- Begynner å nærme seg noe nå

Progresjon i det offensive, mange spillere som griper sjansen og bunnsolide bakover. Med litt finpuss ser Isnes nå fram til seriestarten.

STRØMMEN-KFUM 1-2 (0-1). KFUM vant 2-1 i den siste treningskampen før OBOS-åpningen mot Jerv neste helg. Det betyr tre treningskamper uten tap, to seire og en uavgjort. Fem mål fra fem ulike målscorere på siste to kamper og kun to baklengs på 270 spilte minutter.

- Jeg har sagt hele tiden at vi skal være i rute når serien starter. Det begynner å nærme seg noe nå. Alt i alt er dette en kamp vi vinner fortjent og et steg inn mot det som må forventes når serien skal starte. Vi er ikke der ennå, oppsummerer Isnes etter den solide gjennomkjøringen på Stømmen i ettermiddag:

Bedring offensivt
Svarene han ha fått de siste ukene har vært mange - og de har stort sett vært gode. Det er mange spillere som har vist at de vil være med å bidra i årets OBOS-liga.

- Troppen er bunnsolid og spillere tar vare på sjansene når de får muligheten. Troppen må sørge for å pushe hverandre hele tiden til det bedre. Det har blitt sagt og det blir også gjort. Det er gledelig.

KFUM-treneren er veldig fornøyd med at laget slipper til så lite defensivt. 

- Samtidig er det god progresjon i det offensive og vi kan se i perioder at vi har hatt et mer fremoverrettet fokus i spillet vårt, sier Isnes.

Både for trenere, medspillere og supportere er det veldig kjekt å se spillere tilbake etter en lang skadeperiode. I dag ble det en ny bekreftelse på at Tore Sørås er tilbake for fullt.

Midtbanespilleren scoret målet som sikret seieren på Strømmen.

- Det er så moro å se de skadede som er tilbake, som har lagt ned et godt stykke arbeid og spiller godt de minuttene de får. Det så ut som Sørås ikke har gjort annet enn å spille det siste året, skryter Isnes.

Treer bak
Og - dagens andre målscorer: Jesper Taaje. Midtstopperen tok turen opp og fikk det perfekt servert fra kaptein Sortevik. Fra 17-18 meter ladet debutanten - og banket inn 1-0 ikke så langt unna der stanga møter tverrliggeren.

- Taaje har spisskompetanse på flere områder, og selvsagt visste jeg om foten der. Å skyte utenfor 16, har jo nesten vært skjellsord i KFUM, så dette var gledelig, sier Isnes.

Det var ikke bare distanseskuddet som var litt originalt. Også formasjonen var litt uvanlig denne dagen. Med en forsvarstreer bak, med Aaron, Taaje og Dodou.

- Med en treer bak kan det gi oss noen muligheter i kamper og fra kamp til kamp. Gutta håndterer det godt i dag. Lite som skiller i vårt offensive spill, men litt annerledes defensivt. 

Nå skal de siste dagene fram mot ligastarten brukes godt.

- Det blir noe mer freshness og kortere treninger, slik at det er friske og raske bein inn mot en tøff uke. Vi har fortsatt ting vi må jobbe med, sier Isnes.

Les også kampreferatet

5 første i serien

  • 15. mai: Jerv-KFUM

  • 19. mai: KFUM-Hamkam

  • 23. mai: Aalesund-KFUM

  • 31. mai: KFUM-Ull/Kisa

  • 12. juni: Grorud-KFUM

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter