Blåmandag i Trøndelag

Bråstopp på kamprekke uten tap. Røk 4-1 mot Ranheim.

RANHEIM-KFUM 4-1 (2-1). Det var et KFUM-lag med selvtillit som dro til Ranheim i dag.

Både fordi Ranheim er et lag vi har hatt et godt OBOS-grep på, og også fordi vi hadde bak oss en sterk kamprekke uten tap (tapte sist 15. mai mot Mjøndalen), selv om avslutningen på Sandnes-kampen sist ikke var av beste sort.

Åpningen i Ranheimsfjæra ble dessverre en oppfølger av den svake siste halvtimen i Sandnes. For etter en drøy halvtimes spill lå gjengen fra Ekeberg under med to mot blåtrøyene fra Trøndelag.

Veteranen Reginiussen fikk all den tid han trengte da han kunne styre et hjørnespark i nettet allerede etter seks minutter. Om den første var billig på Extra Arena, var dagens andre Ranheim-mål i kategorien ekstra billig.

Et frispark ved midtbanen ble banket rett inn i bakrommet. Der var spissen Mehnert på løp. På elegant vis tok han ned og avsluttet i en bevegelse. 2-0!

Tente poenghåp
Da var det godt å hente oppmuntring i historieboka, for å hente fram minnene om tidligere comeback i Ranheim-kamper. Da vi leverte et slik comeback i 2016, var Robin sentral.

Og nettopp Robin skulle bli sentral da vi tente håp om poeng i dag også.

Våkent stakk han fram en fot i en dristig frispilling fra keeper. Vår midtbanedirigent erobret kula og satte opp Hestnes, men han traff ikke i skikkelig. I stedet havnet læret ute hos Delaveris som traff godt nok til at ballen snek seg i mål mellom Ranheim-spillere. 1-2 – noen minutter før pause.

Starten av den andre omgangen startet som den første sluttet. Med KFUM oftere på visitt i og rundt Ranheim-boksen, selv om vi ikke kom oss til sjanser som soleklart kvalifiserte for den offisielle sjansestatistikken.

Etter kvarteret spilt av omgangen, var det egentlig ingen av lagene som hadde skapt det helt store.

Sogndal neste
Men – i det 61. spilleminutt vartet Ranheim opp med et godt angrep som til slutt endte ute hos Reginiussen. Fra distanse og skrått hold banket veteranen til med en volley som føk inn i nettet etter å ha gått via en KFUM-spiller.

Kvarteret før slutt hadde vi en alle tiders sjanse til å komme oss tilbake i kampen. Dodou fikk tid til å prikke et innlegg til Nosa i feltet, men dessverre ikke nok panne på ballen til at den gikk på mål.

Så gikk det bare sekunder før det var GAME OVER.

Mehnert ble spilt alene med keeper Viken midt foran mål, og denne gangen rundet den tidligere Brann-spilleren vår sisteskanse før ballen ble trillet inn i åpent mål.

Noen minutter før slutt sto plutselig Svindland alene med keeper, men ballen kom brått på og han fikk ikke dreis på avslutningen mot mål. Sluttspurten som ble satt inn ga oss ikke uttelling, og dermed endte det med et 4-1-tap i fjæra utenfor Trondheim.

- Vi er litt for dårlig på alt sammen, og da taper vi fotballkamper, oppsummerer Isnes på Discovery.

Seieren vippet dagens hjemmelag helt opp på andreplass, i og med at Mjøndalen tapte borte mot Sogndal.

Nettopp Sogndal står på menyen for KFUM senere i uka, først i cupen på torsdag, så i serien på søndag. Begge kampene spilles på KFUM Arena. Kjøp dine billetter her!