Bare nesten mot Raufoss

Men poenget kan bli gull verdt i kampen om den direkte opprykksplassen. - Jeg er utrolig stolt av gutta, sier Johs.

KFUM-RAUFOSS 0-0. Det var så nær, så nær på overtid. Jones fikk sjansen til å servere alle KFUM-kamerater en ønskereprise fra kampen mot Bryne sist, men da Raufoss sin keeperveteran Lauvli vartet opp med en sterk parade, ble det med ett poeng til hvert av lagene.

Selv om det det kan ha vært et viktig poeng vi plukket med oss, var det en middels fornøyd KFUM-gjeng som ruslet av kunstgresset litt før klokka fem i ettermiddag.

For det er ingen tvil om at det hadde smakt så ufattelig mye bedre med en trepoenger i det som var årets siste ligakamp hjemme på Ekeberg (den siste hjemmekampen spilles på Initility). 

Likevel; vi holder nullen igjen, vi har ikke tapt en fotballkamp siden 23. august og vi er fortsatt i førersetet med tanke på den direkte opprykksplassen.

- Jeg er utrolig stolt av det gutta legger ned her i dag. Det er noe ekstra det vi står i om dagen, og da er det tross alt imponerende den jobben vi gjør og den prestasjonen vi leverer. Vi kan ikke forvente at vi skal smadre alle, sier Johs.

Tøff motstand
Etter en landslagspause der mange KFUM-kamerater har hatt alt for god tid til å finstudere OBOS-tabellen, var det tid for kamp igjen i dag. 

Nå handlet det om det som skulle skje på banen. Opprykkssnakket kunne settes på pause for et par timer.

Det er likevel ikke til å legge skjul på at det er noe helt ekstraordinært både å være KFUM-spiller og -trener om dagen.

- Det er selvsagt annerledes når det er så kort tid igjen. Vi vet hva vi har og vi vet hva må ha. Det ligger i bakhodet, sier Johs.

Johannes Moesgaard sendte utpå sine «faste» elleve i det alle visste kom til å bli en tøff kamp mot et Raufoss-lag som nok en gang har vist at de er gode på å gjenskape OBOS-kvalitet på Toten.

For våre menn var vårens Raufoss-kamp en av årets få virkelige blundere der vi tapte 4-0. Selv om trener Moesgaard omtalte akkurat den smellen som «hell i uhell» ved inngangen til dagens kamp.

Det ble en avventende start på dagens kamp på KFUM Arena.

Ikke unaturlig kunne det se ut som om KFUM-gutta var en smule preget av tabellstatus. Det lugget litt i overganger, tidvis lite framoverrettet i valgene og innlegg i boksen som ikke fant veien til en KFUM-spiller.

Etter de første 45 var det relativt tynt med registreringer i sjansestatistikken. For KFUM var Mo nærmest da han sklei et frispark på utsiden av stolpen. Like før pause kunne det også blitt nettkjenning da Obi fintet seg lekkert fri før han banket ballen på tvers.

Ellers hadde Robin et par frispark foran mål av typen der alle KFUM-kamerater setter seg litt ekstra langt fram på stolen. Den ene gikk i muren, mens den andre ble satt litt for langt til høyre.

Selv om Kåffa hadde mest av kategorien nesten-sjanser, var ikke gjestene fra Innlandet helt ufarlige foran mål de heller. Sånn sett var det ikke helt urimelig med 0-0 til pause.

Jevnspilt
Den andre omgangen startet ikke ulikt den første, men der det var Raufoss som i første halvdel hadde mest situasjoner som kunne gitt uttelling.

Matchuret tikket og vi begynte å håpe på en reprise fra Bryne-kampen med et seint vinnermål.

Obi satte på gassen og dro seg frekt inn i feltet før han satte Raufoss-keeper Lauvli på en skikkelig prøve. De neste par minuttene trykket vi på, men den nest siste pasningen satt bare ikke.

Så på overtid kom den virkelige snakkisen etter kampen.

Endelig satt overgangen som smurt i høy fart og Jones endte opp med ballen ute til venstre. Innbytteren vippet lekkert unna en Raufoss-spiller før han banket til mot mål. Men dessverre for alle KFUM-kamerater, hang keeperen med på notene og sørget for at det ble ett poeng til hvert av lagene.

- Vi leverer veldig solid defensivt. Vi holder nullen for tiende gang i år, og så lenge vi holder nullen, så blir det poeng. Det er ikke unaturlig at vi er litt reservert i noen av de valgene vi tar, det er tross alt mer som står på spill. Det må vi bare være ærlige på, sier Moesgaard.

Til tross for dagens lille nedtur er det ingen grunn til å deppe. Vi har tross alt fortsatt alt i egne hender. Når tre runder gjenstår, er vi fem poeng foran Kongsvinger, sju foran Kristiansund og ni foran Start og Sogndal.

Nettopp Sogndal er vår neste motstander. Vi møter Tore André Flo og co. på Fosshaugane lørdag ettermiddag.

- Vis er fram til den kampen. Vi skal være offensive, sier Johs.
 

_P8A5836 – Kopi.jpeg

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter