen.

Ti minutter før slutt fikk Brann-innleide Delaveris sjansen som kunne gitt hans første mål i KFUM-drakt.

Venstrekanten ble satt opp alene med keeper, men skuddet ble tatt hånd om av mannen med hansker. Tonen var imidlertid satt fra den fotrappe innbytteren.

Delaveris skapte mer uro inne i KIL-feltet, og Stavrum var nær ved å plukke opp returen da vingen avsluttet fra skrått hold litt senere.

To minutter før full tid måtte Kongsvingers keeper igjen ut i full strekk. Nunez dro seg inn i banen, men en god avslutning ble slått til corner.

På det hjørnesparket kom endelig scoringen som skulle gi oss årets første trepoenger.

Og hvem der? Filip Delaveris selvfølgelig. Hardt presset stanget Brann-lånet ballen i mål.

Vi sto imot i sluttminuttene og kunne derfor ta årets første Kåffa-rop foran Profetene. Da er det bare å glede seg til den neste OBOS-uka. Fredrikstad på bortebane på torsdag, og Skeid hjemme på Ekeberg neste mandag.