Bli kjent med årets motstandere

Det blir gjensyn med Nenass. Bli godt kjent med OBOS-ligaen 2019.

Da er det rett før moroa ruller i gang. KFUM er tilbake i OBOS-ligaen. Der venter en god del lag som vi møtte sist vi var oppe, og noen lag som vi har møtt på nivået under.

Vi har tatt oss tid til å gå gjennom ligaen lag for lag for deg slik at du vet mer om hva som venter. Det er bare å glede seg...

AALESUND
Lars Bohinens menn rev på siste hinder mot Stabæk i kvalifiseringen i fjor, etter å ha havnet bak både Mjøndalen og Viking i seriespillet. Ambisjonene til sunnmøringene foran årets sesong er de samme som i fjor. Laget skal direkte opp i eliteserien, og ser dessuten ut som en noe forsterket utgave denne gangen. Bohinen har beholdt stammen i laget fra i fjor, og bl.a forsterket med profiler som Petter Orry Larsen og Niklas Castro, og en spennende signering i David Kristjan Olafsson, som debuterte på A-landslaget til Island så sent som i januar i år. Møtene med Aalesund vil gi oss et hyggelig gjensyn med tidligere KFUM-spiller Nenass (Erikson Spinola Lima). Lagets trener Lars Bohinen foretrekker en spillestil som handler om offensiv fotball, men har ikke lykkes helt med uttellingen i vinterens treningskamper. Laget står med kun to seire mot Hødd og Florø. men har møtt god motstand i vinter. 

Laget skal direkte opp i eliteserien, og ser dessuten ut som en noe forsterket utgave denne gangen.

— Om Aalesund

Nøkkelspiller: Holmbert Aron Fridjonsson

Inn: Markus Karlsbakkk (Egen Stall) Niklas Castro (Kongsvinger) Peter Orry Larsen (Brann) Tega George (Kjelsås) Kristoffer Hay (Aalesund, tilbake fra lån) David Kristjan Olafsson (Breidablik, Island) Enock Mawete (Midtjylland, Danmark)

Ut: Nikola Tkalcic (Sarpsborg 08, tilbake fra lån) Jens Petter Hauge (Bodø/Glimt, tilbake fra lån) Adam Örn Arnarson (Gornik Zabre, Polen) Valmir Berisha (Velez Mostar, Bosnia)

 

KONGSVINGER
En del spørsmålstegn ved Kongsvinger foran årets sesong, etter at kvalikkplassen glapp såvidt forrige sesong. Nyansatt trener er Vitor Gazimba som kommer fra rekruttavdelingen i Strømsgodset. Kongsvinger kan absolutt ha noe spennende på gang, men må belage seg på mye ungt blod, og lite rutine foran sesongen 2019. Ringreven Adem Guven er riktignok fortsatt en viktig bidragsyter, men klubben har mistet viktige offensive spillere i Niklas Castro og Shuaibu Lalle Ibrahim fra fjorårets utgave. I tillegg skal Olav Øby som kjent ikle seg KFUM-drakten inneværende sesong, noe vi gleder oss stort over. Nye tilskudd å se opp for er keeper Ali Ahamada med flere år bak seg på øverste nivå i franske Toulouse og finske Ville Jalasto som vi kjenner fra eliteseriespill i bl.a Aalesund og Stabæk. Cupfinalisten fra 2016 har de siste sesongene vært et morsomt lag å følge for den objektive supporter, ettersom de er mye involvert i kamper med mål for og i mot. I vinter har treningskampresultatene vært så som så. KFUM møtte Kongsvinger på Gjemselund så sent som i mars, en kamp vi for øvrig gikk seirende ut av (1-0). 

Nøkkelspiller: Adem Guven

Inn: Martin Vinjor (Asker, tilbake fra lån) Ludvig Langrekken (Asker, tilbake fra lån) Ville Jalasto (HJK Helsinki, Finland) Stian Bolstad (Strømmen) Simon Marklund (Åtvidaberg, Sverige) Gyuhwan Lee (Akademi i Sør-Korea) Ali Ahamada (Klubbløs) Jonas Rønningen (Kristiansund) Mathias Gjerstrøm (Strømsgodset, lån ut sesongen)

Ut: Niklas Castro (Aalesund) Shuaibu Ibrahim (Haugesund, tilbake etter lån) Johan Wennberg (Florø) Fredrik Sjølstad (Molde) Idar Nordby Lysgård (Skeid, lån gjort permanent) Arnold Origi (HIFK, Finland) Tobias Trautner (Lotte, Tyskland) Aleksey Gorodovoy (Rubin Kazan, Russland) Olav Øby (KFUM)

NEST SOTRA
Fjorårets askeladd i Obos-ligaen sparket godt fra seg og spilte kvalifisering til Eliteserien i fjor, men kom til kort. Steffen Landros menn endte på en 6.plass i seriespillet, i en sesong som må kunne karakteriseres som meget god for laget fra Bergen. Landro og co får en formidabel oppgave med å gjenskape prestasjonene fra i fjor, med tanke på at viktige spillere har gått tapt til sultne eliteserieulver i vinter. Superangriper Sondre Liseth er borte (Mjøndalen) og det samme er Haris Cirak (Kristiansund). Inn er kommet noen spennende nykommere i form av bl.a Jo Sondre Aas, Vladan Radojkic, Marcus Mehnert. I tillegg har klubben hentet inn rutine i Sogndals Lars Christian Kjemhus, som hadde en trøblete sesong med skader i fjor, men som vil kunne bidra for grønntrøyene i år.  

Nøkkelspiller: Kim Dang

Inn: Joachim Westrheim (Brann 2, tilbake fra lån) Vladan Radojkic (Lysekloster) Jefferson De Souza (Brodd) Jo Sondre Aas (Levanger) Kristoffer Velde (Haugesund, lån ut sesongen) Lee Rochester Sørensen (Køge, Danmark) Markus Olsen Pettersen (Brann, lån ut sesongen) Senai Hagos (Åsane) Jonas Hestetun (Åsane) Lars Christian Kjemhus (Sogndal) Marcus Mehnert (Brann, lån ut sesongen).

Ut: Egil Selvik (Odd) Olivier Kjærgaard (Tromsø, tilbake etter lån) Sherko Faiqi (Sirius, Sverige, tilbake etter lån) Jacob Palander (Trelleborg, Sverige, tilbake etter lån) Haris Cirak (Kristiansund) Sondre Liseth (Mjøndalen) Petter Martinsen (Bryne) Bendik Torset Morten Bjørlo (Egersund) Kristoffer Bidne (Sotra)

START
Start er superambisiøse og satser tungt på å komme tilbake til toppen av norsk fotball, og da har de neppe råd med å tilbringe for mye tid på nest høyeste nivå. Start skal rykke direkte opp, og det har de tenkt å gjøre med en «på papiret» solid stall over hele fjøla. Simon Larsen og Herolind Shala er markante profiler som har forlatt skipet, men klubben har skaffet seg en solid forsterkning med rutine i bl.a Joachim Jørgensen (Sarpsborg 08). Start har nok å velge på når de sender ut laget sitt i OBOS-ligaen denne sesongen, og klubben har økonomiske muskler i ryggen skulle det bli behov for å hente inn forsterkninger i sommer. Rett før ligastart ble det kjent at den tidligere Vålerenga-treneren Kjetil Rekdal er fratatt treneransvaret i klubben, så da blir det spennende å se om Start fortsetter å se ut som under Rekdal. De kan mønstre offensive spillere som Akinyemi, Bringaker, Kabran, Skaanes og Børufsen og har da nok individuell kvalitet framover i banen til å avgjøre kamper til sin fordel. Som om ikke det er nok, har klubben også signert en prekontrakt med Sogndals Martin Ramsland, som gjelder f.o.m august 2019. Start er motstander i vår første hjemmekamp på Ekeberg, allerede i runde 2.runde.

Nøkkelspiller: Mathias Bringaker

Inn: Kristjan Floki Finnbogason (Brommapojkarna, Sverige, tilbake fra lån) Mikal Ugland (Fløy, tilbake fra lån) Joackim Jørgensen (Sarpsborg 08) Alexander Pedersen (Hønefoss) Jesper Daland (Stabæk).

Ut: Håkon Opdal (Brann) Andreas Hollingen Simon Larsen (Jerv) Benjamin Boujar (Jerv) Elliot Käck (Djurgården, Sverige) Dennis Antwi (Ukjent) Niklas Sandberg (Haugesund) Herolind Shala (Vålerenga) Isac Lidberg (Brommapojkarna, Sverige, lån ut sesongen) Philip Aukland (Fram Larvik, lån ut sesongen) Michael Ogungbaro (Jerv, lån ut juli).

SANDEFJORD
Sandefjord fikk i likhet med det andre nedrykkslaget fra eliteserien, Start, litt sving på sakene sine mot slutten av sesongen i fjor, uten at det var nok til å unngå spill i OBOS 2019. Etter at trener Marti Cifuentes tok tak, har laget vært i fin utvikling, men det stilles likevel noen spørsmålstegn ved vår motstander i seriepremieren. Laget har mistet en rekke kjente profiler, men skal fortsatt ha en solid stall for å kunne kjempe opp opprykk i år. Og nettopp opprykk er nok også der ambisjonsnivået ligger hos vestfoldingene som nok håper på mye moro i hvalfangerbyen. Pontus Engblom er mannen som skal skyte laget tilbake til eliteserien. Svensken vet hvor målet står, og har bøttet inn mål i OBOS-ligaen før. Ut er gått Stian Ringstad, Pau Morer, Eirik Holmen Johansen, Victor Demba Bindia og Fitim Azemi, for å nevne noen. Men så har også Tobias Svendsen og Stefan Mladenovic kommet inn for å bidra med offensiv kreativitet. Begge potensielt spennende tilskudd for Sandefjord i år. Ikke full klaff i treningskampene denne vinteren, men vi forventer et påskrudd Sandefjord når vi gjester dem på bortebane i sesongpremieren. 

Laget har mistet en rekke kjente profiler, men skal fortsatt ha en solid stall for å kunne kjempe opp opprykk i år.

— Om Sandefjord


Nøkkelspiller: Pontus Engblom.

Inn: Stefan Mladenovic (Odd) Sander Risan (Egenprodusert) Tobias Svendsen (Molde, lån ut sesongen) Alberto Ortiz Moreno (Reus, Spania) Brice Wembangomo (Jerv) Vidar Ari Jonsson (Brann) Anton Kralj (Malmö, Sverige) Walter Viitala (Malmö, Sverige).

Ut: Fitim Azemi (Vålerenga, tilbake etter lån) Stian Ringstad (Strømsgodset, tilbake etter lån) Pau Morer (Zalgiris Vilnius, Litauen) Eirik Holmen Johansen (Brann) Victor Demba Bindia (Al-Wehdat, Jordan) Håkon Lorentzen (Ukjent, trener med Nest Sotra. Var utlånt til Åsane sist sesong) Alf Øivind Aslesen (FK Tønsberg) Sabawon Shamohammad (Flint) Herman Solberg Nilsen (Fram, lån forlenget ut vårsesongen) Ole Breistøl (Fram, lån ut vårsesongen)

SKEID
Skeid kjenner vi godt etter mange tøffe bataljer de seneste årene. Tom Nordlies gutter gikk til topps i vår Post Nord Avd i fjor, og har et ungt og lovende mannskap som det har vært god kontiniutet i. Skeid er kjent for et høyt og aggressivt press. I Nordlies sedvanlige 4-3-3 formasjon. Mangelen på rutine er dog svært markant, både i forhold til alder og erfaring fra OBOS-ligaen. Det stempelet kan ikke settes på treneren derimot som har rutine i fleng, noe som kanskje kan kompensere når det stormer rundt ørene på urutinert spillergruppe. Det blir spennende å se om klubben kan fortsette å prestere så jevnt som de gjorde i fjor, og om bredden i stallen er god nok når motstanden nå blir tøffere. Nytt spennende tilskudd i midtbanespiller Mathias Dahl Abelsen fra Tromsdalen.  Store sterke David Tavakoli er mannen å se opp for på topp for oksene fra Nordre Åsen. Skeid går inn i den nye sesongen med en brukbar treningskamp vinter bak seg, der de bl.a beseiret oss 3-0 tilbake i januar. 

Nøkkelspiller: David Tavakoli.

Inn: Fredrik Berglie (Halsen) Idar Nordby Lysgård (Kongsvinger, lån gjort permanent) Mathias Dahl Abelsen (Tromsdalen) Ahmed El Amrani (Honka, Finland).
Ut: Kevin Mankowitz (Grorud), Bendik Lind (Ullern).

SOGNDAL
Sogndal endte på 4.plass i fjor, og ble for små i møtet med Aalesund i kvaliken. Eirik Bakkes menn ønsker nok å være med helt der oppe i år også, og har en stall som bør kunne kjempe om de øverste plasseringene også i år. Klubben har brutt med flere profilerte «aldrende profiler» i form av Bjørn Helge Riise, Trond Olsen og årets Sogndal utgave er også uten evig-unge Kjetil Wæhler som takket for seg etter fjorårssesongen. Klubben har fylt tomrommet på stopperplass med hodesterke Stefan Antonijevic fra Lillestrøm. En annen spennende nysignering i saftbygda er Steffen Ernemann som kommer inn med lederskap og rutine i midtbaneleddet. Dessverre for Sogndal, har Martin Ramsland signert kontrakt med opprykksrival Start, som gjelder f.o.m høstsesongen. Det gror godt i saftbygda, og flere spennende unge spillere er på vei opp, noe som tydelig ble reflektert i fjor høst da G-19 laget vant NM i Telenor Arena. Spydspiss Akor Jerome Adams storspilte, og er en usedvanlig spennende spiller. Banker på døra for en startplass allerede nå, og kan bli en joker å følge ekstra nøye med på i år. 

Nøkkelspiller: Steffen Ernemann

Inn: Kjetil Haug (Elverum, tilbake fra lån) Håvard Hetle (Stryn, tilbake fra lån) Stefan Antonijevic (Lillestrøm) Eivind Helgesen (Egen juniorstall) Sivert Mannsverk (Egen juniorstall) Steffen Ernemann (Viking) Alioune Ndour (Florø).
Ut: Kjetil Wæhler (Lagt opp) Bjørn Helge Riise (Lagt opp) Lars Christian Kjemhus (Nest-Sotra) Akeem Latifu (Mjøndalen) Nikita Baranov (Beroe, Bulgaria) Kasper Nissen (Florø) Reiss Greenidge (Arendal) Trond Olsen (ukjent) Stanisa Mandic (Zrinjski Mostar, Bosnia, lån ut sesongen) Markus Brændsrød (Jerv, lån ut juli) Fredrik Flo (Sotra)

TROMSDALEN
Suksesstrener Gaute Helstrup er borte, og inn er kommet Jonathan Hill, som likevel må anses som et spennende valg. Hill har en imponerende og fargerik CV på samvittigheten og kjenner klubben godt fra før. Det er likevel ikke til å stikke under en stol at Tromsdalen med sin nye trener får en tøff oppgave med å hoppe etter Helstrup som leverte solide prestasjoner i OBOS-ligaen både i 2017 og i 2018 (9.plass og 7.plass). Klubben har i tillegg mistet flere av sine mest betrodde menn, bl.a i form av Marius Berntzen, Lars Gunnar Johnsen og Mathias Dahl Abelsen. Et spennende tilskudd sett utenfra er eks Tromsø og Molde spiller Thomas Kind Bendiksen som skal ikle seg den blå Tromsdalen-trøya denne sesongen. Forutenom det, har klubben hentet inn flere potensielt spennende typer fra klubber på lavere nivå. Tromsdalen må nok likevel fortsatt sette sin lit til at Vegard Lysvoll og Mohammed Ahamed finner veien til nettmaskene i det som fort kan bli en krevende sesong for lillebror i nordens Paris, kanskje spesielt i tøffe bortekamper. På eget kunstgress i nord, vet vi at laget nesten alltid biter godt fra seg. Laget har hatt noe varierende resultater i vinter, med en seier mot storebror Tromsø som resultatet som utmerker seg. 

Nøkkelspiller: Vegard Lysvoll

Inn: Robin Lorentzen (Rosenborg) Thomas Kind Bendiksen (Klubbløs) Andreas Hanssen (Byåsen) Henrik Åsali Hanssen (Tromsø) Sander Ringberg (Harstad) Gabriel Andersen (Harstad) Thomas Braaten (Alta) Henrik Breimyr (Hødd) Andreas Arntzen (Fløya) Tomas Kristoffersen (Åsane)
Ut: Kristoffer Hay (Aalesund) Mehdi Dioury (Diambars, Senegal) Henrik Johnsgård (Tromsø, tilbake etter lån) August Mikkelsen (Tromsø, tilbake etter lån) Steffen Skogvang Peddersen (HamKam) Lars-Gunnar Johnsen (HamKam) Marius Berntzen (Strømmen) Mohammed Ahamed (Krokelvdalen) Tor-Martin Mienna (Senja) Tobias Vibe (HIFK, Finland) Mathias Dahl Abelsen (Skeid) Anders Jenssen (Tromsø)


HAMKAM
På Hamar har det vært store endringer foran årets sesong, hvor tidligere Strømmen-trener Espen Olsen har tatt over rollen som sportssjef og Gaute Helstrup (eks Tromsdalen) har tatt over treneransvaret etter Kevin Knappen. Laget endte på en fin 9.plass i fjor, og vil nok ha ambisjoner om å forbedre dette i år, noe som i så fall vil gjøre at Briskebyklubben vil være med å kjempe om kvalifiseringsplassene i år. Helstrup tar med seg flere kjenninger fra nord i Steffen Skogvang Pedersen og Lars Gunnar Johnsen, i tillegg til mer profilerte og lynraske Hans Nordbye fra Tromsø. Hamar-klubben har hentet spillere også fra divisjonen under. Jonas Enkerud, som ble topscorer for Elverum i fjorårets Post Nord Liga avd.1 (21 mål på 28 kamper) blir spennende å følge. Mendy er en annen spiss som har levert på dette nivået tidligere. I tillegg blir det spennende å se om tidligere Ham Kam spiller Emil Sildnes (eks Strømmen), kan skyte ytterligere fart på karrieren etter den stygge skaden han pådro seg for noen år siden, og som nesten satte karrierestopp. Flere av TUIL-spillerne som er hentet, hadde en god sesong i fjor, og kanskje spesielt Lars Gunnar Johnsen er viktig i det oppbyggende spillet. 

Laget endte på en fin 9.plass i fjor, og vil nok ha ambisjoner om å forbedre dette i år.

— Om HamKam


Nøkkelspiller: Lars Gunnar Johnsen

Inn: Jonas Enkerud (Elverum) Lars Gunnar Johnsen (Tromsdalen) Steffen Skogvang Pedersen (Tromsdalen) Hans Nordbye (Tromsø) Emil Sildnes (Strømmen) Petter Mathias Olsen (Lillestrøm på lån) Odmar Færø (B36 Torshavn, Færøyene) Jean Alassane Mendy (Dundee, Skottland) Charles Ezeh (Lillestrøm på lån).

Ut: Nicholas Mickelson (Strømsgodset) Christian Borchgrevink (Vålerenga, tilbake fra lån) Ivar Sollie Rønning (Ranheim) Truls Jevne Hagen (Moelven) Peder Nersveen (NSI Runarvik, Færøyene) Tobias Gran (FK Tønsberg) Isac Lidberg (Start, tilbake fra lån) Ådne Midtskogen (Elverum) Lars Brotangen (Moelven) Lars Jendal (Asker, lån ut sesongen). Sander Eng Strand (Elverum, lån ut sesongen) Abubakar Ibrahim (Notodden, lån ut juli)

STRØMMEN
Med en kanonsterk siste tredjedel av sesongen i fjor plasserte Strømmen seg til slutt trygt på 11.plass på tabellen, og sikret med det en ny sesong i OBOS-ligaen 2019. Når den nye sesongen nå står for tur, skjer det uten Espen Olsen ved roret, som forlot trenerjobben til fordel for Sportsjefstilling i Ham Kam. Ny trener for året er Ole Martin Nesselquist som kommer fra Moss. En spennende treneransettelse, bl.a med sin relativt unge alder tatt i betraktning. Strømmen har mistet noen solide bidragsytere, deriblant flere lånespillere foran den kommende sesongen. Storscorer Sindre Mauritz-Hansen er en av disse, samtidig som Emil Sildnes som har prestert bra over tid har returnert til HamKam. Inn er kommet en gammel KFUM-kjenning i John Olav Norheim som kan bli et bra tilskudd på stopperplass, men også Mats Kaland og Marius Berntzen er verdt å se opp for. Strømmen har tilegnet seg solid erfaring fra OBOS-ligaen gjennom flere sesonger og blir og regne med også i år, selv om det nok kanskje virker mer usikkert nå enn på lenge. Noe også treningskampene i vinter viser. KFUM tapte riktignok 2-4 mot Strømmen i begynnelsen av februar. Vår egen nye sisteskanse, Simon Thomas spilte tidligere for Strømmen. 

Nøkkelspiller: Anders Bakken Dieseud

Inn: Mahmoud Laham (Fram Larvik) Sivert Gussiås (Molde, lån ut sesongen) John Olav Norheim (Fløy) Marius Berntzen (Tromsdalen) Håvard Thun (Moss) Stian Christensen (Skjetten) Magnus Tvedte (Eidsvold Turn) Andreas Hellum (Mjøndalen, lån ut sesongen) Mats Kaland (Ull/Kisa)

Ut: Sindre Mauritz-Hansen (Stabæk, tilbake etter lån) Steeve Saint-Duc (Los Angeles FC, USA, tilbake etter lån) Charles Ezeh (Lillestrøm, tilbake etter lån) Moses Ebiye (Lillestrøm, tilbake etter lån) Petter Mathias Olsen (Lillestrøm, tilbake etter lån) Alexander Ruud Tveter (Sarpsborg 08, tilbake etter lån) Stian Bolstad (Kongsvinger) Simon Thomas (KFUM) Emil Sildnes (HamKam)

JERV
Arne Sandstø går inn i nok en sesong som Jerv-trener og vil håpe å bite bedre fra seg enn de har gjort de to foregående årene. 13.plass og et par poeng mer enn Åsane, holdt såvidt til å berge plassen i fjor. Årets utgave av Jerv vil måtte klare seg uten forsvarsbauta Glenn Andersen som har lagt opp. Stopperkjempen vil bli savnet i begge boksene i en liga som krever oppoffrende spillertyper og lederskikkelser som han. Likevel har klubben funnet en verdig arvtaker til denne rollen i tidligere Vålerenga og Start spiller Simon Larsen, som blir en viktig mann. Ferdig i jerv er også Brice Wembangomo og den hurtige kantspilleren Ulrik Berglann som har gått til Arendal. Sandstø har likevel fått inn en direkte erstatter for farten til sistnevnte i Markus Brændsrød som kommer på lån fra Sogndal. Verdt å nevne er også lånesigneringen av Michael Ogungbaro som flere KFUM-tilhengere husker fra kvalikkampene mot Åsane, og som faktisk også prøvespilte på Ekeberg i vinter. Jerv kommer til å være tunge å møte også dem, og blir etter alt og dømme et av de mange lagene som kommer til å kjempe for å unngå nedrykksspøkelset, samtidig som de på en max sesong kan være med å lukte på kavlikplass. Varierende resultater fra treningskamper i vinter. 

Nøkkelspiller: Simon Larsen

Inn: Torje Wichne (Fløy) Halvor Hovstad (Vindbjart, tilbake fra lån) Tobias Wangerud (Egen juniorstall) Simon Larsen (Start) Benjamin Boujar (Start. Var utlånt til Hødd sist sesong) Ole Marius Håbestad (Express) Markus Brændsrød (Sogndal, lån ut juli) Michael Ogungbaro (Start, lån ut juli).

Ut: Glenn Andersen (Lagt opp) Ulrik Berglann (Arendal) Tor André Skimmeland Aasheim (Bryne) Alexander Lind (Lagt opp) Simen Aanonsen (Vindbjart, lån gjort permanent) Marc Nordqvist (IFK Mariehamn, Finland, tilbake etter lån) Sean Ugo Okoli (ukjent) Andreas Hagen (Fredrikstad) Brice Wembangomo (Sandefjord)

SANDNES ULF
Sandnes-klubben har enda høyere ambisjoner enn OBOS-ligaen på sikt, men var ikke nærmere i fjor enn at det endte med 10.plass. Slik begeistrer ingen i Sandnes, og spesielt ikke i en sesong hvor rival Viking lykkes så til de grader med direkte opprykk til eliteserien på første forsøk. Tidligere spydspiss Bengt Sæternes er mannen som skal forsøke å reise kjerringa i 2019, og det vil han forsøke uten et par av sine mest rutinerte profiler fra fjorårets stall og en del utskiftninger. Vi i KFUM er glad for å ha tidligere Sandnes Ulf spiller Kristian Brix på plass hos oss på Ekeberg. Vidar Nisja har lagt opp, og også Remi Johansen er ferdig i klubben. I et forsøk på å kompensere er Christian Landu Landu, og finske Johannes Laaksonen med over 200 kamper fra den finske eliteserien hentet inn. Klubben har også gjort en meget spennende signering i spanjolen Simon Colina. Colina ble oppdaget på treningsleir på Marbella i vinter der han imponerte stort foran nesen på agenter og speidere fra alle verdens kanter. Sandnes Ulf nølte ikke et sekund og skaffet signaturen på spilleren før hjemreisen fra Spania. En spiller det kan bli spennende å følge med på i år. Sandnes Ulf framstår som en joker som kan være med å kjempe om opprykk, og de har en god stall, men da skal nok mye klaffe. Ikke fått det til å gli helt i treningskampene i vinter. 

Nøkkelspiller: Jasmin Bogdanovic

Inn: Kaloyan Kalinov (Egen juniorstall) Adrian Berntsen (Brodd) Ingvald Halgunset (Vidar) Johannes Laaksonen (Seinajöen, Finland) Christian Landu Landu (Tromsø) Simon Colina (Radomiak Radom, Polen)

Ut: Kristian Brix (KFUM) Nicklas Frenderup (Køge, Danmark) Andreas Dybevik (Bryne) Vidar Nisja (Lagt opp) Niels Vorthoren (ukjent) Vegard Aasen (Vidar) Remi Johansen Roger Ekeland (Os) Erixon Danso (Egersund) Deniss Korneiciks (Egersund) Egil Selvik (Odd)

RAUFOSS
Raufoss vant sin avdeling i 2018 i postnordligaen. Etter kniving mot flere andre lag, tok det unge mannskapet opprykket foran nesa på blant annet kvalikspillende FFK. Raufoss trenes av Christian Johnsen, som har hentet litt spillere fra sin NTG periode. Flere av disse har blomstret under hans ledelse. Spissen Henningsson prøvde lykken i andre klubber i vinter, men havnet til slutt i sitt kjære Raufoss. Spissen har bøttet inn mål for de gulkledde og vil bli viktig. Ellers er det mye fart på sidene med blant annet Ryan Doghman. Laget scoret hele 64 mål i fjor og blir betegnet som et offensivt lag med fart og løpskraft. 

Nøkkelspiller: Anton Henningsson 

Inn: Gard Simenstad (Gjøvik/Lyn), Parfait Bizoza (Herd), Ikhsan Fandi (Young Lions FC, Singapore), Kristoffer Nessø (Mjølner).

Ut: Fredrik Greve Monsen (lagt opp), Christer Johansen (Byåsen), Henrik Fløgum (kontrakt utgått), Ingolfur Örn Kristjansson (Eidsvold Turn), Kevin Jablinski (Egersund).

NOTODDEN
Etter en fantastisk start på sesongen I fjor, ramlet Notodden stadig nærmere nedrykkstreken utover høsten. I siste serierunde ble det klart at Notodden spiller i obosligaen 2019 også. I løpet av 2018 ble det også klart at den største investoren halverte investeringen. Kenneth Dokken har gjort en flott jobb i Notodden, men møter nok den tøffeste utfordringen sin i Notodden i 2019 ettersom den økonomiske rammen er strammet inn. Hustad er en viktig spiller for Notodden, men forsvinner til Brann 1.august. Notodden erg ode bakover i banen og er et spillende lag. 

Nøkkelspiller: Erlend Hustad

Inn: Sebastian Temte Hansen (lån fra Mjøndalen ut sesongen), Abubakar Ibrahim (lån fra HamKam frem til sommeren).

Ut: Amani Mbedule (tilbake til Sarpsborg etter lån), Jonathan Asp (Landskrona, Sverige), Jeffrey Antonio Perez Stoof (kontrakt utgått), Calvin Mac-Intosch (Fortuna Sittard, Nederland), Jostein Aaland (kontrakt utgått), Erlend Hustad (Brann. Spilleklar 1. august 2019).

ULLENSAKER/KISA
Jessheimklubben har etablert seg på øvre halvdel i obosligaen. Flere gode sesonger, mange spennende spillere som har valgt å bli men også spillere som har tatt et nytt steg og gått til et høyere nivå. Lars Jørgen Salvesen hadde en meget god sesong i Ull/Kisa i fjor og ble hentet av S08. Har de funnet en erstatter? Sverre Økland er en solid forsterkning fra KBK. Kisa har også lagt til seg en god local profil og hentet flere unggutter fra LSK. I fjor scoret Ull/Kisa mye mål, men var også et lag som slapp inn mye. Har den nye treneren Trond Fredriksen fått orden på det defensive? Rutinen til Morten Sundli kan bli viktig i partnerskap med en god Espen Garnås. Normann Hansen hadde mange målpoeng i fjor. Nå er det stor konkurranse om plassene på Jessheim. Dobbel dekning i alle posisjoner, og med en god blanding av unge og etablerte spillere. Tippes rundt kvalikkplass. 

Nøkkelspiller: Kristoffer Normann Hansen
 

Annonse fra Obos-ligaen: