Brix tatt ut på landslaget

Mål om å kvalifisere seg for Afrikamesterskapet med Gambia.

Kristian Brix kom til Kåffa fra Sandnes Ulf tidligere i vinter. Nå får den den anvendelige spilleren anledning til å vise seg fram i Gambias landslagsdrakt også.

Brix er tatt ut i troppen som skal spille AFCON kvaliseringskamp mot Algerie fredag 22. mars.

- Det var gøy å få nyheten om at jeg har blitt tatt ut på landslaget. Jeg har blitt tatt ut noen ganger tidligere, men da har det ikke passet, sier Brix.

Han understreker at hovedfokuset er KFUM og OBOS-sesongen som ligger foran, men innrømmer at landslagsmuligheten er spennende og motiverende.

- Jeg har fortsatt ambisjoner som fotballspiller, og det å spille på landslaget er den største scenen i verden. Skal jeg først være involvert så er målet å kvalifisere seg for Afrikamesterskapet, sier Brix.

Gambias landslag, med kallenavnet "Skorpionene", har plass nr. 166 på FIFA-rankingen. KFUM-spilleren, som har norsk mor og gambisk far, har tidligere spilt U-landskamper for Norge. Fra 2015 gjorde han seg imidlertid tilgjengelig for Gambia.

- Jeg vet at det er et lag i utvikling med flere spillere som spiller i store ligaer som Italia og Frankrike. Det er masse gode fotballspillere og et land som elsker fotball, sier Brix som slutter seg til landslaget over neste helg.

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter