Det er alltid ledig i krysset!

Mange har ment det er et under at vi er i Eliteserien. I kveld var det lenge et under at vi ikke fikk mål. Men til slutt fikk vi som fortjent.

KFUM-HAMKAM 1-1 (0-1). Det var en historisk kveld for alle KFUM-kamerater. Debut i Eliteserien og med klar publikumsrekord med 4018 solgte billetter på Intility.

Men lenge var det to tidligere KFUM-kamerater i grønt som fikk mest å glede seg over.

Etter at Sverre Sandal og Robin Rasch hadde testet Kamma-keeperen med et par skuddforsøk, fikk gjestene fra Hamar et altfor enkelt ledermål.

En lang ball fra keeper, en stuss fra Tore Sørås omtrent midt på vår banehalvdel og vipps fikk  tidligere Kåffa-toppscorer Moses Mawa et enkelt scoringsoppdrag da han løftet ballen i en følsom bue over keeper Emil Ødegaard som var på vei ut.

Vel enkelt og vel tidlig, bare elleve minutter ut i vårt Eliteserie-liv.

Mye nesten
Utover i omgangen skulle det imidlertid skje ting foran begge bokser, som kunne gitt kameratjubel både på langside og i bortesvingen.

Først var det tidligere Hamarkamerat Amin Nouri som fikk en god mulighet rett foran goalen. Treffet var for så vidt godt, men i veien sto John Olav Nordheim – også han tidligere KFUM-kamerat.

Da det var spilt 25 minutter, var det mange Profeter som jublet for det de trodde var vårt første mål på dette nivået.

Gleden sluknet raskt da dommeren blåste for en hands rett i forkant av at Simen Hestnes dunket læret i nettaket. Bittert da at ikke Nosa traff reint på kula da han sto der rett foran mål.

VAR-sjekken som ble gjort på Hestnes-handsen var raskt unnagjort, og var ikke noe å diskutere.

I andre enden like etterpå kom det imidlertid en annullering som var større grad til å diskutere. En corner ble ekspedert i nettet, men KFUM ble reddet av et frispark.

Ti minutter før pause hadde vi målsmaken på tunga igjen, men Nosas avslutning gikk rett på HamKams gulkledde med hansker.

Nye spillere inn
Til pause var det definitivt poenghåp for de mange som hadde tatt turen fra Ekeberg.

I starten av den andre omgangen så det ikke like lyst ut. Kamma trykket på og Kåffa fikk aldri ro i eget spill, men gjestene klarte aldri å spille seg de store sjansene.

Omtrent midtveis ble to av vinterens nysigneringer kastet innpå: David Hickson og Mame Mor Ndiaye. Ikke minst sistnevnte som kom fra Åsane i påsken skulle få markert seg.

Mame sto i enden av store sjanser, først med hodet og så med beina. Dessverre var han nevnte med arbeidshanskene så til de grader på tidlig vårrengjøringsjobb mellom stengene.

Etter hvert var det et under at vi ikke fikk en nettkjenning å varme oss på. Nosa kom rundt på venstre siden, slo inn og ballen slo i stanga.

Omtrent ti minutter før full tid lå kula der perfekt for Simen i feltet, men igjen; HamKam-keeper Sandberg i full strekk og en reddende engel for gjestene.

Sjanse på sjanse
Vi var nå oppe i et tosifret antall KFUM-sjanser, mens det foruten scoringen var relativt tomt i sjansestatistikken.

Men vi nektet å gi oss, nektet å ikke miste trua.

Og så har vi heldigvis fått hjem en bortkommet sønn fra Bodø. Navnet er Petter Nosa Dahl og han har gjennom vinteren vist hva han kan bety for dette KFUM-laget.

Da matchuret hadde rundet 89 minutter, glimtet han til igjen.

Ballen kom ut i feltet og med et perfekt treff curlet han læret der oppe det alltid er ledig. I krysset, vettu!