Basit på lån til Grorud

Men blir fortsatt å se i Kåffa-miljøet.

Basit Agouda kom til Kåffa vinteren 2019 med opphold i Strømsgodset og Stabæk bak seg. Nå er det klart at Oslo-gutten stopper på 42 kamper i KFUM-drakta. I alle fall foreløpig.

- Vi har inngått en utlånsavtale med Grorud, som innebærer at Basit i utgangspunktet er på lån ut sesongen til Grorud, men der vi har mulighet til å hente han tilbake dersom vi ser behov for det. Vi ønsker Basit lykke til og synes det er hyggelig at han blir værende i Oslo-fotballen. Vi har jo et ønske om at vi både vi og Grorud skal spille i OBOS-ligaen neste år, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg.

Basit har notert seg for fem mål for a-laget, der 1-0-scoringen mot Sogndal på Intility i november blinker seg ut som et klart høydepunkt. I år står han med én scoring, i 4-1-seieren mot nettopp Sogndal.

- Akkurat nå har vi en meget stor tropp, med mange jevne spillere. Det betyr at det blir hard konkurranse om plassene. I Basits tilfelle har det blitt færre muligheter enn han selv har håpet på, og når det da kom andre klubber på banen, lyttet vi til hva spilleren selv tenkte, sier Jørgen Isnes og fortsetter:

- Nå vil han bytte miljø og spillestil, og kanskje kan det gi medvind på utviklingen for Basit.

Basits kontrakt med KFUM strekker seg ut 2020. Og selv om han nå ikke lengre skal jage scoringer for KFUM, skal han fortsatt lære unge KFUM-spillere å score mål. Basit vil nemlig fortsette å jobbe på fotballakademiet utover høsten.

Vi takker Basit for innsatsen i rødt, hvitt og blått og ønsker lykke til i gult og blått!

Basit i aksjon mot Ranheim sist. Nå skal han jakte mål i Grorud-drakt. Foto: Guttorm Lende 

Annonse fra Obos-ligaen: