«Det blir ikke så mye større»

For en festkveld vi skal være med på. Og kan Johs og co. klare å ødelegge festen for over 20 000 trøndere?

Det er dagen før dagen, men for mange KFUM-supportere er dette selve dagen.

For det er ingen tvil om at RBK vs KFUM på Lerkendal 16. mai blinket mot oss da terminlista for Eliteserien 2024 ble presentert for noen måneder siden.

Det var her på Lerkendal at 16. mai-tradisjonen startet ved en tilfeldighet for 43 år siden, da en RBK-kamp mot Fredrikstad ble flyttet til 16. mai.

I dag kan spillere, trenere og supportere i KFUM virkelig være del av fotballens festdag.

- Det blir ikke så mye større enn det her. At vi skal få oppleve dette – som klubb, som spillere og som trenere... Vi skal glede oss alle som en. Alle i klubben. Veteraner, unge profeter og barn skal få lov til å være del av et fullsatt Lerkendal, sier trener Johannes Moesgaard.

Skaper ny historie
Det er nettopp dette Johs har snakket om. Kamper og opplevelser av denne type som vil bli snakket om. Som er med på å forme og skape en ny historie og tenne gnisten til ny supporterhistorie som er i sin spede begynnelse.

Så handler det om å bruke rammen og begivenheten positivt.

- Samtidig som de som er på banen skal få nyte opplevelsen, så skal vi ut å jobbe beinhardt. Vi vet hva som kommer, og vi vet at dette er noe vi kan beherske. I alle kamper hvor vi er med i, så har vi muligheten til å ta poeng, og til og med alle tre. Slik er det også mot Rosenborg. På Lerkendal. På fotballens nasjonaldag, sier Johs.

Uka er brukt godt etter smellen mot Fredrikstad. Han var ikke nådig i dommen over egne spillere etter det som skjedde på Ekeberg sist helg.

Joda, han kunne ha skyldt på et tøft trykk på spillergruppa, med mye reising, to tøffe cupkamper med ekstraomganger og skader i troppen. Men det ligger bare ikke i Moesgaards sin natur.

- Vi kan ikke slippe oss nedpå. Det går bare ikke i Eliteserien. Vi manglet spillere, men dette handlet ikke om det. Vi gjorde plutselig feil som vi vanligvis ikke gjør. Vi var rett og slett ikke klare, og ble knallhardt straffa av Fredrikstad, sier Johs.

Tøff mot gruppa
Knallhard var han også med spillergruppa i dagene som fulgte.

- Jeg måtte gi de en realitetsorientering, og var nok litt tøff mot gruppa. Jeg var tydelig på hva som kreves, hva dette koster. Så gikk vi over til å finne referansebilder på hvordan vi ser ut når vi har vært gode, før vi onsdag brukte tid på Rosenborg og hvordan vi skal håndtere de både med og uten ball.

Han er imponert over det han har sett av «nye» Rosenborg.

- Prestasjonsmessig har det vært mye bra, som mot Molde sist, men så skulle de sikkert ønsket seg bedre resultater. Og så vil det selvsagt være katastrofalt for dem om de ikke slår Kåffa på hjemmebane 16. mai. Vi håper jo på at vi kan ødelegge festen for trønderne, - og lage vår egen fest, sier Johs.

Det meldes om flere hundre KFUM-supportere som er klare for å finne sin plass på Lerkendal torsdag kveld.

Til TV2s Fotballfeber sier RBK-trener Alfred Johansson følgende før møtet med gjengen fra Ekeberg:

- De kommer hit med en tro på at de kan gjøre det bra, dels på grunn av det de har gjort på bortebane og dels på grunn av det de har gjort mot god motstand. De har gjort gode kamper, og har vært krevende å møte for flere gode lag. De er bra organisert, defensivt og offensivt. Det blir en stor oppgave for oss, sier den svenske Rosenborg-sjefen.

Vi gleder oss, og du har helt rett, Alfred; Vi har trua!

 

BILLETTER I SALG NÅ!.jpg
 

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter