Byen er Oslo - og laget er KFUM!

Bilal scoret matchvinneren da vi slo ut Brann av cupen. I kvarten møter vi Viking.

NM, 4. RUNDE: KFUM-BRANN 1-0 (0-0). Byen er Oslo og laget er KFUM!

Bilal Njie tok var på den sjansen han fikk og scoret seiersmålet som sendte oss til kvartfinale i cupen for andre gang på rad.

Allerede neste helg står Viking på motsatt banehalvdel.

Besøk av flyktninger
Men - først er det verdt å suge på denne festkaramellen av en vårdag.

For det ble akkurat den drømmedagen vi hadde håpet. I en kamp der vi med en hel haug av Oslo-spillere skulle forsvare Oslos cupære.

Brannmenn og -kvinner fylte opp borteseksjonen, og på langsiden i sola møtte det opp mange hundre KFUM-supportere, sammen med en bra gjeng med inviterte flyktninger fra Ukraina.

Allerede i åpningsminuttet var KFUM frampå i det som kunne blitt en brukbar sjanse, men ingen i rødt og hvitt fikk sendt av gårde et skudd i retning mål.

Første omgang ble en sjansefattig forestilling. Brann hadde to gigantsjanser. Den ene reddet av en strålende Brauti-parade da en Brann-spiller kom gjennom alene. Så mot slutten av omgangen blokkerte Mo en avslutning fra kort hold og Brauti kastet seg inn for å ta seg av returen.

Kåffa hadde en del ball, men klarte aldri å spille seg skikkelig gjennom, og unøyaktighet i pasningsspill gjorde at vi ikke fikk utnyttet overgangsmulighetene som kom.

Snytt for straffe?
Ved halvtimes spill kom omgangens snakkis for Kåffa-supportere.

Moa vippet unna en motspiller rett på innsiden av 16 – og gikk i bakken. Fra tribuneplass så det ut som en relativt klar straffe. Mannen med fløyte sto imidlertid godt plassert, og vinket spillet videre.

Jørgen Isnes sendte utpå de samme 11 etter pause, i det som begynner å bli en velkjent 3-4-3-formasjon.

Ikke mange minutter var spilt før omgangens første store sjanse kom. Og denne gangen til KFUM.

Nunez mottok ballen omkring straffemerket, dro seg fint fri og fikk avsluttet godt med venstre. Keeper Dyngeland hang godt med og slo til hjørnespark.

Bilal grep sjansen
Ti minutter senere hang imidlertid ikke gjestenes sisteskanse med. Simen Hestnes, i sin første offisielle KFUM-kamp, fikk dyttet ballen fram til Bilal Njie. Bilal stormet inn i feltet og fikk satt læret akkurat nok til side for keeper. 1-0 til KFUM!

De neste minuttene virket frustrasjonen å stige, både blant Branns supportere og spillere. Horneland kastet innpå et par nye spillere. I Brann-svingen ble det stillere.

Da det gjensto kvarteret, hadde Brann fortsatt ikke skapt noe som helst i den andre omgangen.

Vi krever innsats, ropte Brann-supportere som kom hit med minner fra nedrykkskampen mot Jerv for bare noen måneder siden.

Selv ikke i sluttminuttene klarte gjestene å sette noe press på oss. Kåffa-gutta spilte smart og rutinert. Brukte tid og brukte ball.

På overtiden var det Kåffa-ropene som runget på Intilitys solside. Til stående applaus sto laget overtiden ut.

Gratulerer alle gutta! Gratulerer trenerteam! Og gratulerer til hele klubben!