Delaveris med ut sesongen

Brann-lånet forlenges for Delaveris. Samtidig er det klart at Fredrik Brustad må legge opp på grunn av skade.

Dagens byderby mot Grorud på Grorud match (kampstart kl. 15.30) kunne blitt en avskjed med Filip Delaveris i KFUM-drakt. Det blir det heldigvis ikke. 

For nå er det klart Brann-lånet forlenges slik at han er Kåffa-gutt fram til 30. november 2022.

Oslo-gutten, opprinnelig fra Lyn, leverte på direkten etter at han kom på lån fra Brann i mai. I utgangspunktet skulle han returnere til Brann 1. august, men nå kan vi altså glede oss over at det blir et lengre opphold på Ekeberg.

Trives godt
Det er ingen hemmelighet at trener Jørgen Isnes har ønsket mer tid med den tekniske kantspilleren, og ønsket har vært gjensidig fra spilleren selv.

- Jeg ønsket å forlenge fordi jeg trives veldig godt. I tillegg til trivsel får jeg rikelig med spilletid, noe som jeg setter veldig høyt, sier Filip.

21-åringen med en toppfotball-fortid i Odd og nederlandske Vitesse har takket for tilliten og levert jevnt med målpoeng. Det startet med matchvinneren i debuten mot Kongsvinger, og siden har det tikket inn jevnt med scoringer og målgivende.

- Jeg har opplevd tiden i KFUM som veldig lærerik. Det å komme til et nytt lag, sette seg inn i spillestilen og føle at ting fungerer har vært veldig gøy, i tillegg til det å bli kjent med nye folk.

Isnes gleder seg til nye Delaveris-måneder i rødt og hvitt.

- «Dela» er en utrolig fin gutt å jobbe med. Et høyt potensial, som vi ønsker å nærme oss enda mer i del to av sesongen. Han har målpoeng i seg, noe han har bevist frem til nå. Han er flink til å utfordre 1v1, noe som er viktig å ha i laget. Han gjør helt klart konkurransesituasjonen i frontleddet sterkere, sier KFUM-sjefen.

Brustad må gi seg
Samtidig som det er klart at Delaveris blir med videre, er det kjedelig å konstatere at Fredrik Brustad aldri kommer i gang med sin KFUM-karriere.

Brustad, som kom fra Mjøndalen i vinter, må på grunn av en hofteskade legge bort fotballskoene for godt.

- Skaden var mer alvorlig enn først antatt, og fotballspill har vist seg umulig. Jeg har gjennomført tre hele økter med KFUM. Det er en veldig beklagelig situasjon både for meg selv og KFUM som hadde håpet å få bruk for meg, sier Brustad til Kåffa.no.

- Jeg har sittet på informasjonen om at dette var karrieretruende en god stund nå, så jeg har forsonet meg med situasjon. Men det er uansett vanskelig og bittersøtt ettersom hodet vil mer. Jeg vil savne fotballen og mener det er den beste sporten i verden, uten tvil! Jeg har vært heldig som har levd av dette.

Han takker også for tiden i KFUM, selv om det ble en kjedelig avrunding på en lang og innholdsrik fotballkarriere.

- KFUM er en fantastisk klubb som har tatt meg imot med åpne armer. De har ikke mast på meg eller mistet tålmodigheten, kun støttet meg. Spillergruppen er utrolig talentfull og jeg er lei meg for at jeg ikke kunne kjempe med dem for å rykke opp. Trenerteamet med Jørgen i front er utrolig dyktige og jeg hadde gledet meg til å en del av laget og vokse som spiller. En klubb som tar imot alle med åpne armer. Vil også rette en takk til Thor-Erik som har vist stor forståelse. Jeg kommer til å følge med på sesongen i år, og heie laget frem til opprykk! Takk for meg!

Kampstart på Grorud i dag: Kl. 15.30!

Annonse fra Obos-ligaen: