_P8A1216

- De har vært en torne i siden på oss

Kåffa jakter årets første trepoenger mot en klubb vi har slitt med å slå på Ekeberg.

Det er to lag med et visst press på seg som møtes til OBOS-ligakamp på Ekeberg onsdag ettermiddag.

Et opprykksjagende Start gikk på en smell hjemme mot Raufoss i helga, mens KFUM fortsatt jakter årets første trepoenger.

- Det er ingen tvil om at vi gjerne skulle hatt den første seieren, men Start kjenner nok minst like mye på følelsen om at de "MÅ" vinne. De har ambisjoner om å henge med helt i toppen, understreker Johannes Moesgaard.

Selv er han først og fremst opptatt av prestasjonen. Etter en trå start på kampen mot Åsane, så han en helt annen gjeng ute på banen etter at Sverre satte inn utlikningen omtrent halvveis i den andre omgangen.

- Vi vokser veldig etter den scoringen. Det skjer noe med oss. Vi blir mye mer fremoverretta i det vi gjør. Du ser det på blikk, kroppsspråk og du ser det på hvordan vi spiller. Nå handler det om å bygge videre på det, sier Johs.

Tre mann som er verdt å trekke fram etter Åsane-kampen er keeper Emil som tok plass mellom stengene og vartet opp med strafferedning. Unggutten Mathias Tønnessen fikk sin debut fra start og viste at han kan bli en spennende KFUM-spiller framover. Og en annen unggutt, Sverre, satte inn scoringen som gjorde at vi kunne ta med oss et kjærkomment poeng hjem fra Vestlandet.

- Det er ikke til å legge skjul på at vi har fått en litt vanskelig start, med mye nytt i laget, og vi har måttet gjøre en del utskiftninger. Derfor er det godt å se hvordan relasjonene bygger på seg utover i Åsane-kampen, sier Johs.

Start er et lag vi etter hvert har møtt en del ganger de siste årene. Og det har ikke bare gitt oss gode opplevelser, blant annet har de slått oss hjemme på Ekeberg både i 2019, 2021 og 2022 (i 2020 var sørlendingene på svipptur i Eliteserien).

- De har vært en torne i siden for oss, så det hadde vært gøy å ta de denne gangen. Men skal det skje, må vi varte opp med en prestasjon som gjør at vi fortjener det. Vi møter et lag som er veldig solid og med mye kvalitet, sier Johs.

KFUM-gutta vil gjerne ha deg på tribunen når de skal ut for å kjempe seg til årets første seier. Det er meldt godt oppmøte fra Start-supportere, så alt ligger til rette for en morsom ettermiddag på KFUM Arena. Kampstart kl. 18.00.

Billetter kjøper du her!

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter