«Det var en stor dag for klubben»

- Jeg kjente det selvfølgelig sterkt, sier Isnes dagen derpå.

Det ble en følelsesladet ettermiddag for mange i og rundt a-laget vårt i går. Tårer presset på og mange sto der med en klump i halsen etter at KFUM avsluttet med 1-0 mot Sogndal og 4. plass i OBOS-ligaen 2019.

- Det var en stor dag for klubben og de som jobber tett på oss. Jeg kjente det selvfølgelig sterkt jeg også. Vi vet at mange har jobba hardt i spillergruppa, trenerteam, støtteapparat, riggeteam, administrasjon, sponsorer og supportere for at vi skal kunne prestere så godt som mulig, sier Isnes.

Spillerne var kanskje de som tok det mest med fatning:

- Spillerne er såpass fokusert at de så neste kamp for seg ganske fort, men at det var stor glede og ikke minst lettelse kunne man se. Det hadde vært veldig skuffende med 7. plass, sier Isnes.

Nå er det fortsatt ikke avklart når neste kamp blir. Bare at det blir et oppgjør mot vinneren av kampen mellom Kongsvinger og Sogndal.

Klok andre omgang
Et kort tilbakeblikk på gårsdagens kamp, slik vår trener så det:

- Det ble en hektisk kamp ettersom det er mye på spill og det er såpass tett og jevnt. Jeg synes vi kommer noe skjevt ut og håndterer det dårlig når de kommer såpass høyt, noe vi visste om. De får perioder med dødballtrykk og i etterkant av dette. Vi har for dårlige avklaringer og er for dårlige til å ta vare på ballen. Etter hvert setter kampen seg mer for vår del, og de gangene vi er giftigst er kontringer eller vendinger av spill.

- Så dukker Basit opp rett før pause – og det er nok en noe heldig ledelse, slår Isnes fast.

Vi står i veien for veldig mye og demmer godt opp for deres fysiske spill

— Jørgen Isnes
Pausepraten handlet om å forsøke å unngå samme trykk og ettertrykk som i den første omgangen. Lengre avklaringer, tørre å bevare ballen og ha flere spillpunkter ved ballerobring var stikkord.

- Vi håndterer 2. omgang meget godt. Knut er matchvinner ved et par anledninger og med meget godt feltarbeid. Vi står i veien for veldig mye og demmer godt opp for deres fysiske spill. I tillegg er vi bedre på valgbiten med ball. En klok andre omgang rett og slett, dagen derpå-analyserer Isnes.

Ungt lag
Nå er han i gang med å se framover. Han er ufattelig stolt av at mange av de samme gutta som spilte kvalik til OBOS for et år siden nå skal ut i kvalik for Eliteserien. Og med mange unggutter i sentrale roller. I går holdt fire av seks fra start i midtbane og angrep U-21-alder, i tillegg til at to juniorer født i 2000 kom inn (Jarl og Juba).

- KFUM skal være en slik klubb. Unge sultne spillere fra Oslo, som har lyst å trene mye og godt og ønske om å utvikle seg videre, supplert med mesterlære ute på feltet og gode referansepunkter i hverdagen gjennom rutinerte spillere, sier Isnes.

For han er det helt uvesentlig om det er Kongsvinger eller Sogndal som står på motsatt banehalvdel til kvalikoppgjør i Oslo senere i måneden.

- Sogndal er nok et mer fysisk lag, som er mer direkte i sitt spill. Kongsvinger ble direkte og kompakte mot oss sist, så jeg tror ikke det er så store forskjeller på hvem det blir.

Kongsvinger ble direkte og kompakte mot oss sist, så jeg tror ikke det er så store forskjeller på hvem det blir.

— Jørgen Isnes
For laget blir det vanlige treningsuker fram mot kampen som vil avgjøre om vi får prøve oss mot Start i Kristiansand.

- Vi trener som vanlig. I tillegg vil det være spillere som kommer på klubbesøk og prøvespill for neste år, og så har vi allerede hatt noen juniorer oppe. Så her gjelder det å ha kontroll på flere ting av gangen. Det blir nok også en treningskamp mot FFK neste helg, slik at vi er i kampmodus, sier Jørgen Isnes.

Spilt S Vunnet V Uavgjort U Tap T + - +/- Poeng P Form
0 Grorud Grorud 0 0 0 0 0 0 0 0
0 HamKam HamKam 0 0 0 0 0 0 0 0
0 Jerv Jerv 0 0 0 0 0 0 0 0
0 KFUM KFUM 0 0 0 0 0 0 0 0
0 Kongsvinger Kongsvinger 0 0 0 0 0 0 0 0
0 Lillestrøm SK Lillestrøm SK 0 0 0 0 0 0 0 0
0 Ranheim TF Ranheim TF 0 0 0 0 0 0 0 0
0 Raufoss Raufoss 0 0 0 0 0 0 0 0
0 Sandnes Ulf Sandnes Ulf 0 0 0 0 0 0 0 0
0 Sogndal Sogndal 0 0 0 0 0 0 0 0
0 Stjørdals-Blink Stjørdals-Blink 0 0 0 0 0 0 0 0
0 Strømmen Strømmen 0 0 0 0 0 0 0 0
0 Tromsø Tromsø 0 0 0 0 0 0 0 0
0 Ullensaker/Kisa Ullensaker/Kisa 0 0 0 0 0 0 0 0
0 Øygarden FK Øygarden FK 0 0 0 0 0 0 0 0
0 Åsane Åsane 0 0 0 0 0 0 0 0

Annonse fra Obos-ligaen: