- Det blir spennende

I hovedtrenerdebuten til Johs venter Eliteserie-motstand. - Jeg gleder meg veldig, sier KFUM-treneren.

Fredag formiddag ruller vi i gang et nytt kapittel i KFUMs a-lagshistorie. Første kamp med Johannes Moesgaard som hovedtrener blåses i gang kl. 11.00 i LSK-hallen. 

- Jeg gleder meg veldig. Det blir spennende, sier Johs til Kåffa.no etter å ha avsluttet ettermiddagsøkta med sitt andre fotballprosjekt; datterens 10-årslag i Høybråten/Stovner.

Og hans første test som KFUM-sjef blir et kamerattreff der vi møter Eliteserie-laget fra Hamar på Lillestrøm.

- Vi har nesten alle spillere tilgjengelig, og kommer til å bytte hele laget i pausen. Vi kommer til å se litt ulike ut i de to omgangene. I den første omgangen håper jeg vi får se intensitet og fart. Vi skal prøve å stå høyere og presse høyere - oftere og mer. Så får vi se hva vi klarer og ta med oss erfaringer fra det, sier Johs.

Mye nytt
Det er ikke bare på KFUM-benken det er nye ansikter. For også på banen vil det bli en del nytt - på begge sider.

Det er en kjent sak at mange Eliteserie-klubber har tittet ut av dette overgangsvinduet og i retning av Ekeberg. HamKam er blant klubbene som har vendt seg i vår retning, og som fredag vil ha Tore Sørås i banen.

- Tore starter sikkert for HamKam. Jeg har fokus på de som er hos oss nå, og vi har fått inn en rekke spennende spillere, sier Johs, og gir følgende attest på de tre sist ankommende:

YASIR SA'AD:
- Han innehar ferdigheter som vi ønsker å ha i laget. Ekstremt god i relasjonsspillet. Hardtarbeidende, den med flest løpemeter på økter denne uka.

Les: Yes fra Yasir!

KRISTOFFER LASSEN HARRISON:
- En spiller med stort potensiale. Seriøs og profesjonell i det han gjør. Sto gode kamper i OBOS-ligaen for Grorud i fjor. God fysikk og fart. Han skal vi få mye godt ut av på sikt.

Les: Aaron-kompis til KFUM

ANDREAS HEGDAHL GUNDERSEN:
- Her har vi fått inn en spiller med en vinnende personlighet. Mye energi og stor fart. Med han får vi et større register i hvordan true inn bak motstander. Målscorer!

Les: I mål med ny spiss

Alle de tre er aktuelle for spill fredag, men det er ikke sikkert at sistnevnte blir å se i banen på grunn av et lengre treningsopphold.

Ellers er Remi, Emil og Dodou ikke med denne gangen. De to første er ikke så langt unna, men Dodou må smøre seg med tålmodighet før han kan melde seg til tjeneste igjen.

Godt i gang
Det er jobbet hardt i ukene etter nyttår, både blant spillere og trenere. 

- Vi er veldig godt i gang. Det er god stemning i gruppa og vi er opptatt av å gjennomføre samtaler med spillerne slik at det er klart hvordan jeg vil ha det, og hva jeg forventer av dem, sier Johs.

Han lener seg selvsagt på mye av det som er gjort gjennom de siste sesongene, men ser hele tiden etter hva som kan gjøres bedre.

- Jeg er opptatt av at vi utvikler oss, at vi tør å tenke nytt. Det har vi vært flinke til tidligere her, og den sulten må vi hele tiden ha, sier Johs.

Klokka 11.00 fredag håper han å se noe av den sulten når gutta møter HamKam til lunsjball i LSK-hallen.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter